Ergonomiske arbejdspladser øger velværet og opfordrer til samarbejde

 

FAQ     Reference-cases

Arbejdspladser, hvor det føles godt. Helt bogstaveligt.

"Godt ergonomisk design skaber harmoniske interaktioner mellem kollegaer og deres arbejdsplads. Det handler om at skabe en arbejdsplads, der giver folk det, de har brug for, så de føler sig godt tilpas og arbejder produktivt."

Anders Lundahl

Alt hvad du behøver at vide om ergonomiske arbejdspladser

1. Hvad er en ergonomisk arbejdsplads?

2. Hvad kommer der til at ske for ergonomiske arbejdspladser i fremtiden?

3. Hvorfor er velvære på arbejdet så vigtigt?

4. Fordelene ved en ergonomisk arbejdsplads

5. Hvem bør bekymre sig om ergonomi og hvorfor?

6. Hvordan indretter du en ergonomisk arbejdsplads?

7. Er en ergonomisk arbejdsplads dyr?

8. Hvordan kan vi hjælpe dig med at skabe en ergonomisk arbejdsplads?

9. Reference-cases

1.
Hvad er en ergonomisk arbejdsplads?

FORSKELLEN PÅ EN ERGONOMISK ARBEJDSPLADS OG ALLE ANDRE ARBEJDSPLADSER:
Ergonomiske arbejdspladser er designet til at imødekomme medarbejdernes funktionelle behov. De er fleksible, støttende og designet til at øge velvære og produktivitet. En ikke-ergonomisk arbejdsplads ser måske stilfuld ud, men lad dig ikke snyde af øjnene, der ser. En arbejdsplads bør se stilfuld ud, men en ergonomisk arbejdsplads er også designet til at understøtte sunde og produktive medarbejdere.

Forskellige typer ergonomi

Ergonomisk design tilbyder løsninger til en lang række faktorer, der påvirker velvære og produktivitet: kognitive faktorer, såsom stress og menneskelig interaktion, fysiske faktorer, såsom sidde- og ståstillinger og arbejdspladsens layout, samt miljøfaktorer, såsom lys og lyd. 

Møbler til den ergonomiske arbejdsplads

Investering i ergonomiske møbler skaber de bedst mulige forhold for arbejde. Møbler, der er designet til at opfylde hver enkelt medarbejders individuelle behov, skaber øget motivation, højere produktivitet og færre skader og sygefravær. Ergonomisk design er godt for mennesker og forretningen!

Ergonomi for lyd og akustik

Arbejdspladsens akustik er et vigtigt element i ergonomisk design. Støj påvirker vores koncentration, kommunikation og vores evne til at tage beslutninger. Akustiske skærme og vægplader kan hjælpe med til at reducere støjniveauet og give medarbejderne akustisk afskærmning – en stille plads ved siden af et støjende område. Møbler kan være en væsentlig kilde til uønsket støj, så vælg design, der er let, og som kan flyttes næsten lydløst. 

ArbejdsplaDsbelysning

Lys spiller en vigtig rolle for produktiviteten, fordi det bidrager til at holde os opmærksomme gennom arbejdsdagen. Naturligvis  er lys også godt for velværet, fordi det påvirker kroppens naturlige cirkadiske rytmer som kontrollerer frigørelsen af stresshormoner.  

Gå tilbage til FAQ-overskriftene

2.
Hvad kommer der til at ske for ergonomiske arbejdspladser i fremtiden?


Da teknologi hele tiden former den måde, vi arbejder på og interagerer, har den fremtidige generations medarbejdere behov for fleksible løsninger, der opfylder deres individuelle behov. Virksomheder, der investerer i ergonomiske løsninger, kan se fordelene i form af forbedret velvære og engagement for medarbejderne og reduceret sygefravær. Investering i ergonomiske løsninger er en fremtidssikret investering, da det understøtter fremtidig succes for både enkeltpersoner og forretningen. Det er sandsynligt, at ergonomiske arbejdspladser i fremtiden vil tiltrække talenter, der kan vælge mellem arbejdsgivere, og som ønsker at arbejde i et miljø, der er designet til deres behov. 

Gå tilbage til FAQ-overskrifter

3.
Hvorfor er velvære på arbejdet så vigtigt?   

Velvære øger jobtilfredshed 

Vi tilbringer en stor del af vores liv på arbejdet – hvis vi ikke er glade for at gå på arbejde, vil vi sandsynligvis føle os anspændte og kede af det. Det modsatte er også sandt – når vi er glade for at gå på arbejde, får vi masser af energi ud af at mødes med kollegaer og samarbejde om en fælles opgave. For at have det godt har vi brug for at anerkende vigtigheden af velvære på arbejdet.

Gå tilbage til FAQ-overskrifter

Velvære øger produktiviteten

Når mennesker arbejder i et positivt og sundt miljø, vil virksomhederne drage fordel af nye idéer og innovation. Den energi og det engagement, der kommer fra medarbejdere, der har det godt med det, de laver, kan bidrage til, at virksomheder og organisationer har fremskridt. Succes handler især om de mennesker, der stræber efter den. 

Velvære skaber bedre fællesskaber

Ansatte er ikke kun medarbejdere, de er mennesker: ægtefæller, fædre, venner og naboer, og alle en del af et stort fællesskab. Hvis virksomheder og organisationer prioriterer velvære, hjælper det med at skabe et sundt fællesskab, hvor mennesker kan vokse og trives. 

4.
Fordelene ved en ergonomisk arbejdsplads

  • Øget præstation og motivation
  • Mindre sygefravær
  • Forbedret effektivitet
  • Bedre sundhed og velvære på lang sigt
  • Nedsat risiko for skader
  • Fremtidssikrede fleksible løsninger
  • Større medarbejderengagement

Gå tilbage til FAQ-overskrifter

5.
Hvem bør bekymre sig om ergonomi og hvorfor?

Både arbejdsgivere og medarbejdere får gavn af en ergonomisk designet arbejdsplads. Investering i ergonomi giver medarbejderne vished om, at deres arbejde værdsættes. De tanker og overvejelser, der gøres omkring ergonomiske løsninger, som er designet til at opfylde individuelle behov, medfører øget motivation, højere produktivitet og færre skader og sygefravær. Sunde medarbejdere er glade medarbejdere, og i en verden præget af konkurrence giver ergonomiske arbejdspladser det bedste resultat med de mest effektive metoder. 

Gå tilbage til FAQ-overskrifter

6.
Hvordan indretter du en ergonomisk arbejdsplads?

Tænk på design

Hvordan ønsker du, at din arbejdsplads skal fungere, og hvordan skal medarbejderne kunne finde hinanden og samarbejde? 
Skab et miljø, der understøtter dette! Arbejdspladsens design former produktiviteten. Prøv at skabe et område, der opfordrer til teamwork og innovation. Tænk på medarbejdernes behov, og anvend disse i udformningen af arbejdspladsens design. En ergonomisk arbejdsplads er effektiv, fordi den opfylder medarbejdernes funktionelle behov. 

Tænk på velvære

Ergonomiske arbejdspladser øger velværet, fordi ergonomiske løsninger kan tilpasses, så de opfylder den enkelte medarbejders behov. Ved at skabe en arbejdsplads, der er indrettet til at understøtte behovene og stimulere interaktion, vil medarbejderne naturligt glæde sig over de oplevelser, de skaber på arbejdet. Ved at finde løsninger, der forbedrer velværet, sikres det, at medarbejderne forbliver sunde og er glade for deres arbejde! 

Tænk på bevægelse

Indretning af en arbejdsplads, der opfordrer til bevægelse, gavner velværet og produktiviteten.  Aktivitetsbaserede arbejdsstationer lader medarbejdere fra forskellige afdelinger samarbejde om opgaverne. I stedet for at arbejde ved sit arbejdsbord hele dagen kan medarbejderne flytte sig og mødes i et bestemt område for at udføre en bestemt opgave. Denne type bevægelse er rigtig god i forbindelse med kommunikation og samarbejde, og det har sine fordele for medarbejdernes fysiske sundhed og velvære. 

Gå tilbage til FAQ-overskrifter

Vil du gerne vide mere om vores ergonomiske løsninger på arbejdspladsen?

Kontakt

7.
Er en ergonomisk arbejdsplads dyr?

Investering i ergonomiske løsninger er en klog investering, da det sikrer den fremtidige succes for din forretning. Ergonomiske løsninger skaber de bedste arbejdsforhold, hvilket kan omsættes direkte til øget produktivitet. I en forretningsverden præget af konkurrence giver ergonomiske arbejdspladser det bedste produkt med de mest effektive metoder. Og fordi ergonomiske arbejdspladser er designet til at forbedre medarbejdernes velvære, kan virksomheder drage fordel af lavere omkostninger i forbindelse med sygefravær og andet fravær.

Gå tilbage til FAQ-overskrifter

8.
Hvordan kan vi hjælpe dig med at skabe en ergonomisk arbejdsplads?

Med vores viden og erfaring som Europas førende leverandør af arbejdspladsløsninger til kontor, skole og offentlige rum kan vi vejlede dig, så du får dine egne løsninger med fremgang og velvære! Vi forstår ergonomi og kan hjælpe dig med at skabe et miljø, hvor idéer strømmer til, og mennesker samarbejder. Vi kan hjælpe dig med at frigøre din forretning eller organisations potentiale ved at finde ergonomiske løsninger, der styrker mennesker og produktiviteten. Kontakt dit nærmeste Kinnarps showroom for at finde ud af, hvordan din forretning kan drage fordel af bedre ergonomi og øget velvære på arbejdspladsen.

Gå tilbage til FAQ-overskrifter

9. Reference-cases