Kapitel 3

I DEN STORE INDRETNINGSGUIDE

Guide: Når du skal indrette dine nye kontorrum


Storrumskontor med rum og ro til fordybelse

Det åbne storrumskontor opfundet i 50´erne i Tyskland er kommet for at blive - men fremtiden tilhører det åbne, fleksible arbejdsrum med plads, ro og prioriterede stillezoner til koncentration og fordybelse.

Det åbne storrumskontor har oplevet et boom. Branchefolk anslår, at 75 procent af alle kontorer i dag globalt er helt eller delvis indrettet som åbne storrum.

Selv om stribevis af undersøgelser løbende sætter nye kritiske spørgsmålstegn ved medarbejdernes sundhed, trivsel og effektivitet, tyder alting på, at det åbne kontorrum kun vil brede og udvikle sig endnu stærkere i tiden frem.

At vende tilbage til de gamle, klassiske enkeltmandskontorer står derfor næppe heller på agendaen på din daglige kontorarbejdsplads.

Men ifølge eksperter er tiden inde til at gentænke de åbne rum og formulere en konstruktiv ´Storrumskontor 2.0´ plan for firmaets fremtidige kontorindretning

Når du skal indrette dine nye kontorrum

er en praktisk guide til dig og din virksomhed, der går med planer om flytte til og/eller indrette nye kontorlokaler.
Læs her, hvordan fremtidens kontorarbejdspladser vil være indrettet - og tag allerede nu bestik af udvikling og trends, når du prioriterer og designer dine nye kontorarealer.

 

Den rette indretning af kontorrum og arealer er alfa og omega for virksomhedens fremtidige succes

Plus & minus

Virksomhedens strategi med at indrette moderne storrum er først som sidst at spare plads og dyre kontorkvadratmeter, men samtidig at motivere de ansatte til at samarbejde og inspirere hinanden positivt til idéudvikling og innovation.

På minussiden bevidner talrige rapporter at storrumskontoret udsætter dets brugere for et stressende arbejdsmiljø, svækker medarbejdernes koncentration, effektivitet, produktivitet og dermed virksomhedens indtjening og lønsomhed.

Ifølge en ny undersøgelse fra den amerikanske kontorforsynings-gigant Staples føler 57 procent af de adspurgte kontormedarbejdere, at de arbejder bedst og mest uforstyrret uden for og borte fra det åbne daglige storrumskontor.

Ikke desto mindre synes virksomhederne enige om, at fordelene ved deres ofte kreativt indrettede åbne storrum overstråler de mulige ulemper.

Vil du høre mere om løsninger der passer til dit kontor?

Kontakt os

storrumskontor 2.0

Støttet af den it-teknologiske revolution kan det åbne storrumskontor således støt fortsætte sin sejrsgang med nye indgange til kontordesign og indretning.

Amerikanske brancheeksperter peger således på, at the open-plan office i disse år er undervejs med et hamskifte til the flexible hybrid office, som integrerer en bred vifte af arbejdsmiljøer, som medarbejderne kan skifte mellem efter behov.

´Storrumskontor 2.0´ kombinerer det åbne areal med lukkede kabiner, isolerede bokse, hvor medarbejderen kan finde ro til fordybelse, stillezoner omkranset af mobile rumdelere samt forskellige sociale fællesarealer til spontane fagsnak.

Ja, selv det gamle celle- eller enkeltmandskontor kan i moderniseret version i nogle tilfælde få lov til at spille med i fremtidens ny fleksible storrums-hybrid.

Åbne hybridkontor

En nem, hurtig og økonomisk overskuelig genvej til det fleksible storrumskontor er lette, flytbare kontormøbler evt. på hjul - arbejdsborde, sofagrupper, skabe, skillevægge etc. - der på ingen tid kan rearrangeres i nye kontoropstillinger.

Som andre tilgange til det ny åbne hybridkontor peger indretningseksperter på enkle løsninger som lukkede telefonbokse i glas, lydisolerende skærmvægge, støjreducerende høretelefoner eller indbydende træbænke til uderummet.

Trods udfordringer er det åbne kontormiljø i stand til at generere arbejdsglæde og trivsel i form af værdiskabende transparens, videndeling og samarbejde.

At prioritere, etablere og indrette virksomhedens nye kontormiljø er et projekt, der kræver skræddersyede, individuelt tilpassede løsninger.

Summa summarum

● 75 procent af alle kontorer er på globalt plan i dag indrettet som åbne storrum

● Fordelene ved kreativt indrettede åbne storrum overstiger de mulige ulemper

● Det moderne storrumskontor kombinerer åbne rum med zoner til fordybelse

● Fremtidens kontormiljø kræver skræddersyede individuelt tilpassede løsninger