Kapitel 9

I DEN STORE INDRETNINGSGUIDE

Guide: Når du skal indrette dine nye kontorrum


Rette farver på kontoret giver arbejdsdagen kulør

Rette farver og bevidste farvevalg på kontormiljøets vægge, gulve og møbler m.v. kan skabe større fokus og overskud for medarbejdernes humør, trivsel, effektivitet og arbejdsindsats.

Farverne er det, der har stærkest indvirkning på medarbejderne i et kontormiljø. De rette farver på vægge, gulve, lofter og møbler er særdeles velegnede til at understøtte arbejdsprocesserne i rummene.

Farver kan have psykologisk indvirkning på medarbejderes produktivitet, når de er i stand til at opmuntre og pirre deres positive følelser.

Det gælder derfor om at finde ind til netop de farvebalancer i kontorrummet, der bedst kan understøtte medarbejdernes trivsel, engagement og effektivitet.

Strategisk og empatisk farvelægning formår at opbløde selv store kontormiljøer og tilføre dem en samhørighed, der inspirerer medarbejdere og på samme tid desuden fremhæver virksomhedens sjæl og brand.

Når du skal indrette dine nye kontorrum

er en praktisk guide til dig og din virksomhed, der går med planer om flytte til og/eller indrette nye kontorlokaler.
Læs her, hvordan fremtidens kontorarbejdspladser vil være indrettet - og tag allerede nu bestik af udvikling og trends, når du prioriterer og designer dine nye kontorarealer.

 

Den rette indretning af kontorrum og arealer er alfa og omega for virksomhedens fremtidige succes

effektive farver

Farvedesign og prioritering er således uhyre vigtige ingredienser, når firmaer skal planlægge, indrette og fungere effektivt fra i deres nye kontormiljøer.

Adskillige undersøgelser gennem årtier har søgt at indkredse, hvilke farver der er de mest ´effektive´ til at booste kontormedarbejderes gejst og effektivitet.

Blå farver er eksempelvis velegnede til at signalere kommunikation, lyserød taler godt til kreativitet og innovation, grå nuancer er effektive til at understrege struktur, røde til at understøtte lidenskab og øge fysisk aktivitet osv..

Overdrevent stilrene virksomheds- og mødelokaler i sort og hvidt skriger som oftest efter ro og tryghed, fordi de mangler jordelementets brune naturnuancer – et brunt gulvtæppe fungerer derfor rigtig godt på et gulvareal i sort højglans.

Vil du høre mere om løsninger der passer til dit kontor?

Kontakt os

kontraster

At vælge de rette farver er et godt udgangspunkt til at skabe netop det kontormiljø, der matcher virksomhedens arbejdsområder og processer.

Virksomheder prioriterer ofte at brande sig med en eller flere udvalgte temafarver, som går igen på vægge, møbler samt øvrige interiør.

Hvis firmaets vægge absolut skal være hvide, kan stole og stolesæder i lyserøde eller orange farver, en kombination af friske grønne og gule skriveborde m.v. være gode at bryde det stilrene og alligevel pointere dynamisk miljø. 

De rigtige, velfungerende kontraster i farvevalget er således meget velegnede til at påvirke, løfte og understrege helhedsindtrykket, hvis kontormøblerne holdes i de traditionelle sorte, brune og hvide nuancer.

tiderne skifter

Uanset firmaets valg af brand- og temafarver, trendy møbelnuancer etc. er det et faktum, at designtendenser er under evig forandring og kalder på fornyelse.

De farvevalg, der fungerer, henrykker og inspirerer arbejdsdag og processer i virksomhedens kontormiljø i dag, vil måske ikke være helt de samme i morgen - og formentlig slet ikke til næste år.

Det kan derfor være en ofte udfordrende, kompliceret samt resourcekrævende opgave at finde ind til præcis de farvenuancer, der på samme tid kan honorere virksomhedens, medarbejdernes og tidens krav - netop nu.

At prioritere de rette farver til kontorets rum og arealer er en proces i konstant bevægelse og forandring.

Summa summarum

● Bevidste farvevalg er velegnede til at understøtte arbejdsprocesserne i rummene
● De rigtige farvebalancer i kontorrum kan optimere medarbejdernes effektivitet
● Rette velfungerende farvekontraster er gode til at løfte rummets helhedsindtryk
● At prioritere farverne til firmaets kontormiljø er en proces i konstant bevægelse