Kapitel 8

I DEN STORE INDRETNINGSGUIDE

Guide: Når du skal indrette dine nye kontorrum


Sæt kontormiljøet i rette lys og belysning

De rette lys- og belysningsforhold er alfa og omega for sundt arbejds-miljø i kontorrummet. Det rigtige kontorlys er for det enkelte arbejds-rum en kombination af dagslys og kunstig belysning.

Årtiers forskning har påvist, hvordan god belysning skaber behagelige arbejds-forhold og optimerer medarbejderes humør, trivsel, koncentration og dermed effektivitet samt produktivitet.

En hollandsk undersøgelse viste, at skræddersyet og individuelt tilpasset kontor- belysning i en virksomhed var i stand til at løfte medarbejdernes produktivitet med 18 procent og samtidig øge deres velvære og sundhed.

Også i åbne kontormiljøer er dagslys det bedste arbejdslys, men skal suppleres med kunstig belysning i loft, på vægge og som punktbelysning ved skriveborde.

Hvordan kontorbelysning bør sammensættes og doceres, må hver gang bero på en grundig undersøgelse af de aktuelle lysforhold i den enkelte virksomhed

Når du skal indrette dine nye kontorrum

er en praktisk guide til dig og din virksomhed, der går med planer om flytte til og/eller indrette nye kontorlokaler.
Læs her, hvordan fremtidens kontorarbejdspladser vil være indrettet - og tag allerede nu bestik af udvikling og trends, når du prioriterer og designer dine nye kontorarealer.

 

Den rette indretning af kontorrum og arealer er alfa og omega for virksomhedens fremtidige succes

intet over dagslys

Belysning er en af kontormiljøets vigtigste ergonomiske faktorer, men bliver tit overset eller underprioriteret i kontorets overordnede stil- og designløsninger.

Intet kan slå dagslys ved skrivebordet. Naturligt vindueslys influerer positivt på kontomedarbejderes trivsel, energiniveau, biorytmer samt hormonbalance og kan bidrage til skarpere koncentration, lavere sygefravær etc..

En undersøgelse analyserede kontormedarbejdere i rum uden og med vinduer. Ansatte, der arbejdede i kontorer uden vinduer, havde betydelig lavere score på søvnkvalitet og vitalitet i forhold til deres kolleger.

Gruppen med vinduer, sol- og dagslys rapporterede større fysisk aktivitet og sov i gennemsnit 46 minutter mere om natten.

Vil du høre mere om løsninger der passer til dit kontor?

Kontakt os

LED-teknologi

LED-teknologi og ny forsking har i dag udviklet avancerede belysnings-systemer til åbne kontormiljøer, der kan stimulere og understøtte medarbejderes naturlige biorytmer gennem hele arbejdsdagen.

Bestemte behagelige lysindstillinger i en times tid er således i stand til at give de ansatte et energi- og koncentrations-boost, som svarer til en kop kaffe.

Ved siden af lysintensitet, der måles i lux, kan belysnings-systemer også påvirke kontormedarbejdernes energiniveauer med varierende farvetemperaturer, som måles i kelviner.

Lysindstillinger på 5.000 kelvins ved 780 lux fra en til fire timer kan optiimere en komtormedarbejders koncentration og opmærksomhed i betydeligt omfang.

rigtig belysning

Skræddersyede, individuelt tilpassede belysningsløsninger og rigelige mængder dagslys er musts for et sundt, effektivt og kreativt arbejdsmiljø i det moderne kontorrum.

Lysdesignere er i dag i stand til at skabe bæredygtige, energibesparende, IoTstyrede LED-løsninger til både mindre og meget store åbne kontormiljøer.

Den gode kontorbelysning supplerer dagslyset. De nyeste digitalt styrede LEDarmaturer sikrer virksomhedens kontorrum optimale løsninger, fordi de justerer automatisk til dagslys-niveauer og er blødere for øjnene end lysstofrør.

At indrette den rigtige belysning i åbne kontormiljøer kan være en omfattende opgave, der hver gang bør tage udgangspunkt i aktuelle rum og lysforhold.

Summa summarum

● Rigtig kontorbelysning øger medarbejdernes trivsel, effektivitet og produktivitet
● Dagslys i kontorrum influerer positivt på de ansattes energiniveau og biorytmer
● LED-belysning kan qua lysintensitet og farvetemperaturer booste koncentration
● Individuelle belysningsløsninger samt dagslys er musts for et sundt arbejdsmiljø