Kinnarps i unikt samarbejde - SÅDAN FÅR VI FLERE MENNESKER TIL AT LYTTE TIL SKOLEN

  1. et støjende SKOLEMILJØ VÆRD AT LYTTE TIL

Et godt klasseværelsemiljø er forudsætningen for, at elever i alle aldre føler sig godt tilpas og opnår gode læringsresultater. Men desværre ser virkeligheden anderledes ud, og mange børn og unge bliver tvunget til at være i miljøer, der ikke er egnede til undervisning. Som en af de største udbydere af indretning til skoler og med stor interesse for, hvordan skolemiljøet påvirker eleverne, ønsker vi at løfte problemstillingen på en ny måde. For at få flere til at lytte til skolen og deres behov, fik vi hjælp af den Grammynominerede musikproducent Pablo Paz og lod ham skabe et stykke musik af autentiske klasseværelseslyde.

LYT TIL KLASSERUMSKLANG

LYT TIL DE ORIGINALE LYDE/RÅFILER

sådan bliver støj til sød musik

Musikstykket hedder Klasserumsklang (Classroom Sound), og det vil forhåbentlig få flere beslutningstagere til at lytte til og indføre foranstaltninger, til at forbedre lydniveauet i skolemiljøet.

Sammen med læringsmiljøerne i den fremtidige trendrapport vil vi gerne understrege vigtigheden af at være opmærksomme på og nysgerrige efter, hvordan vi kan udvikle og forbedre betingelserne for læring.

Anders Larsson

"Vi ønsker, at Klasserumsklang skal indlede en samtale om manglen på rolige studiemiljøer i mange af landets skoler. Ingen ville have ønsket at lytte til de rå filer, vi indsamlede, dvs. den faktiske lyd fra svenske skoler, men vi håber at sangen vil få folk til at lytte og reflektere, "

Anders Larsson, Next Education Manager at Kinnarps.

sådan foregik optagelserne

Lydoptagelsen blev gennemført på et gymnasie i Stockholm-området. Udover at optage lyde i klasseværelset blev puls-, ilt- og decibelniveauet også målt. De indsamlede data blev derefter overgivet til musikproducenten Pablo Paz, som udnyttede materialet og tolkede data frit for at skabe et musikstykke.

I intelligente læringsmiljøer kan denne type dataindsamling ske regelmæssigt for at opnå relevante data, der giver lærere, studerende, ejendomsforvaltere og digitale uddannelsesprogrammer information om forskellige aspekter af læring. Denne gang resulterede vores dataindsamling i musikstykket Klasserumsklang, som giver en ide om, hvordan skolen kan lyde i 2017. Noget der forhåbentlig bidrager til både en øget interesse for smarte løsninger og forbedring af fremtidens læringsmiljø.

Læs mere om vores akustikløsninger

HER

Downloads

Download PR kit