Kapitel 10

I DEN STORE INDRETNINGSGUIDE

Guide: Når du skal indrette dine nye kontorrum


Ergonomisk design sikrer det sunde kontormiljø

Et sikkert og sundt kontormiljø er et produktivt kontormiljø. De rette møbler, rette design og indretning er alfa og omega for en funktionel kontorarbejdsplads, hvor ensidige arbejdsstillinger slider på kroppen.

Den gode arbejdsplads prioriterer sine medarbejdernes sundhed, sikkerhed og helbred med forskellige tiltag og foranstaltninger, der optimerer effektivitet og produktivitet for både dem og virksomheden.

Et ergonomisk kontormiljø fokuserer på tilpasse arbejdsredskaber og arbejds-forhold til sine ansattes fysiske krav og individuelle behov.

Det øger resultaterne på bundlinjen, når virksomheder uanset deres størrelse og forretningsområde bestræber sig på at sikre sine medarbejdere de ergonomisk optimale arbejdsbetingelser.

I det moderne kontormiljø er stillesiddende arbejde helbredsskadende, hvorfor det er afgørende at bringe størst mulig variation ind i arbejdsprocesserne.

Når du skal indrette dine nye kontorrum

er en praktisk guide til dig og din virksomhed, der går med planer om flytte til og/eller indrette nye kontorlokaler.
Læs her, hvordan fremtidens kontorarbejdspladser vil være indrettet - og tag allerede nu bestik af udvikling og trends, når du prioriterer og designer dine nye kontorarealer.

 

Den rette indretning af kontorrum og arealer er alfa og omega for virksomhedens fremtidige succes

muskelskader

Smerter og problemer i nakke- og skuldermuskulatur er er hyppige lidelser hos over en tredjedel af alle kontormedarbejdere, viser nye undersøgelser.

På kontoret er det i første række stole, borde, skærme, tastaturer samt mus, der udvikler muskelsmerter og skader, når ikke de rette ergonomiske løsninger og rigtige ergonomiske udstyr er til stede i rummet.

Ergonomiske løsninger er ofte identisk med individuelle løsninger, der tilpasser sig og retter sig ind efter den enkelte medarbejders behov.

Selv om arbejdsredskaberne er korrekt indstillet, på plads og i orden, drejer det sig overordnet om at indarbejde den nødvendige variation i arbejdsstillinger og bevægelser - som f. eks. at huske at bruge knappen på hæve/sænke-bordet

Vil du høre mere om løsninger der passer til dit kontor?

Kontakt os

ergonomiske møbler

Ergonomiske kontorstole med teknisk avanceret siddekomfort og skriveborde med obligatorisk hæve/sænke-funktion tilhører dagens standard indretning af det moderne kontormiljø.

Men herudover tilbyder markedet mange andre ergonomiske møbler som til kontorets rum og arealer - komfortable sofagrupper til loungen, taburetter, knæstole, reoler, skrivepulte, konferenceborde og meget mere.

Et specielt kapitel rummer det meget store, omfattende udvalg af ergonomisk PC-og laptop-tilbehør som tastaturer, skærmholdere, mus, musemåtter etc..

Endelig har fitness-bølgen også ramt kontormiljøet med aktivprodukter som gåbånd, kontorstepper, balancefodplader, kontor- og skrivebordscykler m.v

nye udfordringer

I de seneste år har ergonomisk kontordesign i stigende grad rettet sin udvikling mod det moderne aktivitetsbaserede kontor, herunder coworking-miljøet.

Traditionelt har ergonomi fokuseret på processen med at designe eller tilpasse kontormøbler/-udstyr individuelt til medarbejder og arbejdsstation med fokus på at sikre, at møblerne var komfortable, og udstyret sikkert at bruge.

Trenden med aktivitetsbaseret arbejde betyder imidlertid, at den ny ergonomi på arbejdspladsen fremover skal integreres i mange forskelligartede, tit kreative arbejdsmiljøer og ikke længere smalt til den traditionelle kontorarbejdsplads.

Rette ergonomiske indretning af virksomhedens nye kontormiljø kræver således skarp fokus og grundige overvejelser på en lang række forskellige parametre.

Summa summarum

● Den gode kontorarbejdsplads går langt for at sikre ergonomisk korrekte forhold
● En tredjedel af alle kontormedarbejdere har muskelsmerter i nakke samt skuldre
● Ergonomiske kontormøbler er mere end skrivebordsstole og hæve/sænke-borde
● Aktivitetsbaserede kontormiljøer giver ergonomisk design helt nye udfordringer