Kapitel 2

I DEN STORE INDRETNINGSGUIDE

Guide: Når du skal indrette dine nye kontorrum


Networking og videndeling tegner fremtidens kontor

Rart arbejdsmiljø og indeklima er sikre krav for medarbejderne, når virksomheden skal indrette på ny - men fremtidens kontor kalder også på kreative rum til networking, interaktion og videndeling.

Et sundt og rart indeklima, gode velfungerende lyd- og lysforhold i alle arbejds-rum, ergonomisk design, bæredygtige kontormøbler, pc´ere og it-udstyr i top.

Sådan lyder de basale fysiske krav, der forlængst er blevet musts for firmaets ansatte til deres fremtidige kontorarealer - faktorer, der bare må være på plads og i orden inden indflytning.

Men fremtidens kontorindretning handler stadig mere om muligheder for god networking, inspirerende interaktion og videndeling i de rette kreative rammer.

Ifølge undersøgelser anser de unge generationer nemlig det kreativt indrettede workspace-design for ligeså vigtigt som eller endog vigtigere end løn.

Når du skal indrette dine nye kontorrum

er en praktisk guide til dig og din virksomhed, der går med planer om flytte til og/eller indrette nye kontorlokaler.
Læs her, hvordan fremtidens kontorarbejdspladser vil være indrettet - og tag allerede nu bestik af udvikling og trends, når du prioriterer og designer dine nye kontorarealer.

 

Den rette indretning af kontorrum og arealer er alfa og omega for virksomhedens fremtidige succes

sociale mødesteder

75 procent af 500 interviewede kontormedarbejdere i en række mellemstore danske virksomheder - kontorarbejdspladser med +50 ansatte - vurderer, at et sundt indeklima hører blandt de allervigtigste faktorer på deres arbejdsplads.

60 procent af de spurgte i undersøgelsen foretaget af den svenske entreprenør-koncern Skanska i efteråret 2017 mener, at kontorrum individuelt tilpasset de enkelte medarbejdere er uhyre vigtig for deres daglige trivsel og performance.

Og over en tredjedel af de kontoransatte prioriterer sociale fælles faciliteter som mødelokaler og kantine helt i top.

De fremhæver desuden strategiske træfpunkter som lounges, kaffeøer samt tilsvarende sociale mødesteder som centrale kilder til spontan coworking og inspiration til nytænkning samt innovative tiltag i virksomheden.

Vil du høre mere om løsninger der passer til dit kontor?

Kontakt os

aktivitetsbaseret

Adskillige fremtidsforskere har forudset, at op til halvdelen af alle eksisterende kontorjobs vil være forsvundet i 2030.

De forventer samtidig, at op til 90-95 procent af alle kontormedarbejdere i 2030 vil være helt mobile uden fast skrivebord på kontoret, men konstant vekslende mellem arbejdsmiljøer på kontoret, på farten eller derhjemme.

På mange kontorarbejdspladser er allerede i dag den gennemsnitlige belægning helt nede på 30-40 procent, fordi de ansatte arbejder mange andre steder end ved deres skriveborde.

Fremtidens kontorarbejdsplads vil således være aktivitetsbaseret indrettet uden faste pladser, men med forskellige arbejdsmiljøer som skriveborde, møde, og projektrum, kreative hubs, skræddersyede træfpunkter, kaffeøer etc..

Videndeling og innovation

Fremtidens kontor er fleksibelt og skalérbart med åbne rum, mobile rumdelere og vægge, der kan flyttes i takt med nye team- og projekt-sammensætninger.

På den vidensbaserede kontorarbejdsplads vil fysisk nærhed og interaktion dog fortsat være et mantra - firmaets innovation opstår via kreativ idéudvikling og videndeling mellem medarbejdere med forskellige kompetencer og tilgange.

Fremtidens kontordesign og rumindretning skal give medarbejderne lyst til at komme på kontoret qua gode rammer, der understøtter kreativ idéudveksling, spontane møder, videndeling og innovation - motoren for det hele.

Det nye kontor kommer ikke til at ligne de gamle rum - networking, interaktion og videndeling bliver pejlemærkerne for også dit fremtidige kontormiljø.

Summa summarum

● Fremtidens kontor vil kalde på rum til networking, interaktion og videndeling

● Unge generationer anser kreativt workspace-design for ligeså vigtigt som løn

● Op til 90-95 procent af alle kontormedarbejdere ventes i 2030 at være mobile

● Fremtidens kontordesign vil give medarbejderne lyst til at komme på kontoret