I samarbejde med arkitekter og designere

Vi havde inviteret nogle af branchens førende arkitekter, indretningseksperter og designere til en række workshops hos Kinnarps. Opgaven var sammen med os at udvælge nye farver og materialer til Kinnarps Colour Studio. Tanken var lige så enkel, som den var rigtig: Lad de mennesker, som skal anvende vores produkter, være med til at bestemme, hvordan de skal se ud. 
 

Kinnarps Colour Studio

"Sortimentet i vores inspirerende Kinnarps Colour Studio har alt, hvad du kan ønske dig, hvad angår kreative og attraktive materialer (stof, læder, laminat, finér, metal, akryl, plast og glas). Denne bæredygtige kollektion med et bredt udvalg af farver og mønstre kombinerer klassisk elegance med de seneste trends. Her finder du alt, hvad du har brug for, til at finde frem til det look, der passer til dit miljø".

Christina Wiklund, CMF Manager – Colour Material Finish, Kinnarps

Vi har gjort det i fællesskab og med stor glæde.

Der var fokuseret finalestemning, da arkitekter, indretningseksperter og repræsentanter fra otte af Kinnarps' markeder samledes i Kinnarps' designcenter i Skillingaryd. Nu var det blevet tid til afslutningen på en række workshops om materialer og farver, som var blevet afholdt i løbet af året. De endelige valg skulle træffes, og der skulle tages beslutning om, hvilke nye tekstiler, der skal lanceres i Kinnarps Colour Studio. 

Lyt til arkitekterne     

Lad os starte med begyndelsen.  I Kinnarps Colour Studio findes der flere hundrede forskellige materialer og farver, hvilket gør det nemmere for arkitekter og indretningseksperter at skabe kreative, attraktive og bæredygtige løsninger. Udgangspunktet er viden om, at farver påvirker vores adfærd og følelser, kombineret med krav til materialernes bæredygtighed, kvalitet og sikkerhed.  Hvert tredje år opdaterer Kinnarps kollektionen. 

 

TEAMET

Tengbom
Wingårdhs
Krook & Tjäder
Semrén & Månsson
White
Howl Designstudio
Fixa & Dona - Hildur Blad
Spectrum
Note
Idesign
Propeller
Stefan Brodbeck Design
Materia Group
Kinnarps

"Vi arbejder altid tværfunktionelt med vores designafdeling, produktionen og markedet for at få et godt helhedsbillede. Denne gang besluttede vi os for allerede tidligt i processen at inddrage eksterne arkitekter, indretningseksperter og designere for at lytte til deres ønsker til farver og materialer", siger

Christina Wiklund, CMF Manager – Colour Material Finish, Kinnarps

Sammen er vi bedre

Idéen var at invitere personer med erfaringer fra både store og små projekter for at få flere perspektiver på, hvad der kræves for at skabe attraktive arbejdsmiljøer. Der er også trends, som peger i retning af, at indretningen er en stadigt vigtigere faktor for virksomheders og organisationers identitet og image, ikke mindst for at tiltrække og fastholde den yngre generation og de rette kompetencer. 

"Vi kan konstatere, at efterspørgslen efter arkitekter, indretningseksperter og designere øges på alle vores markeder, og så bliver det endnu vigtigere for os at samarbejde med dem. Vi ønsker at forstå deres behov og at kunne tilbyde det, de har brug for til at kunne gøre et godt stykke arbejde", siger Christina Wiklund.

Interessen for at samarbejde ser ud til være gensidig, for responsen var med det samme positiv. Og den følelse blev kun forstærket under hver enkelt workshop. Deltagerne har arbejdet og diskuteret, overvejet og arbejdet igen med voksende entusiasme og engagement.

"Energien, generøsiteten og åbenheden har været ekstremt stor gennem hele processen, og man har kunnet mærke, at deltagerne har syntes, at det her både er vigtigt og sjovt. Præcis ligesom vi har det her hos Kinnarps. Alle vinder på, at vi samarbejder og sammen når frem til de bedste løsninger", siger Christina Wiklund. 

Fra 200 til 9

Til den første workshop havde Christina fået udstyret 200 stole med forskellige tekstiler, som de deltagende arkitekter, designere OG indretningseksperter kunne vælge imellem. For hver workshop er der blevet færre og færre stole.

"Vi har en unik viden og bredde i vores sortiment. Med denne måde at arbejde på bygger vi videre på vores overbevisning om, hvor vigtigt det er at lytte til markedet og opfange aktuelle trends, samtidig med at vi knytter forbindelsen til vores egen designhistorie. Det her har vi gjort i fællesskab og med stor glæde".

Christina Wiklund

Til finalen i Skillingaryd havde vi inviteret arkitekter fra bureauerne Tengbom, Wingårdhs, Krok & Tjäder, Semrén & Månsson, Spectrum, Note og White samt designere fra Howl Designstudio, Idesign, Propeller, Brodbeck Design samt indretningseksperten og bloggeren Hildur Blad. 

"Af de oprindelige 200 stole var der 30 tilbage, alle udstyret med forskelligt stof. De blev præsenteret som ved en modeopvisning, inden der skulle træffes et endeligt valg. Til sidst landede vi på ni tekstiler, som nu har fået plads i Kinnarps Colour Studio. Men jeg kan også afsløre, at vi vil fortsætte med at opdatere sortimentet med nye farver, materialer og træsorter i løbet af året", siger Christina Wiklund.

Top og bredde

Hun er lige begejstret for alle ni tekstiler, men vil alligevel fremhæve tre. Liv, der ser ud som klassisk hør, men viser sig at være et meget funktionelt stof, der er vævet i Trevira CS. Fox, som har et trendy fiskebensmønster, inspireret af art deco. Og Steelcut Trio, fordi det har været så populært blandt arkitekter i mange år. 

Tre trendy tekstiler

LIV

Hør ER IN

Tekstiler med naturlook er stort, både inden for indretning og mode. Nu lancerer vi Liv, som ligner klassisk hør, men er et slidstærkt og vaskbart stof, vævet i brandhæmmende Trevira CS. Fornemmelsen af hør, men funktionelt. 

Fox

flirt MED art deco

I øjeblikket ser vi fiskebensmønster overalt, på alt fra tapeter til tøj. Vores nye trendy stof Fox er inspireret af deco og 1920'ernes Frankrig. Lidt luksus og elegance, som passer i alle miljøer.

Steelcut Trio

NATURLIG FAVORIT

Måske skyldes det alle uldens naturlige fordele. Måske enkelheden, når det gælder om at matche med andre tekstiler. Eller bredden i anvendelsesområderne. Uanset hvad, så er Steelcut Trio en klar favorit. 

Ni nyheder, masser af muligheder.

Step Melange


Hårdfør og let at matche 

Godt valg, når produktet skal kunne tåle krævende miljøer. Smudsafvisende, vaskbart og brandhæmmende.  Farverne er en blanding af naturens egne klare nuancer.

Rustico


Vaskbart i mange farver

Flerfarvet i moderne retrodesign, med flot farveskala og melangeeffekt. Smudsafvisende, vaskbart og brandhæmmende. 

Fenice


Moderne og trendy 

Varm og flot farveskala. Fremstillet med genvundet uld i en miljøvenlig fremstillingsproces med særlig fokus på vandgenbrug.

Liv


Vaskbart med hørlook

Ser ud som klassisk hør, men er vævet i smudsafvisende, vaskbart og brandhæmmende Trevira CS. Bred farveskala med naturlige nuancer.

Capture


Klassisk vintage 

Afslappet og elegant, med sofistikeret farveskala og tweedlook. Plus alle uldens fine egenskaber – antistatisk, fugtabsorberende og naturligt brandhæmmende.

Fox


Trendy fiskebensmønster

Eksklusivt og trendy design med klassisk fiskebensmønster og indbydende farveskala. Vævet i smudsafvisende, vaskbart og brandhæmmende Trevira CS.

BARDAL


Uld i tidløst design

Klassiker med en behagelig farveskala. Plus alle uldens fine egenskaber – antistatisk, fugtabsorberende og naturligt brandhæmmende.

SYNERGY


Inspirerende og økologisk

Inspirerende uldstof med karakteristisk design og bred farveskala. Økologisk farvet med alle uldens fine egenskaber – antistatisk, fugtabsorberende og naturligt brandhæmmende.

Steelcut


Arkitekternes favorit

Steelcut og Steelcut Trio i klassisk design og farveskala. Stoffet fås i både ensfarvet og melange og er derfor velegnet, hvis du vil mikse og matche. 

VIL DU VIDE MERE OM VORES TEKSTILER OG ØVRIGE MATERIALER?

Gå til materialeafsnittet
Christina Wiklund

”Al praktisk erfaring og masser af forskning viser, at farver påvirker vores følelser og adfærd. Farvevalg og mønstre er vigtige for både mennesker og organisationers velvære og identitet. Det er dybt rodfæstet i Kinnarps' kultur og går helt tilbage til en af vores grundlæggere, Evy Andersson. Hun var uddannet inden for tekstil og havde en fantastisk fornemmelse for form, farve og materialer. Med Kinnarps Colour Studio bygger vi videre på arven fra Evy og opdaterer den til nutiden".

Christina Wiklund, CMF Manager – Colour Material Finish, Kinnarps

Christina Calisir

"Det er altid helheden, der afgør, hvilke tekstiler vi vælger at lancere i Kinnarps Colour Studio. De skal naturligvis have de rette farver og mønstre, men de skal også leve op til vores krav om bæredygtighed, kvalitet og sikkerhed. Jeg plejer at sige, at vi skal tænke på de ting, som vores kunder måske ikke altid tænker over. Så de kan stole på, at vores tekstiler altid er et sikkert valg – hvad angår æstetik, funktion, miljø og socialt ansvar".

Christina Calisir, Technical Manager Cover Materials, Kinnarps

Olle Gyllang

"Det er klart, at jeg som designer ønsker at være med tidligt i processen for at påvirke tingene. Kinnarps' initiativ er vigtigt, fordi det viser, at de mener det seriøst med at være åbne og lytte til nye idéer, tanker og ønsker. Jeg mener, at det her er en af flere gode aktiviteter, som Kinnarps igangsætter, og den klare vilje til samarbejde skaber tillid og styrker vores position".

Olle Gyllang, Designer, Propeller Design

Hildur Blad

”Farven har stor betydning for, hvordan vi oplever en indretning. Nu, hvor mange godt tør gå væk fra det hvide, bliver det naturligvis endnu vigtigere at have både en gennemtænkt strategi og et opdateret sortiment for at kunne indrette med farver. Ved at samarbejde med arkitekter og indretningseksperter, styrker Kinnarps sin position yderligere. Vores møder var både kreative og sjove, og alle gav virkelig noget af sig selv".

Hildur Blad, Ekstern indendørsarkitekt, farveekspert og blogger

Kinnarps lancerer hvidpigmenteret ask 

Ask er en trendy og traditionel træsort, der nu lanceres med en hvidpigmenteret overflade i Kinnarps Colour Studio, som indeholder alle de materialer, Kinnarps anvender.  

    Som materiale er ask sejt og stærkt og er traditionelt blevet anvendt i arbejdsredskaber. Den ask, som Kinnarps anvender, er FSC®-mærket og kommer fra ansvarligt forvaltede skove.

 

Ask – trendy og traditionelt

"Det er en utrolig smuk træsort med en flot overflade og meget behagelig farve, som er fin at arbejde med både som producent og omgive sig med som bruger".

Ove Claesson, Technical Manager Wood Materials.

VI ER HER FOR AT HJÆLPE.
FRA START TIL SLUT.

Leder du efter et bestemt produkt? Er du interesseret i at tilpasse en løsning til dine individuelle behov? Eller blot nysgerrig efter at lære mere om hvad vi kan tilbyde dig? Kom i kontakt - vi er her for dig.