Case: Musikhögskolan – når lyden skal ses

FAKTA OM CASEN

Adresse:
Stockholm

Arkitekt:
Sweco

Sælger hos Kinnarps:
Johanna Österbladh

Udført:
Foråret 2016

Velkommen til Kungliga Musikhögskolan i Stockholm

HARMONISK ARBEJDE

Kungliga Musikhögskolan i Stockholm havde brug for et nyt "hjem" – en bygning, der både skulle inspirere og være et funktionelt arbejdssted til undervisning og udøvelse af musik. Sweco Architects fik opgaven med at designe det nye hjem for Sveriges førende musikkonservatorium, og de tog kontakt til Kinnarps for at bede os om at hjælpe med indretningen af de helt unikke rum. Vi fokuserede på at levere ergonomiske løsninger, der gjorde det nemmere at samarbejde, for at skabe en følelse af lethed og harmoni i hele bygningen.

ELEGANT OG NEM AT FLYTTE

Plockepinn er en moderne træbænk. Den er nem at flytte rundt med, og træbænke støjer altid mindre end metal og plast. Den orange farve harmonerer godt med murstensfacaden.

OVERRASKENDE FORMER

Monolite er en modulsofa, der skaber inspirerende former. Den modulopbyggede form og den holdbare vævning af stoffet er perfekt til store, travle områder. Sofaens ryglæn og siddesektion er adskilt, så snavs af sig selv falder ned på gulvet.

INNOVATIVT FUNKTIONELT DESIGN

Rialto er en smart, moderne bænk. Fordi den er af træ, er den støjsvag og nem at flytte, og det forlængede bagerste ben fungerer som en krog, hvor de studerende kan hænge en taske eller jakke.

"Designopgaven var enkel: Man skulle kunne spille musik overalt."

Berit Petterson, Interior Designer

FUNKTIONELT DESIGN

I samme øjeblik man træder indenfor i Kungliga Musikhögskolan, føler man, at man befinder sig et sted, der er omhyggeligt designet til at opfylde et formål. Bygningen er moderne, luftig og smuk, og så interagerer den med de mennesker, der bruger den. Musikkonservatoriet er et stykke unik kulturhistorie, der kan føres helt tilbage til 1771, så designelementerne i den nye bygning skulle afspejle både en righoldig kulturel arv og konservatoriets fremtid som et moderne læringsrum.

Fordi bygningen er en arbejdsplads for både undervisere og studerende, skulle møblerne være funktionelle, nemme at flytte og inspirerende at se på. Musik indøves og spontane koncerter opstår jævnligt rundt omkring i hele bygningen, så vi nåede frem til, at god ergonomi og design i høj kvalitet var afgørende krav i forhold til samarbejde, læring og mobilitet.

Flot fra alle vinkler

Monolite-sofaen, der er placeret i indgangsområdet, er et mødested og en fængslende form at se på fra stueetagen og gangbroerne ovenover.

LØSNINGER TIL TRIVSEL

Vores passion for ergonomi stammer fra vores viden om mennesker og produktivitet. Kungliga Musikhögskolan er en levende, dynamisk arbejdsplads, hvor studerende og undervisere mødes, diskuterer, arbejder og samarbejder. I samarbejde med Sweco Architects fokuserede vi på holistiske løsninger, der tog højde for fysiske, kognitive, sociale, organisationsmæssige og miljømæssige faktorer, før vi fandt frem til løsninger, der fremmer trivsel.

Læringsmiljøer får i høj grad fordel af god ergonomi, for den måde, vi sidder eller står på, når vi arbejder, påvirker vores velbefindende og produktivitet. Vi skabte de bedste forhold for læring ved at designe stille, fleksible arbejdsrum, der fremmer samtale og samarbejde.

Aktive borde (90 cm høje) er perfekte til hurtige stående eller siddende møder og korte samarbejdsmøder.

VI KAN VEJLEDE DIG

Kungliga Musikhögskolan fik glæde af Kinnarps' omfattende produktsortiment, som i dette projekt inkluderede design fra flere af vores seks specialiserede partnerbrands. Møbleringen smelter elegant sammen med den eksisterende arkitektur for at skabe en følelse af harmoni. Samarbejde flyder ubesværet gennem hele bygningen, og støjen fra arbejdsstationerne er minimal. Vores viden, erfaring og produktsortiment gjorde det muligt for os at vejlede Kungliga Musikhögskolan frem mod deres helt egne, unikke løsninger til fremgang og trivsel.

Scandinavia er en blød, behagelig sofa, der er designet til at sidde ned i længere tid. Den lette kurve får samtalen til at flyde naturligt.

SAMMENFATNING:

  • Innovative løsninger, der inspirerer til kreativitet
  • Funktionel møblering til en bred vifte af anvendelsesområder
  • Ergonomisk design til fremgang og trivsel
  • Holdbare produkter giver et vedvarende indtryk
  • Bæredygtige materialer er lig med en fremtidssikret investering

Var det en spændende case? Kunne du godt tænke dig at vide, hvad der kunne gøres i dine bygninger?

Kontakt os

Relaterede produkter

Plockepinn

Plockepinn

Monolite

Monolite

Rialto stol

Rialto stol

Scandinavia

Scandinavia

263 Farver & Materialer | 4 Varianter

Sture

Sture