BÆREDYGTIGHED SKAL VÆRE ENKLERE!

Johanna Ljunggren, Sustainability manager
1.
EN NY GENERATION AF KUNDER
En ny generation stiller nye krav til virksomhedernes arbejde med bæredygtighed. Fremtidens beslutningstagere vil ikke nøjes med bare at købe en mærkning, men vil have konkrete fakta.
2.
STRENGERE UDBUDSKRAV
Det offentlige, virksomhederne og organisationerne er begyndt at stille højere krav til bæredygtighed i deres udbud. Som leverandør er det ikke nok at sætte et kryds i en rubrik – du skal kunne påvise, at du har styr på hele værdikæden.
3.
FLERE MÆRKNINGER
Stadigt flere bygherrer vælger at bæredygtighedscertificere deres bygninger, f.eks. iht. LEED. Dette påvirker projektet gennem hele værdikæden, selv ned til valget af møbler og anden indretning.
The Better Effect Index er det første fulddækkende onlineværktøj til dig, der ønsker at kunne træffe bæredygtige valg. Værktøjet skal hjælpe dig med at identificere forskellige bæredygtighedsspørgsmål og sammenligne, hvordan produkterne lever op til kravene. Vi har indekseret produkterne inden for seks områder, som skaber en bedre effekt i dit arbejde med bæredygtighed.
The Better Effext Index Online Tool
JOHANNA GIVER TIPS: FIRE BÆREDYGTIGHEDSTENDENSER
At bæredygtighed engagerer og inspirerer mærkes på den hurtige udvikling. Overalt popper der nye, innovative løsninger og materialer op. Vores miljøchef Johanna Ljunggren giver tips om de hotteste tendenser lige nu.
GODT AT VIDE:
- The Better Effect Index vil med tiden omfatte samtlige varemærker i Kinnarps-koncernen (Kinnarps, Drabert, MartinStoll, Materia, NC og Skandiform).
The Better Effect Index fungerer som en "Open Source". Det indebærer, at alle – arkitekter, kunder og konkurrenter – kan se, hvordan vi har bedømt vores produkter.
DELEØKONOMIEN VOKSER
De populære apps til delingstjenester, f.eks. i forbindelse med samkørsel og andre deleløsninger vil snart blive en del af hverdagen, også i indretningsbranchen. At dele kontor, kontormøbler og teknisk udstyr holder omkostningerne nede samtidig med, at vi sparer på ressourcerne.
NYE MATERIALER
Modebranchen er foregangsbranche inden for materialeudvikling. Fibre fra svensk nåleskov eller bambus testes i nye tekstilmaterialer. Ananasblade anvendes i stedet for læder, og 3D-printede sko fremstilles af plastaffald, som hentes op fra havet. Snart kommer vi også til at se innovative materialer i indretningsbranchen.
VIRTUAL REALITY
VR kan blive en vigtig faktor for reduktionen af CO2-udledningen. I stedet for at rejse til showrooms, messer og produktionsanlæg kan vi tilbyde en VR-oplevelse.
LEASING OG GENBRUG AF MATERIALER
Vi bliver stadigt bedre til at genbruge materialer på tværs af forskellige brancher og sammenhænge. I plastindustrien kan kunderne lease materialer og komponenter til forskellige formål. I Peru og Haiti er der ”plastbanker”, hvor lokalbefolkningen kan aflevere plastaffald til genvinding og bliver betalt med værktøj og materialer.