creating-harmony.png

Hos Kinnarps handler ergonomi om at se det store billede. Vi kalder det holistisk ergonomi, hvilket betyder helhedsoplevelsen af et rum. Et perspektiv, der tager hensyn til alle ergonomiske faktorer. Tænk på vores produkter som instrumenter i et orkester. De kan udføre ekstraordinære ting individuelt, men det er ikke meningen, at de skal gå solo. Det er umuligt at opnå en bedre forretning, reducere sygefravær eller arbejdsskader og fremme et sundt arbejdsmiljø, hvis tingene ikke er i balance og afstemt efter hinanden. Der skal herske harmoni.
 
Lad os skabe det sammen.

to-bts.jpg

Bag kulisserne

Idéen bag harmoni
i holistisk ergonomi

Sådan skabte vi harmoni

5 grunde til at skabe harmoni på arbejdet

Lavere omkostninger

Det er vanskeligt at fokusere og svært at præstere, hvis du arbejder i en ubehagelig arbejdsstilling i et uharmonisk miljø. Du mister tid og laver fejl. Ergonomiske ændringer vil forbedre produktiviteten og øge nøjagtigheden. Det er en kendsgerning.

Reduceret sygefravær

Holistisk ergonomi kan reducere alt fra daglige fysiske smerter i kroppen til langvarig sygemelding forårsaget af f.eks. stress og angst. En sund, glad og harmonisk kollega kan trives på arbejdet. Så enkelt er det.

Boost moralen

Smerter, frustrationer, stress og andre gener forårsaget af et dysfunktionelt arbejdsmiljø er demoraliserende og kan give grobund for utilfredshed. Holistisk ergonomi vil booste medarbejdernes moral. Det er sund fornuft.

Styrk alle

Ved at inddrage mennesker i designet af dit arbejdsmiljø øger du medarbejdertilfredsheden og forvandler kolleger til ambassadører. Ergonomi vil også forbedre din organisations image og skabe et bedre arbejdsklima. Det er et løfte.

Altid i bevægelse

Når du opmuntrer til bevægelse og fremmer forskellige måder at sidde og stå på, sker der magiske ting. Du undgår posturale defekter, fremmer stofskiftet og forbedrer samarbejdet mellem mennesker. Det er der garanti for.

Lær at spille på dine instrumenter

Det fysiske miljø

 

De fysiske aspekter af holistisk ergonomi handler om det fysiske rum. Det handler primært om møbler, indretning, luft, temperatur, lys, farve, materialer, lyd og bevægelse. Faktorer som menneskets anatomi, fysiologi, biomekanik og antropometri er vigtige, fordi de relaterer sig til fysisk aktivitet samt kroppens muskler, led, sener, ledbånd og nerver. Kort sagt fokuserer denne del af ergonomien på alle de ting, du kan mærke og opleve med dine sanser. Forskning viser, at en vellykket implementering af et godt fysisk miljø gør mennesker sundere og gladere på grund af forbedret trivsel. Det har en positiv effekt og giver øget kreativitet, produktivitet og effektivitet.

I harmoni med dine omgivelser

De organisatoriske og sociale faktorer

 

Møbler og andre elementer i det fysiske rum er vigtige brikker i puslespillet, men det er ikke nok til at skabe en harmonisk helhed. Du skal også tage højde for ergonomiens organisatoriske og sociale faktorer. Forhold som kultur, lederskab, individualitet, inklusion, adfærd og etikette påvirker i høj grad oplevelsen. Det er ligegyldigt, om du sidder i den bedste stol, du nogensinde har haft, hvis du ikke kan fungere på grund af manglende lederskab eller en dårlig arbejdskultur. For at tilføje ny viden, afdække blinde vinkler og skabe et miljø, hvor folk når deres fulde potentiale, skal du se ergonomien i et bredere perspektiv. Det er afgørende for ydeevne og produktivitet, nøjagtigt som stolen er det.

Saml bandet

Sammenlægningen af verdener

 

Holistisk ergonomi kombinerer elementer fra forskellige perspektiver. Tænk på det som et band. Ligegyldigt om det er et rockband eller et klassisk orkester, så afhænger din succes af de samme grundlæggende ting. Du har brug for instrumenter, professionalisme, prøver, sangskrivning og frem for alt dedikerede musikere. Det er derfor, du bør tilpasse din ergonomiske løsning til den aktuelle opgave og anvende en tilgang baseret på din vision, identificerede behov og faktiske arbejdsmetoder. Holistisk ergonomi er et perfekt værktøj til at involvere og styrke mennesker og skabe en følelse af at høre til. Ergonomi er ligesom musik en positiv forstærkning for idéer, kreativitet og samarbejde. Det samler mennesker, produkter og processer.

Ergonomiens kunst er at spille på de rette tangenter og ramme de rette toner på det rette tidspunkt.

Detaljerne i holistisk ergonomi