GOD ERGONOMI SIKRER STØRRE BÆREDYGTIGHED

Gennemtænkte ergonomiske løsninger får dig til at trives og gøre et bedre stykke arbejde. I en tid, hvor hjulene hele tiden drejer hurtigere rundt, har vi brug for møbler, der sætter mennesket i centrum og bidrager til at skabe sunde og kreative arbejdsmiljøer med masser af energi. Det er en enkel måde at opnå et mere bæredygtigt samfund på.

Derfor skal du investere i ergonomi

SUNDERE ARBEJDSMILJØ

Ergonomiske løsninger gør, at du føler dig friskere og mere kreativ, samtidig med at de bidrager til mindre sygdom og færre sygedage.

ATTRAKTIV ARBEJDSPLADS

En inspirerende og sund arbejdsplads styrker virksomhedens image. Det bliver lettere at fastholde og tiltrække nye talenter.

ØGET TRIVSEL

Et godt eksempel på, at god ergonomi er afgørende for at opnå succes, er det aktivitetsbaserede kontor (Kinnarps Next Office – ABW). Hvis du føler dig hjemme, nemt kan tilpasse arbejdspladsen og selv kan vælge, hvornår du vil være social eller arbejde koncentreret, forbedres trivslen og produktiviteten.

5 enkle tips til bæredygtig ergonomi

1. TILSKYND TIL BEVÆGELSE

Kroppen er skabt til bevægelse, belastning og variation. En undersøgelse foretaget af Texas A&M Health viser, at produktiviteten kan øges med 46 %, hvis vi har mulighed for at skifte imellem at stå og sidde. Elektriske hæve-/sænkeborde mindsker risikoen for problemer med hjerte- og karsygdomme og er gode for ryg, skuldre og nakke.

 

2. EFTERSPØRG PRODUKTER, SOM ER LETTE AT HÅNDTERE

Produkterne, f.eks. borde og kontorstole, skal være lette at håndtere og indstille – ellers er der risiko for, at de ikke bruges korrekt, og den positive virkning udebliver. Dette er særligt vigtigt i aktivitetsbaserede kontorer uden faste arbejdspladser.

3. VÆLG EN KONTORSTOL, DER FØLGER KROPPEN

Alle mennesker har forskellige siddestillinger, og kroppen har godt af at skifte stilling ofte. Vælg en kontorstol, der kan følge kroppen, og som du kan justere for at opnå en personlig pasform. Du skal kunne indstille højden, sædets dybde og hældning, ryglænet, nakkestøtten og vippemekanismens modstand.

4. FÅ STYR PÅ STØJNIVEAUET!

Planlæg akustiske løsninger og "stille rum". Ifølge undersøgelsesvirksomheden Leesman syntes 70 % af de adspurgte kontoransatte, at lydniveauet er det mest forstyrrende på arbejdspladsen. Det koster tid og energi. British Council of Offices har eksempelvis regnet ud, at bedre akustik kan forbedre produktiviteten i britiske virksomheder med to procent.

5. PLANLÆG LYSET

Lys, der gør det lettere at se, og som ikke blænder, er vigtigt for at have energi til at arbejde. Det rette lys i den rette mængde kan også gøre dig friskere gennem øget kortisolproduktion. Spørg en professionel belysningskonsulent om hjælp, og vælg om muligt et produkt, hvor du selv kan regulere lyset.