Kinnarps er en del af et spændende designsamarbejde på dette års møbelmesse i Stockholm

I forbindelse med den årlige møbelmesse i Stockholm vises resultaterne af to designsamarbejder mellem Kinnarps AB og studerende ved HDK-Valand Academy of Art and Design og Beckmans College of Design. To spændende projekter, der vises i Greenhouse - et af de mest populære områder på Stockholm Furniture & Light Fair, hvor designskoler og ikke-etablerede designere kan vise deres prototyper.

"For os er det vigtigt at deltage i designsamarbejder som dette. Det er altid interessant at se, hvilke slags innovative designtanker og ideer studerende har inden for de områder, vi arbejder med. Vi har set en masse positive ting i begge projekter - Både i HDK-Valand Academy of Art and Designs, "design til aldring", hvor der skal tages hensyn til brugeren og Beckmans College of Design, hvor vi i fællesskab har fokuseret på forskellige slags møder og hvordan de opstår. ”

Jenny Hörberg, Director, Global Range & Design, Kinnarps AB

HDK-VALAND ACADEMY OF ART AND DESIGN – DESIGN til "aldring"

Et af designsamarbejderne var mellem Kinnarps og studerende til programmet Wood Oriented Furniture Design på HDK-Valand Academy of Art and Design. De har arbejdet med design til "aldring" med temaet "Touch Sense". Den omfattende forskning, som de studerende foretog på området, indeholdt KINNARPS NEXT CARE® (et koncept og håndbog til at skabe helbredende rum). Projektet var en del af et kursus kaldet 'Design Meets Industry', hvor de studerende lærte, hvordan emner som ”aldring” benyttes i branchen i forhold til den kunstneriske proces. Eleverne samarbejdede med et plejehjem og havde samtaler med beboerne. Resultaterne adskiller sig markant, hvoraf mange gennemføres på et mere filosofisk, poetisk niveau, hvor "Overgang" (aldring) er en af ​​livets processer, ikke en tilstand eller sygdom. Udstillingen Beyond time er i samarbejde med studerende ved Kobe Design University i Japan. Disse studerende arbejdede med det samme emne, men med fokus på bevægelse og fysisk aktivitet.

Resultatet vises på Stockholm Furniture & Light Fair, Greenhouse, stand C04: 48

BECKMANS COLLEGE OF DESIGN – naturligt mødested

Det andet projekt er et produkt af samarbejdet mellem Kinnarps og Beckmans College of Designs Form-program, hvor to studerende, i samarbejde med Kinnarps, skulle designe et møbel. Designbriefen indeholdt udtryk som 'kreativ', 'uventet', 'bæredygtigt' og 'familie'. Når en arbejdsplads eller en skole bliver til, skal mange områder studeres. Der er et stort behov for naturlige mødesteder, både formelle og uformelle. De studerende undersøgte, hvordan mennesker interagerer, og hvordan dette kan lettes og udvikles. Målet var at udvikle et produkt, der kunne fungere som et naturligt mødested. Et sted, et rum eller et produkt, hvor mennesker naturligt kan samles og interagere på en uformel måde - temaet for det projekt, der blev skabt af studerende på programmet Visual Communications, er "Epilogue - A Love Story". Epilogue er stedet for at skabe nye begyndelser. Produktet blev opkaldt EVY efter en af Kinnarps grundlæggere, Evy Andersson.

 

"Kinnarps-logoet inspirerede formen. Primært prikken (stjernen) over 'i'et'. I de sidste par uger har vi haft en masse tanker og ideer om, hvordan formen af møbler kan lette folks møder. Kan vi lave en drejelig mekanisme på en daybed? Eller kan vi lave moduler ud af stavene? "

Sinar & Rasmus, Beckmans College of Design, ROOMS LIGHT FURNITURE