Fra skrivebord til sækkestol

I dag er der mange forskellige måder at arbejde, da medarbejdere og generationer har forskellige krav til deres arbejdsmiljø. Den ideelle arbejdsplads skal kunne stimulere både kreativitet og fleksibilitet - uden at slække på ergonomien.

Tilbageblik

Engang var, skriveborde, robuste kontorstole og ovale konferenceborde, den indlysende måde at indrette et kontor. Sådan ser mange arbejdspladser stadig ud, men i dag kan mange af os lige så arbejde fra en sofa eller sækkestol. De fleste mennesker er enige om, at et varieret kontormiljø gør underværker for kreativiteten. Nogle af verdens største og hurtigst voksende virksomheder, såsom Google, Microsoft og Spotify, er kendt for deres skøre kontorer med hængekøjer, tv-spil og ping-pong borde.

fremskridt

Jane Ahlin, ergonom ved ergo@arbejde og formand for den svenske ergonomi & menneskelige faktorer forening, anbefaler ikke droppe alle skriveborde til fordel for puderum og bold-spil. Ifølge en undersøgelse foretaget af Kinnarps og United Minds, ønsker fire ud af fem kontoransatte at have adgang til ergonomiske arbejdsmøbler. Fire ud af ti arbejder stående hver uge, og hver anden søger hjælp hos en ergonom. Syn på arbejdsmiljø varierer fra generationerne, hvor den ældste generation er den mest traditionelle og fokuserer på ergonomi og fred og ro. 76 procent af kontoransatte i 51-69 år anser det som vigtigt at have deres eget kontor, mens færre end halvdelen på 15-35 år, ser det som et vigtigt punkt.

Men bevidstheden omkring dette er også stigende, mener Ahlin: "Jeg tror, ​​der plejede at være en større forskel. Unge plejede at være. 'udødelige', men nu er de mere opmærksomme. Mange af dem, har selv oplevet ømme og trætte muskler eller kender andre der har, og derfor bliver de mere opmærksomme på, hvordan de føler, når de arbejder."

Undersøgelsens resultater

4/5 kontoransatte ønsker at have adgang til ergonomiske kontormøbler.

4/10 arbejder stående hver uge.

1/2 søger hjælp hos en ergonom.

76% af kontoransatte i alderen 51-69 år mener det er vigtigt at have eget kontor/arbejdsplads.

Under 50% af kontoransatte i alderen 15-35 år mener det er vigtigt at have eget kontor/arbejdsplads.