Bag kulisserne

IDÉEN BAG HARMONI
I HOLISTISK ERGONOMI

Hvordan forklarer du noget abstrakt, men håndgribeligt, der påvirker alle dine sanser? Hvilke ting på din arbejdsplads fremmer trivsel, kreativitet og produktivitet? Nogle gange kræver komplicerede spørgsmål enkle svar. Svaret er holistisk ergonomi. For at gøre dette brede emne klart og relaterbart besluttede vi at sammenligne ergonomi med musik.
Sådan skabte vi harmoni. 

bts-collage.jpg

Vi har allieret os med en række fantastiske musikere for at understrege vigtigheden af at se på ergonomi ud fra et større perspektiv. Musik kræver ligesom ergonomi konsensus og sammenhæng for at opnå succes. Begge dele kræver også en dyb forståelse for detaljerne og helheden. Et orkester eller arbejdsmiljø er trods alt ikke stærkere end det svageste led. Det er nødvendigt, at alle har konsensus og forstår, hvilke muligheder og
forudsætninger der findes. For at få succes og få mest muligt ud af din indretningsløsning skal du tage højde for alle ergonomiske faktorer. Det er forskellen mellem støj og lyd. Forskellen mellem ubalance og balance. Musikerne øvede sig, lærte af hinanden og spillede et eksklusivt Kinnarps-stykke sammen i harmoni. Mød skaberne.

Karin Hammar 

- Harmoni handler om at være i balance. Når du er afbalanceret og modtagelig, er du også klar til uventede ting, der sker i øjeblikket. Godt samspil mellem musikere kræver, at den enkelte musiker har fuld kontrol over sit instrument og forbereder sig til den aktuelle musikopgave. Det kan lyde som en modsætning, men jo bedre forberedelse, desto større frihed.

Hvem: Karin Hammar, professionel og international freelancemusiker
Instrumenter: Trombone
Genrer: Jazz, pop og verdensmusik
Nøgleergonomi: God akustik og belysning og en behagelig stol uden armlæn
Sjove fakta: Vinder af flere prestigefyldte priser inden for jazzgenren

Olof Kennemark

- Jeg kan godt lide, når forskellige harmonier påvirker musikken og hjælper med at fremhæve melodien. Når jeg føler mig rolig og afbalanceret, føler jeg mig også harmonisk. Jeg er sikker på, at min sindstilstand påvirker min musik. God interaktion kræver stor opfattelse samt ærlige musikalske udtryk i gruppen. Alle skal gøre deres bedste for at skabe noget større end sig selv.

Hvem: Olof Kennemark, folkemusiker og violinlærer
Instrumenter: Violin
Genrer: Folkemusik    
Nøgleergonomi: En god balance mellem privatliv og socialt samvær og god belysning 
Sjove fakta: Begyndte at spille violin, da han var 6 år gammel, og gik i sin fars fodspor

Saba Zolfaghari

- Harmoni er en symbiotisk ting. Livet handler om at få, tage og give tilbage i et fair og konstant flow. Jeg finder harmoni med mit instrument i rytmen. For mig er musik en fælles indsats med stemmer og instrumenter, der er i harmoni, og som sammen skaber et kunstværk. Det er en fælles hånd, der laver et maleri, ikke flere hænder, der maler alene.

Hvem: Saba Zolfaghari, freelancemusiker og studerende
Instrumenter: Persisk perkussion; daf
Genrer: Traditionel persisk musik    
Nøgleergonomi: Ingen forstyrrende lyde, en god stol og et godt skrivebord
Sjove fakta: Begyndte at spille som barn efter at have set et daf-segment på iransk TV

Gustav Hördegård

- Harmoni er noget at stræbe efter. Det er en ønskværdig og tilfredsstillende sindstilstand, men også en ting, der er svær at opnå. Efter en vellykket koncert er jeg som regel helt oppe at køre fra sceneoptræden og interaktionen med bandet, men når tingene falder til ro, får jeg ofte en harmonisk følelse. Musik er alt for mig, mit job og min største interesse i livet. 

Hvem: Gustav Hördegård, professionel freelancemusiker
Instrumenter: Bas og kontrabas   
Genrer: Pop, jazz og soul    
Nøgleergonomi: Instrumenter, jeg kan lide at spille på, og instrumenter, der er i harmoni
Sjove fakta: Fik fat i en elektrisk bas i en musikbutik, da han var 11 år gammel

Jacob Hallberg

- Den kreative proces skal være sjov og føles berigende. Som musiker er det også vigtigt at være lydhør. Når der er en god stemning i bandet, skinner det altid igennem. Det er én form for harmoni. En anden form er dyb fokus, der vinder over distraktioner, selv sult. Harmoni handler også om at slappe af og få ro i sindet med bevægelse eller fysisk arbejde.

Hvem: Jacob Hallberg, komponist og lyddesigner
Instrumenter: Primært klaver og guitar
Genrer: Pop, soul, rock, reggae, EDM og jazz   
Nøgleergonomi: Godt lys og mulighed for at ændre min siddestilling
Sjove fakta: Bygger guitarer med sin far

 

 

”Musik har magten til at udtrykke følelser, men der er mere i det end blot forestillingen. Min interesse er også forankret i teknologi og håndværk. Det har været en virkelig givende og inspirerende oplevelse at arbejde sammen med Kinnarps i denne nye kontekst.”

Jacob Hallberg, Komponist

bts-end.jpg

"Hos Kinnarps brænder vi for at skabe indretningsløsninger, der giver mennesker mulighed for at trives, føle sig godt tilpas og nå deres fulde potentiale. Analogien mellem musik og ergonomi føles perfekt."

Ann Cederwall
Director Global Marketing & Communications
Kinnarps

"Mange mennesker, der tænker på ergonomi, tænker straks på stole og at sidde, men ergonomi er meget mere end det. Nu er det vigtigere end nogensinde før at se på helheden for at skabe sunde og succesfulde arbejdsmiljøer."

Anders Lundahl
Ergonom og fysioterapeut
Kinnarps

bts-2.jpg