#bakeyourowntruck

I denne søde juletid besluttede vi at lave en peperkageversion af vores Kinnarps lastbil. Vil du bage din egen udgave? Find skabelon, opskrift og fremgangsmåde nedenfor. God fornøjelse!

Skabelon til peberkagelastbil

For at lave din egen lastbil skal du udskrive skabelonen, klippe, bage, sammensætte og pynte. Held og lykke!

Download skabelon (pdf)

Fremgangsmåde

Peberkage opskrift

6 dl sukker
4 dl lys sirup
200 g smør
8 tsk stødt kanel
4 tsk stødt ingefær
6 dl mælk
4 tsk bagepulver
2 kg hvedemel

1. Smelt sukker, sirup og smør i en gryde. Tilsæt kanel, ingefær og mælk, hæld blandingen i en stor skål, og lad den køle af.

2. Bland bagepulver og mel sammen i en skål, og tilsæt den smeltede sukkerblanding. Ælt det hele til en dej, drys noget mel på toppen og dæk den med film. Lad hvile i køleskabet natten over.

3. Opvarm ovnen til 175°C.

4. Ælt dejen på en melet overflade og rul den ud på et ark bagepapir. Den skal være ca. 3 mm tyk. Klip eller skær delene (se pdf skabelon) ud med en lille kniv eller en pizzaskærer og fjern overskydende dej. Sørg for at der er plads mellem de forskellige dele på bagepladen, da dejen kan udvide sig under bagning. Det er bedst at bage ligende størrelser dele sammen, så de bages jævnt og ikke brænder på.

5. Bages i 8-10 minutter. Bemærk, at bagetiden kan variere afhængigt af stykkernes størrelse. Lad delene køle af på en plan overflade.

Delene kan sammensættes med en traditionel sukkerlim (smeltet sukker), en ekstra tyk glasur eller en limpistol, hvis den blot skal stå til pynt.

glasur til pynt

2 æggehvider
8 dl flormelis
2 tsk eddike

1. Bland æggehvider, flormelis og eddike sammen. Put det i en sprøjtepose og dekorer din lastbil.

2. Hvis du ønsker at lave et bestemt logo eller mønster, er det nemmest at klippe det ud i papir og overfører det med blyant på de liggende sider, før du sætter lastbilen sammen. Det er kun fantasien der sætter grænser for udsmykningen!

3. God fornøjelse!

Tag din egen lastbil på social media med #bakeyourowntruck