Salget af Kinnarps populære PLUS kontorstol har nået næsten to millioner

Kinnarps Plus kontorstol er en klassiker inden for svensk ergonomisk design. Siden stolen blev lanceret i 2001, er næsten to millioner solgt. Stolen er blevet leveret til arbejdspladser i mange dele af verden, og rigtig mange har siddet i en Plus stol på et eller andet tidspunkt.

Kinnarps Plus-stol er en ergonomisk succeshistorie. Du kan finde den overalt - på kontorer, lufttrafiktårne, laboratorier og produktionsindustrien. Med mulighed for at vælge mellem to forskellige typer vippemekanisme - FreeFloat, der frit tilpasser sig kroppens bevægelser, eller Synchrone, der har et mildere bevægelsesmønster - kan alle finde en aktiv, ergonomisk siddemåde, der passer dem.

Plus-stolen blev lanceret i 2001 som opfølger til de populære 6000 og 8000 stole. Den nye stol blev formet gennem tæt samarbejde mellem designer Johan Larsvall ved Idesign og Kinnarps produktudviklingsafdeling.

"Et kendetegn ved Plus er den fremhævede sidelinie i ryggen - en markering af placeringen af ​​lændestøtten, som er så vigtig for god komfort og understøttelse af ryggen. Formen indikerer en funktion og tilbyder en indbydende gestus," siger Larsvall.

Et andet typisk træk ved Plus er den femstjernede base med sin fodaflastning og massagefunktion, der er blevet en trendsætter i branchen. Denne funktion blev tilføjet, efter at en forskningsrapport viste, at fodmassage bidrager til at stimulere hjernen.

"Hvis du fremstiller næsten to millioner stole, er det også vigtigt for dem at have en form, der kan klare tidens tand. Du skal være i stand til at genpolstre dem, udskifte reservedele og genbruge dem igen og igen - uden at designfølelsen mistet. "

I dag er Plus at finde hos mange europæiske myndigheder og store virksomheder. Arne Ekbom, Kinnarps-designer, der er ansvarlig for mange af Plus-stolens tekniske løsninger, tilskriver stolens succes dens unikke kombination af form og funktion.

"Plus er visuelt tiltalende, lille og pæn i modsætning til mange kontorstole, der kan opfattes store og klodsede. Fjedersystemet giver stolen en god balance, der tilpasser sig din kropsvægt og giver dig støtte på tværs af hele bevægelsesområdet, du foretager. "

En ting, han er sikker på, er, at Plus har et langt liv foran sig.

”Jeg tror, vi vil se to parallelle spor - Plus stolen med mange individuelle indstillinger, som mere er en enkeltpersons stol, og meget intuitive stole, der kan tilpasse sig til mange forskellige brugere i løbet af en enkelt arbejdsdag. "

Downloads

Image