Ergonomi starter med dig og din krop

Alt, hvad Kinnarps gør inden for ergonomi, tager udgangspunkt i den individet. Et godt eksempel på dette er Serie[P], et fleksibelt hæve-/sænkebord, der er nemt at tilpasse til forskellige mennesker, miljøer og arbejdsopgaver. "En god start på et mere bevægeligt og sundt liv", siger Kinnarps' ergonom og fysioterapeut Anders Lundahl.

I dag er de fleste nok klar over, at vi sidder alt for stille i forhold til vores eget bedste. Et hæve-/sænkebord er en god start på et mere bevægeligt og sundt liv, men du skal også virkelig huske at anvende bordet, og at du skal skifte mellem siddende og stående stilling.

   "En af de vigtigste ting ved hæve-/sænkeborde er, at de er nemme at tilpasse i højden. Det øger muligheden for, at bevægelse og variation faktisk bliver en daglig rutine, inden ondt i nakke, skuldre og ryg minder os om, hvor vigtigt det er", siger Anders Lundahl. 


Lydløs højdejustering

Det er et krav, som Serie[P] lever op til. Højden justeres trinløst med et enkelt knaptryk. Stellet fås med ekstra lang højvandring, hvilket gør, at bordet bliver ekstra fleksibelt og kan indstilles til personer i alle højder.

  Desuden dæmpes lyden fra motoren med Kinnarps' fyldmateriale Re:fill, en blanding af virksomhedens egne tekstilrester, polyester og PET, som giver lavere miljøpåvirkning og indebærer, at alle højdejusteringer sker næsten lydløst.

   ”Lyd er et vigtigt område, når det handler om ergonomi. Alle oplever lyd forskelligt, afhængigt af hvem man er, hvad man arbejder med, og hvor stresset man er, men vi ved, at lyd altid påvirker arbejdsmiljøet", siger Anders Lundahl. 

Bevægelse og fleksibilitet

Det er også vigtigt, at det er nemt at tilpasse sit hæve-/sænkebord til forskellige miljøer og arbejdsopgaver. Dagens arbejdsliv kræver bevægelse og fleksibilitet, og vi tilbringer mindre tid ved faste skriveborde og arbejder mere ved midlertidige arbejdspladser.

   Når Kinnarps udvikler hæve-/sænkeborde er der derfor stor fokus på, at bordene skal kunne anvendes til skræddersyede løsninger, uanset om du arbejder alene, sammen med en kollega eller i en projektgruppe.

    Med eksempelvis fire mindre borde fra Serie[P] kan du skabe et kreativt sted, hvor gruppen sammen kan gennemgå idéer og forslag for derefter hurtigt at kunne omdannes til personlige arbejdspladser, hvor alle kan arbejde individuelt, men med hyppige afstemninger.

Bordene i Serie[P] gør deres arbejde, uanset om du skal arbejde længe eller kort tid og er eksempelvis ideelle til at skabe touch down-arbejdspladser med ergonomi og kreativitet i centrum. Det er også helt i orden at sidde ned dele af dagen, hvis dette indebærer variation, bevægelse og aktivitet. Kombiner dit hæve-/sænkebord med f.eks. kontorstolene Plus[6] og Plus[8], som følger din krop, er nemme at indstille lige præcis til dig, og som giver dig mulighed for at sidde på så mange forskellige måder som muligt.

Tilpasset efter situationen

Med gode hæve-/sænkeborde skal man kunne skabe et arbejdsmiljø, hvor mange får plads til at arbejde sammen samtidig med, at både den individuelle arbejdsplads og helhedsmiljøet lever op til de funktionelle og ergonomiske krav.

   I løbet af en normal arbejdsdag udfører vi en række forskellige opgaver. Vi arbejder fokuseret, har et hurtigt møde og besvarer e-mails. Med dagens teknologi kan det gøres i forskellige miljøer. Den store udfordring er derfor at skabe løsninger, som kan tilpasses efter forskellige behov og situationer.

   "I den sammenhæng spiller Serie[P] en selvfølgelig rolle med sin store fleksibilitet og variation for både den enkelte og organisationen. Alt, hvad Kinnarps gør inden for ergonomi, starter med det enkelte menneske og slutter med alle mennesker”, siger Anders Lundahl.   

Ergonomiske tips!

STÅ OP FOR DIN SUNDHED

Et hæve-/sænkebord er en god begyndelse på et mere aktivt og sundt liv. 

HOLD EN AKTIV PAUSE

Tag en aktiv pause indimellem - en lettere muskelbelastning sætter en masse positive processer i gang i kroppen.

HOLD HOVEDET HØJT

Ved at løfte blikket og holde hovedet lidt højere får du en bedre kropsholdning og aflaster nakken. Prøv at rette blikket skråt nedad, når du kigger på en skærm uden at have hovedet kraftigt foroverbøjet. 

SID GERNE NED, MEN IKKE STILLE

Suppler med en kontorstol, som følger din krop, og som giver dig mulighed for at sidde på så mange forskellige måder som muligt.

Tænk på det, der ikke ses

Alle oplever lyd og lys forskelligt, og derfor er omtanke og respekt for andres oplevelser og forudsætninger et godt udgangspunkt.   

Læs Body Talk gratis


REGISTRER DIG OG LÆS ELLER DOWNLOAD BODY TALK - VORES MAGASIN OM ERGONOMI.

 

Jeg godkender at Kinnarps lagrer og behandler mine personlige data, som bekrevet i deres persondatapolitik.