Redefinering af arbejdspladsen – fremtidens kontor, og hvordan du kan forberede dig

Ligesom samfund og kulturer ændrer sig med tiden, ændres også den måde, hvorpå vi ser på arbejdskraft, hvordan vi arbejder og de kontorer, vi bruger. På grund af COVID-19-pandemien er mange blevet tvunget til at arbejde hjemmefra, uanset om de ønskede det eller var forberedt på det. Det er blevet beskrevet som et globalt eksperiment i fjernarbejde, og virkningerne er begyndt at vise sig. Ved at interviewe og få indsigt fra fagfolk over hele Europa har Kinnarps identificeret de udfordringer, behov og muligheder, som denne nye virkelighed har skabt – disse præsenteres nu i en ny hvidbog.

"Under denne pandemi har vi stået over for hidtil usete udfordringer. Det har givet os ny indsigt i, hvordan kontorer og arbejdsmetoder vil se ud i fremtiden. I vores interviews blev det klart, at de ting, vi savner mest fra kontoret, er hinanden og vores personlige interaktioner. Vi ser tydeligt, at fremtidens kontor bliver mere et mødested, hvor samarbejdet er i fokus. Vi ser dog også et behov for at kunne komme ind på kontoret for at arbejde koncentreret og individuelt. Det er vigtigt at designe hvert enkelt unikke kontor, så det opfylder behovene i den pågældende virksomhed."

Dan Molander, Sales Director, Kinnarps

Hvad betyder den nye virkelighed for kontoret?

Selvom arbejdet hjemmefra har haft varierende succes for organisationer og enkeltpersoner, ser det ud til, at en mere fleksibel tilgang er kommet for at blive. Det stiller nye krav til den måde, vi arbejder på, og hvordan vi indretter vores kontorer. Hvis medarbejderne arbejder hjemmefra 2-3 dage om ugen, er det ikke en omkostningseffektiv løsning, at de har deres eget personlige arbejdsbord. Dertil kommer at nogle medarbejdere kommer måske ind på kontoret for at samarbejde og andre for at fokusere, hvilket skaber et behov for at designe forskellige miljøer baseret på disse aktiviteter. Kinnarps har omfattende erfaring med arbejdspladsdesign og -strategi med over 200 arbejdspladsanalyser, der er udført i hele Europa.

"Vi er overbeviste om, at det er vigtigere end nogensinde at analysere og kortlægge, hvordan en virksomhed fungerer, og hvilke aktiviteter der udføres bedst på kontoret, og hvilke der kan udføres hjemmefra. Det er vigtigt at se fremad og udvikle et langsigtet perspektiv. Vi er nødt til at bevæge os væk fra blot at planlægge for i dag og begynde at se kontoret som et sted, der skal kunne ændre sig. Først når du forstår dine behov og forhold, kan du begynde at foretage ændringer og skabe en indretningsløsning, der understøtter medarbejdernes hverdag og bidrager til virksomhedens succes. Fremtidens arbejdsplads skal være fleksibel for at kunne ændre sig i takt med skiftende behov."

Henrik Axell, Workplace Strategist, Kinnarps

I den nye hvidbog understreger Kinnarps vigtigheden af fleksibilitet med henblik på at skabe fremtidssikrede og bæredygtige kontorer, der kan tilpasses både i det daglige og på længere sigt – uanset hvad der skal til for at imødekomme fremtidige behov og udfordringer og skabe en vej til forretningsmæssig succes.
 
Få mere at vide på kinnarps.dk