Case: Fredrika Bremergymnasiet

CASEFAKTA

Kunde:
Haninge kommune

Arkitekt:
Cedervall Arkitekter

Areal:
10 600

Arbejdsstationer:
Plads til ca. 600 gymnasieelever

Færdigt:
Efteråret 2016

Holdbart og funktionelt

Fredrika Bremergymnasiet skulle renovere og opføre en tilbygning til dets erhvervsgymnasium. De nye lokaler rummer nogle af gymnasiets erhvervsuddannelser. Det omfatter uddannelseslinjerne for bygge og anlæg, el og energi, køretøjer og transport samt den industritekniske linje. Disse uddannelser kræver særlige undervisningslokaler og samtidig almindelige klasseværelser, grupperum og funktionelle møbler på gangene.

MAKSIMAL ÆSTETIK OG KOMFORT – MINIMALT MED MATERIALE!

Core er en elegant og meget praktisk stol. Med sit enkle og stilistiske formsprog passer den perfekt ind i kantinen på Fredrika Bremergymnasiet. Core er en let armstol, der er nem at hænge op på bordene for at gøre det lettere at rengøre gulvene. Det forhold, at Core også kan stables, gør, at den passer ekstra godt ind i et miljø, hvor der er brug for møblering, som hurtigt og enkelt kan varieres. Core er en behagelig stol, der ikke går på kompromis med komforten, og som passer perfekt til kantinen.

SLIDSTÆRK STOL

Bone er en slidstærk stol i et robust design. Med sin cool attitude kommer Bone til sin ret i det farvestærke miljø på Fredrika Bremergymnasiet. Her står den i grupperummene på skolen sammen med Trixagon-borde eller Knop-borde. Grupperummene er kuber i midten af skolen, der består af 50 % glas, hvilket får Bone til at ligne en del af en kunstudstilling.

BORDE MED VARIATION

Knop er det optimale kantinebord på en skole bygget i beton. Med sin lyddæmpende overflade giver den ro til kantinen. Her blandes flere forskellige størrelser og former af Knop, idet både runde og firkantede borde forenes i den høje og rummelige kantine. Sammen med stolen Core sætter den prikken over i'et for denne spektakulære kantine.

NÅR FUNKTIONEN KAN SES

Under byggeriet af den anden skolebygning til Fredrika Bremergymnasiet valgte man materialer såsom cortenstål, cedertræ og råbeton for at forstærke indtrykket af det rustikke lokale. Et enkelt formsprog kom til at spille en vigtig rolle, idet det var vigtigt på en letforståelig måde at vise, hvordan man bygger et hus, og hvordan forskellige dele af det i samspil bliver til en harmonisk helhed. Her kan betonsøjlerne komme til udtryk, og den rå beton står i tydelig kontrast til de varmere træpaneler. Den nybyggede del forbindes med det eksisterende gymnasium ved hjælp af en glasoverdækket gangbro, som kobler de to bygninger sammen på en naturlig måde. Glas er et gennemgående materialevalg, som går igen i både klasseværelser og i grupperummene. Glasset giver sammen med den røde accentfarve skolen sit unikke udtryk.

Allerede på et tidligt tidspunkt har Fredrika Bremergymnasiet været meget involveret i både byggeriet og indretningen af skolen. I de nye lokaler vil der være stor fokus på erhvervsforberedende uddannelser, som kræver både meget plads og et robust miljø. Derfor er der brug for indretning, som kan tåle belastningen fra dette miljø.

På gangene står der indbyggede møbler, som blander træ, malede og polstrede dele i interessante kombinationer. Her er det nemt for eleverne at slå sig ned, og det bliver naturlige samlingssteder. For at de også skal kunne fungere som arbejdspladser, er der indbygget eludtag i sofaerne. På gangene har det været vigtigt med en fast indretning, netop fordi møblerne ikke skal flyttes rundt, men blive stående.

Undervisningslokalerne er enkle og helt i sort-hvid. Et valg, som skolen traf i samråd med indretningsarkitekten for at fastholde ro og harmoni i undervisningsmiljøet. På et erhvervsgymnasium foregår meget af undervisningen i undervisningslokaler, der er særligt tilpasset til det pågældende fagområde. Det er derfor, at man har valgt at holde undervisningslokalerne til de øvrige fagområder så enkle som muligt.

Kvalitet og holdbarhed

At bygge en ny skole indebærer altid store udfordringer, idet der stilles høje krav til, at både bygning og interiør skal holde en høj standard og leve op til miljø- og holdbarhedskrav. Der har været stor fokus på energieffektivitet, og skolen blev Sveriges mest energieffektive erhvervsskole, da den stod færdig.

Igennem hele byggeriet og indretningen af skolen har der været fokus på holdbarhed samt tanken om at lade de rå materialer komme til udtryk. Også indretningen har været præget af tanken om, at man skal kunne se, hvordan den er konstrueret, samtidig med at det skal være funktionelt og af høj kvalitet for at kunne klare den slitage, møblerne får i kraft af at være et erhvervsgymnasium.

Det var det, der gjorde, at Kinnarps efter et udbud var den leverandør, der bedst kunne leve op til de krav, som skolen havde til sin indretning. Fredrika Bremergymnasiet har tidligere samarbejdet med Kinnarps og været meget tilfreds med den service, kvalitet og tekniske præstationsevne, der blev leveret. Sammen har vi skabt en skole, der ruster eleverne til fremtiden.

SAMMENFATNING

  • Indretningen skal kunne klare hårdhændet behandling, da møblerne befinder sig i et hårdt miljø
  • Skolen har ladet de rå materialer komme til udtryk på skolen og valgt møbler, som passer til den tilgang
  • Indretningen holder sig til en stringent farveskala i sort, hvid og rød, hvilket har været en vigtig del i det at skabe en helhed på skolen

LEDER DU EFTER DIN EGEN PERFEKTE LØSNING?

Kontakt os

VORES PRODUKTER I DENNE CASE

Core

Core

Knop bord

Knop bord

Xpect

Xpect

298 Farver & Materialer | 36 Varianter

Se flere skoler