Kapitel 11

I DEN STORE INDRETNINGSGUIDE

Guide: Når du skal indrette dine nye kontorrum


Bæredygtigt kontordesign - det helt naturlige valg

Bæredygtige materialer og holdbare løsninger er blevet en integreret del af det moderne kontormiljø - det naturlige valg, når det drejer sig om møbler, indretning, design, teknologisk udstyr og meget andet.

Inden for de seneste årtier har værdibegreber som bæredygtighed, miljøansvar og corporate social responsibility (CSR) manifesteret sig solidt og synligt også på den moderne kontorarbejdsplads.

Sikkerhed, tryghed, optimeret livskvalitet for de ansatte, ikke-sundhedsskadelige materialer, lavere energiforbrug, bæredygtige indkøb m.v. er i dag helt naturlige krav til det daglige kontormiljø.

Således stiller stadig flere virksomheder fortsat skarpere bæredygtighedskrav til deres kontormøbler, designs, indretning, it-materialer etc..

Og adskillige firmaer profiterer positivt og berettiget af tit iøjnefaldende fine og kompetente CSR- og bæredygtighedsprofiler i deres markedsføring og brand.

Når du skal indrette dine nye kontorrum

er en praktisk guide til dig og din virksomhed, der går med planer om flytte til og/eller indrette nye kontorlokaler.
Læs her, hvordan fremtidens kontorarbejdspladser vil være indrettet - og tag allerede nu bestik af udvikling og trends, når du prioriterer og designer dine nye kontorarealer.

 

Den rette indretning af kontorrum og arealer er alfa og omega for virksomhedens fremtidige succes

bæredygtigt design

FN har vedtaget 17 bæredygtiheds-mål for den globale udvikling, og adskillige virksomheder har hurtigt implementeret af dem i deres interne CSR-strategier.

En lang række firmaer har bl. a. besluttet, at deres nyindkøb af kontormøbler og designprodukter til kontoret alle skal indeholde rene naturlige råmaterialer, der lever fuldt op til de vigtige krav til bæredygtighed, klima, genbrug og CSR.

Det bæredygtige kontor foretrækker økologiske materialer uden giftstoffer, der er miljøvenlige og holdbare, genanvendelig, ja, måske allerede genanvendte.

Bæredygtigt design er ansvarsfuldt design, der bidrager til at skabe et sundt og effektivt kontormiljø, som sparer penge på lavere energiomkostninger og øger medarbejder-engagement og produktivitet, giver færre sygedage m.v..

Vil du høre mere om løsninger der passer til dit kontor?

Kontakt os

miljømærker

Også danske virksomheder efterspørger i stigende grad bæredygtige møbler og har siden 2010 i dokumenteret omfang øget deres indkøb af miljømærkede og certificerede møbler, kontormaskiner og kontorartikler.

Svanemærket er det officielle fællesnordiske miljømærke, som herhjemme findes på over 12.000 produkter og serviceydelser.

Kontormøbler i træ certificeres f. eks. i overensstemmelse med standarderne for ansvarlig skovdrift FSC og PEFC, mens andre øko-certificeringer med LEED, SCS, Greenguard, Cradle to Cradle og Green Seal hører blandt de mest kendte.

Bæredygtigheds-certificeringer ventes i årene frem at komme til at spille stadig større roller for også kontormiljøets design, indretning og medarbejdere.

mange fordele

Bæredygtige kontormøbler og certificeret design giver kontormiljøet en vifte af positive og fordelagtige aftryk, som enhver virksomhed kan profitere af.

Først som sidst er der de miljømæssige fordele: bæredygtige møbler har længere livscyklus, de miljøvenlige materialer kan genbruges etc. - samt sociale fordele for virksomhedens CSR-profil og brand for såvel kunder som medarbejdere.

Desuden er det bæredygtige kontor i stand til at generere økonomiske fordele i form af lavere rumomkostninger samt betydelige PR-værdier for virksomhedens forretningsmæssige succes.

At indrette et bæredygtigt kontormiljø kræver planlægning og ressourcer - men det naturlige valg kommer utvivlsomt til at lønne sig for virksomheden.

Summa summarum

● Bæredygtighed, miljøansvar og CSR er i dag helt naturlige krav til kontormiljøet
● Det bæredygtige kontor prioriterer miljøvenlige øko-materialer uden giftstoffer
● Virksomhedernes fokus på bæredygtigheds-mærkede kontormøbler er stigende
● Bæredygtige kontormøbler giver virksomheden en række fordele, der lønner sig