Nu gør vi det nemt at træffe bæredygtige valg

The Better Effect Index giver et enkelt svar på et komplekst spørgsmål; hvor bæredygtigt er et produkt? Nu introducerer vi markedets første fuldt dækkende bæredygtighedskarakter.


  Test her

Sådan virker The Better Effect Index

Vi bedømmer produkterne på seks forskellige områder og giver en karakter (1-3) for hvert

Vi begyndte med at spørge vores kunder – arkitekter, indretningsspecialister, indkøbere og brugere – hvad de betragtede som vigtigt for at kunne træffe bæredygtige valg. Med udgangspunkt i jeres ønsker og i FN's bæredygtighedsmål har vi skabt et indeks, hvor vi bedømmer og giver vores produkter karakterer på seks vigtige områder:

Til sidst gives der én samlet karakter

Højeste karakter på hvert område er 3 point. Karakteren på hvert område er gennemsnittet af pointene på indikatorerne. Højeste mulige samlede karakter ved addering af alle områderne er 3 point. Den samlede karakter er gennemsnittet af pointene på områderne.

Det bedømmer vi

1. Råvarer og ressourcer

✓  Kendskab til råvarernes oprindelse

✓  Kendskab til vilkår i produktionskæden

✓  Ressourceoptimering

2. Klima

✓  Indgående transport

✓  Udgående transport

✓  Leverandører (fossilfri energi i produktion)

✓  Producenter (fossilfri energi i produktion)

✓  Andel af materialer med lav klimapåvirkning

3. Rene materialer

✓  Opfyldte niveauer for kemikalieindhold

✓  Opfyldte niveauer for emissioner

✓  Godt materialevalg

4. Social ansvarsbevidsthed

✓  Code of Conduct-leverandører

✓  Leverandører, som er risikovurderet

✓  Undersøgte leverandører fra risikolande

5. Genbrug

✓  Muligt at reparere/istandsætte

✓  Muligt at genindvinde materiale

✓  Fremstillet af genindvundet materiale

6. Ergonomi

✓  Muliggør tilpasning

✓  Muliggør bevægelighed

✓  Forbedrer lydmiljøet

Vil du vide mere om, hvordan vi bedømmer og giver karakterer

Kontakt os

Lær værktøjet at kende - The Better Effect Index i praksis

Hold udkig efter bæredygtighedskarakteren

På visse produktsider og produktlister vises dette symbol. Det betyder, at produkterne findes i The Better Effect Index og har en bæredygtighedskarakter. Tallene og graferne indikerer, hvordan produkterne klarer sig på skalaen fra 1 til 3.

✓  Viser den samlede bæredygtighedskarakter for produktet

✓  Skala fra 1-3

Find bedømte produkter

I vores produktlister kan du via filtret "Bæredygtighed" finde de produkter, som opfylder netop dine krav til bæredygtighed.

 ✓ Filtreringsfunktion med op til 12 forskellige valg

Du kan dykke ned i produkternes bæredygtighed

På produktsiderne finder du et uddybende værktøj, hvor du kan undersøge detaljerne i The Better Effect Index. Du kan få indblik i produktets forskellige bedømmelsesresultater og se, hvordan det klarer sig i forhold til forskellige bæredygtighedskriterier. Du vælger selv, hvor mange oplysninger du vil have vist ved hjælp af de forskellige visninger “Oversigt”, “Detaljer” og “Bedømmelse”.

✓  Interaktivt modul på produktsider

✓  Tre forskellige visninger med tre forskellige detaljeringsniveauer

Derfor udviklede vi The Better Effect Index

1.
Bæredygtighed skal være enklere

Bæredygtighed bliver nemt meget kompliceret

Vi vil gerne gøre det enkelt. The Better Effect Index er Kinnarps' måde at forenkle og tydeliggøre bæredygtighedsarbejdet i indretningsprojekter. Tanken er, at det skal være nemt at identificere vigtige bæredygtighedsspørgsmål og sammenligne, hvordan forskellige produkter opfylder kravene. Produkterne indekseres på seks områder, som har stor virkning på bæredygtighedsarbejdet. De individuelle produkter får point på de forskellige områder, og man kan se, nøjagtigt hvilke kriterier de har – eller ikke har – opfyldt.

2.
Vi er i første række med bæredygtigt design

...og vi vil være de bedste til det

Med vores møbler bliver det enkelt at skabe helhedsløsninger med fokus på bæredygtighed, funktion og æstetik. Ved kombination og sammenstilling af produkter fra de forskellige serier kan du skabe unikke miljøer, som afspejler virksomhedens vision og værdier. Samarbejde om bæredygtighedsspørgsmål er vores store styrke. Vi motiverer hinanden og deler vores viden med hinanden. Sammen kan vi tage ordet og sætte dagsordenen, når vi mener, at der mangler gode løsninger i branchen. Vores trendrapporter tager pulsen på fremtiden og inspirerer os til innovative løsninger. Vores produkter er udviklet til at imødekomme udviklingen i samfundet og til at fungere i lang tid fremover. De mange internationale designpriser, som vi er blevet belønnet med, beviser, at det lykkes for os.

Vil du vide mere om Kinnarps' bæredygtighedsarbejde?

Gå til The Better Effect

FAQ

Hvad er The Better Effect Index?

The Better Effect Index er det første fulddækkende redskab til dig, der ønsker at kunne træffe bæredygtige indretningsvalg. Du finder det på vores produktsider.

Hvorfor udviklede vi dette værktøj?

En ny generation stiller nye krav til virksomhedens bæredygtighedsarbejde. Man ønsker at få klare svar. Når det handler om bæredygtighed bliver det imidlertid ofte meget kompliceret. Vi vil gerne gøre det enkelt at træffe et bevidst valg. Ved hjælp af noget så konkret som et bæredygtighedsværktøj gør vi det nemmere for den, der vil træffe bæredygtige indretningsvalg.

Hvordan giver vi karakterer?

Baseret på 17 indikatorer inden for 6 forskellige områder giver vi karakterer, som tilsammen genererer bæredygtighedskarakterer for produktet. De forskellige målepunkter er udviklet på baggrund af udtalte behov fra arkitekter, indretningseksperter, indkøbere og brugere. Vi har også medtaget FN's bæredygtighedsmål i beregningen.

Kan det overføres til andre produkter?

Algoritmen kan overføres til alle produkter. Vi ved, at The Better Effect Index tilgodeser et efterspurgt behov hos vores kunder, og har ambitioner om, at alle produkter skal have bæredygtighedskarakter i fremtiden.

Hvor mange produkter har fået karakterer?

Indtil videre har vi karaktergivet over 100 produkter fra Kinnarps' brands. Vi arbejder løbende med at tilføje nye produkter.

Har du andre spørgsmål?

Johanna Ljunggren
Sustainability Manager
Telefon: +46 515 381 21
Mobil: +46 76 102 60 43
johanna.ljunggren@kinnarps.se

VI ER HER FOR AT HJÆLPE.
FRA START TIL SLUT.

Leder du efter et bestemt produkt? Er du interesseret i at tilpasse en løsning til dine individuelle behov? Eller blot nysgerrig efter at lære mere om hvad vi kan tilbyde dig? Kom i kontakt - vi er her for dig.