Case: MERCER - ÉT KONTOR TIL ALLE

Casefakta

Project:
Mercer Germany GmbH

Adresse:
Platz der Einheit 1, Frankfurt / M

Arkitekt:
Robus GmbH, Cologne

Indretningsarkitekt:
conceptsued ° gmbh, Munich

Opførelsesperiode:
Oktober 2016 til april 2017

Samlet gulvareal:
3,400 kvadratmeter

Velkommen til Mercer – et åbent kontor i himlen

Den internationale konsulentvirksomhed Mercer har valgt at afskaffe individuelle kontorer til fordel for ét åbent rum – med en fabelagtig udsigt over Frankfurts skyline. Mercer har i bogstaveligste forstand revet murene ned for at udforske nye metoder til vidensdeling og øget innovation. Alle medarbejdere, lige fra den administrerende direktør til nyansatte juniorkonsulenter, er fælles om ét arbejdsområde. Kinnarps har fokuseret på at finde løsninger, der øger samarbejdet og kreativiteten.

PLADS TIL AFSLAPNING

Deli repræsenterer den perfekte balance mellem stol og sofa. Den polstrede skal fungerer som et organisk bånd, der støtter ryggen, samtidig med at armlænene giver mulighed for en mere afslappet siddeposition.

STÅ ELLER SID

Serie[P],der består af funktionelle hæve-/sænkeborde, kombinerer ergonomisk design med smarte opbevaringsmuligheder. Skrivebordene kan justeres i højden, så medarbejderne får gavn af forskellige arbejdspositioner.

PLADS TIL AT TÆNKE

Jeffersons iøjnefaldende grafiske form vender de almindelige vinkler på en armstol på hovedet, for at skabe en bred sokkel med tætsluttende og støttende armlæn.

"Vi tror på, at innovation opstår gennem samarbejde med andre, ikke ved at sidde alene i hvert sit rum."

Andrea Nau, Head of MMC Facility Management, Tyskland

NYT ARBEJDE ER DYNAMISK

Et nyt kontor gav Mercer den perfekte mulighed for at implementere en ny vision og skabe et arbejdsområde, der var parat til fremtiden. Udgangspunktet for den nye tilgang var visheden om, at medarbejderne er en ressource og en kilde til innovation. Designet var inspireret af den nye arbejdstrend, hvor fleksible konstruktioner giver flere muligheder for kreativt samarbejde. Et vigtigt hensyn i det nye kontorrum var, at teams, der før havde arbejdet sammen, stadig skulle have kontakt.

Selvom det nye arbejdsrum er i åbent plan, ønskede Mercer ikke at følge trenden med, at medarbejderne deler arbejdsbordene. Kinnarps hjalp indretningsarkitekterne fra Conceptsued° med at sørge for, at hver enkelt medarbejder fik en ergonomisk designet personlig arbejdsplads. Mødelokalerne er også lige ved hånden til mere formelle møder, og en stor og åben medarbejderlounge med gratis kaffe giver god plads til at hvile og slappe af. Der er også et "aktivitetsrum", 19 "tænketanke" og fem "stillerum" til telefonsamtaler eller koncentration. Alle disse områder er blevet indrettet med arbejdspladsløsninger, der skal sikre fremgang og trivsel.

ET NYT MILJØ

Den indbyggede funktionalitet i Fields giver fleksibilitet til at skabe skræddersyede løsninger. Kombineret med mulighederne for at vælge farver og stof i Kinnarps Colour Studio bringer Fields liv og et unikt udtryk til enhver arbejdsplads.

ERGONOMISK DESIGN GIVER ET LØFT TIL MOTIVATIONEN

En ergonomisk designet arbejdsplads er ikke kun godt for medarbejdernes trivsel; det giver også motivationen et løft. Farver er en faktor i ergonomisk design, der ofte overses. Indretningsarkitekterne fra Conceptsued° besluttede allerede i de tidlige stadier af projektet at bruge varme farver og kontraster. Kinnarps Colour Studio gjorde det nemt at vælge mellem i hundredvis af bæredygtige stoftyper og farvekombinationer, så produkterne blev gjort personlige med blot et par enkelte klik.

Lys og lyd er to andre vigtige ergonomiske parametre. I Mercers nye kontor er der brugt skærme mellem arbejdsstationerne for at skabe rum i rummet, som giver uforstyrrethed og bedre fokus. Gulvene og loftet blev også akustikbehandlet for at reducere lydrefleksioner, og LED-belysningen kan justeres i sektioner. Hver enkelt sektion kan også finjustere temperaturen med to eller tre grader op eller ned. Alle disse faktorer i kombination giver medarbejderne det bedst mulige arbejdsmiljø. 

DESIGN TIL JERES FREMTIDIGE BEHOV

Succesfuldt design møder brugerens langsigtede behov. Da Mercer designede det nye kontorrum, var et af ønskerne at fremtidssikre investeringen. Ved at investere i bæredygtigt, ergonomisk design har virksomheden sørget for, at fremtidige generationer af medarbejdere har de nødvendig værktøjer til at trives. Ved at tage medarbejderne med på råd og lytte til deres ønsker og behov kunne vi bruge deres viden og ekspertise til at vejlede Mercer i beslutningstagningen. På den måde kunne vi sikre, at hver enkelt arbejdspladsløsning imødekom medarbejdernes fremtidige behov.

SAMMENFATNING

  • Funktionelt design, der fungerer
  • Ergonomien former den måde, vi samarbejder på
  • Trivsel påvirker motivationen
  • Design en arbejdsplads til jeres fremtidige behov

LEDER DU EFTER DIN EGEN PERFEKTE LØSNING?

Kontakt os