Kapitel 13

I DEN STORE INDRETNINGSGUIDE

Guide: Når du skal indrette dine nye kontorrum


Det intelligente kontor tænker ud af boksen

Internet of Things (IoT) er i disse år i fuld gang med at møblere om på og redesigne virksomhedens kontormiljø - og lige bag døren tripper kontorrobotter og kunstig intelligens for at byde ind også.

Den digitale revolution har over de sidste årtier uddateret det gamle cellekontor og udviklet nutidens højteknologiske, intelligente kontormiljø.

Netop nu er IoT - netværk af elektroniske enheder, der via wifi kan indsamle, dele og forbinde data - i færd med at forberede og forvandle kontorrummets mange indretninger og designs til fremtidens kendte som endnu ukendte behov.

Fremtidens kontormøbler, indretninger og designs er intelligente, kommunikerer med brugerne, giver dem gode råd, holder styr på deres energiforbrug, tænder og slukker lyset for dem og meget andet.

Det intelligente kontor tænker ud af boksen og kommer til at omforme, ændre og revolutionere virksomhedens fysiske struktur og arbejdspladser for altid.

Når du skal indrette dine nye kontorrum

er en praktisk guide til dig og din virksomhed, der går med planer om flytte til og/eller indrette nye kontorlokaler.
Læs her, hvordan fremtidens kontorarbejdspladser vil være indrettet - og tag allerede nu bestik af udvikling og trends, når du prioriterer og designer dine nye kontorarealer.

 

Den rette indretning af kontorrum og arealer er alfa og omega for virksomhedens fremtidige succes

iot styrer

Hidtil har IoT været i stand til at optimere og forandre kontormiljøet på centrale områder som især sikkerhed, temperaturkontrol og energiforbrug, men også i form af praktiske foranstaltninger som systematiseret booking af møderum etc..

Det smarte kontor optimerer medarbejdernes effektivitet qua perfekt styring af også individuelle temperatur-, belysnings- og lydforhold med videre.

Fremtidens smarte kontormiljø ved det meste sine brugere og medarbejdere - deres vaner, arbejdsrytmer, personlige præferencer - stort set alt.

Med sine 40.000 sensorer registrerer det højteknologiske kontorhus The Edge i Amsterdam, hvem der passerer ind og ud af den underjordiske garage, hvilken slags kaffe medarbejderne drikker, ja, endda hvornår de går på toilettet.

Vil du høre mere om løsninger der passer til dit kontor?

Kontakt os

smarte møbler

De digitale, højteknologiske forandringer sætter sine aftryk på kontorrummets møbler, desgn og indretning.

Nydesignede IoT-styrede kontorstole advarer deres brugere, når de kommer til at synke hen eller sidde med for dårlig kropsholdning etc., og de slår alarm, når det er tid for kontormedarbejderen til at rejse sig og stå op eller bevæge sig lidt.

Via smartphone-apps får medarbejderen IoT-data over, hvor længe de har siddet ned, hvilke vaner de bør korrigere, og hvilke skræddersyede øvelser de bør gøre.

Tilsvarende tilbyder det smarte skrivebord en række gadgets som indbyggede Bluetooth højttalere, kabelfri opladningsstik til smartphones, USB-tilslutninger og endog integreret induktions-varmeplade til kaffekoppen.

robotics

Kontorrobotter, robotics, RPA (Robotic Process Automation), software-robotter, kunstig intelligens (AI) er de nye fremtidige medarbejdere i kontormiljøet.

Adskillige kontorvirksomheder verden rundt har inden for de seneste år ´hyret´ software-styrede robotter til at varetage stereotype, men vigtige rutineopgaver som vagt- og rengøringstjenester døgnet rundt.

Software-robotter kan allerede i dag efterligne kontormedarbejderes opgaver inden for økonomi, regnskab, HR m.v.. Senest er banker og investeringsselskaber begyndt at eksperimentere med robotstyrede investeringsløsninger.

Det intelligente kontor er i fuld gang med at nytænke, redesigne, omforme - ja, revolutionere kontorrummet, dets indretning og arbejdsplads for altid.

Summa summarum

● Fremtidens kontormiljø og møbler er intelligente og kommunikerer med brugerne
● Det smarte kontor optimerer ansattes effektivitet via styring af varme, lys og lyd
● IoT-styrede kontorstole og skriveborde er blandt forandringerne i kontorrummet
● Kontorrobotter, robotics, kunstig intelligens er kontorrummets nye medarbejdere