VALGFRIHED PÅ ARBEJDSPLADSEN

Variation giver bedre trivsel og ergonomi

Arbejde er ikke længere noget, du går på. Arbejdet er det, du laver. Alene og sammen med andre. I takt med at arbejdsopgaverne og teknologien forandres, ændres vores behov også – i løbet af dagen og afhængigt af forskellige projekter.

I stedet for at være bundet til en fast arbejdsplads kan du bevæge dig mellem mange, ergonomisk korrekte arbejdsmiljøer, som er optimeret til forskellige arbejdsopgaver. Når du selv kan vælge, om du vil arbejde alene eller sammen med andre, har du det godt og præsterer bedre.  

Fem ergonomiske arbejdsmiljøer

1.

Arbejdsplads for fokuseret arbejde  

At kunne "være i fred" er et grundlæggende behov i alle arbejdsprocesser. Måske har du brug for fred og ro til at formulere en tanke eller fordybe dig i nyt materiale? En adskilt arbejdsplads med en ordentlig arbejdsflade, en ergonomisk kontorstol og skærme, som skærmer af visuelt og dæmper lyd, giver plads til koncentration og vigtige telefonsamtaler. 

2.

Uformelle mødesteder

Har du en idé, som du gerne vil dele med andre? Eller et problem, der skal løses? En hurtig afstemning med kollegaen er ofte løsningen. Et sted til uformelle møder bør udformes med bekvemme, afskærmede siddepladser, så I kan føre jeres samtale i fred og ro. Der bør også være et skrivebord eller en arbejdsflade, hvor man kan placere computere og papirer. Miljøet bør være afskærmet og have en mere privat karakter, men skal nemt kunne åbnes op, hvis I ønsker at have flere med i samtalen.  

3.

Sociale arealer i kontoret

Nogle gange har man brug for at tale om andet end arbejde. Frokoststuen – åben og indbydende med behagelige siddepladser og fleksible borde – er en del af et afslappet arbejdsmiljø, som giver ny energi og indbyder til spontane samtaler og møder. Generøse bordoverflader er gode at have, hvis samtalen alligevel kommer til at handle om arbejdet, og hvis I ønsker at blive siddende en stund. 

 

4.

Møderum til små og store møder

Mødet er motoren, som driver arbejdet frem. Ved at udforme mødestederne som små rum i rummet animeres medarbejderne til både planlagte og spontane møder. Varier størrelsen, så der er alternativer til et forskelligt antal deltagere. Høje rygge, som skærmer af, hensigtsmæssigt indrettede arbejdsflader, god belysning og opkobling giver fokus og bidrager til et effektivt og kreativt møde. 

5.

Miljøer til projektarbejde  

Stadigt mere arbejde foregår i projektgrupper. Ved hjælp af fleksible moduler kan du skabe en skræddersyet arbejdsplads til gruppen - i projektperioden, eller du kan tilpasse den i løbet af dagen. Tag udgangspunkt i skærmløsninger, som afgrænser og skaber deres eget rum. I centrum sætter du en generøs bordflade med udtag til IT og kommunikation. Suppler med siddepladser i form af sofaer eller stole, afhængigt af hvordan gruppen arbejder. Du kan også vælge at "udvide" rummet på skærmens udvendige side, f.eks. med en bordplade og kontorstole. Det ekstra areal bidrager til endnu større valgfrihed og åbner op for kommunikationen med det øvrige miljø. 

"Produkter og løsninger med god ergonomi bidrager til en inspirerende og sund arbejdsplads. Det styrker virksomhedens varemærke, og det bliver lettere at tiltrække og fastholde nye talenter".

Dette er også ergonomi

LYD

Lydniveauet er det, som forstyrrer flest på jobbet. Ved at indtænke akustiske løsninger og stillerum mindsker du stress og skaber ro. British Council of Offices har eksempelvis regnet ud, at bedre akustik ville kunne øge produktiviteten i britiske virksomheder med to procent!

LYS

Flimrende eller utilstrækkeligt lys kan påvirke både arbejde og velbefindende. Sørg for, at fleksible eller modulopbyggede arbejdspladser har tilstrækkeligt med lys i loftet ovenover – eller forsyn dem med god belysning på borde og i øvrig indretning. Lyskilden skal være godt afskærmet for at undgå irriterende blænding. 

PLANTER

Planter i kontormiljøet er flotte at se på, har en beroligende effekt og virker afstressende. Desuden øger de iltindholdet i luften og bidrager til bedre luftfugtighed. 

.

FleKsible Fields

Fields er Kinnarps' fleksible og ergonomiske koncept til arbejdspladsens forskellige aktiviteter. Et modulsystem, som forener det fælles med det personlige.

Læs mere

 

Kinnarps Next Office®

Next Office er Kinnarps' løsning til den nye arbejdsplads. En fælles proces, hvor vi sammen udformer arbejdsmiljøet ud fra medarbejdernes og virksomhedens behov.

Læs mere