Tænker du over hvor langt din nye kontorstol skal rejse?

når du køber nye kontormøbler, er der mange valgmuligheder, men også mange overvejelser i spil. Du kan fokusere på pris, design, kvalitet, rådgivning eller miljø… men Oftest er det nok en kombination af alle disse parametre, der er udslagsgivende for det endelige valg at leverandør.

Når det handler om bæredygtighed og miljøbelastning er transporten (både af det færdige produkt og af materialer og komponenter) en tungtvejende faktor. At ”handle lokalt” er velkendt indenfor mange områder, men har ikke så meget fokus, når det kommer til kontormøbler – selvom der er rigtig meget at hente i det samlede miljøregnskab på denne konto.

Du bør derfor tjekke følgende hos de leverandører, du overvejer:

  • Hvor produceres produktet - hvor lang er transportvejen?
  • Hvor produceres de materialer og komponenter der indgår i produktionen?
  • Hvordan transporteres produktet – er der for eksempel fokus på anvendelse af brændstofeffektive biler og høj lastningsgrad?

 

Andre faktorer, du bør overveje i forhold til bæredygtighed og miljø!

Emballage, produktion, materialevalg og produktion har altsammen stor indflydelse på produkternes miljøpåvirkning. Vælg en leverandør, der kontrollerer hele kæden fra produktion og planlægning til levering. Er dette tilfældet, vil leverandøren nemt kunne besvare dine spørgsmål. Og du kan træffe et bærdygtigt og miljømæssigt forsvarligt valg.  

EMBALLAGE

Hvordan emballeres produkterne og er der fokus på at begrænse mængden af pap, plastik m.v. til emballering?

PRODUKTION

Hvilken type energi bruger producenten til strøm, varme og processer, og hvor energieffektiv er produktionen? Er energityperne fossilfrie og vedvarende?

MATERIALEVALG

Anvendes der overvejende materialer med lavt klimatiske aftryk i hele værdikæden – som for eksempel træ?

KVALITET

Er produkterne produceret, så de holder mange år – både rent fysisk og designmæssigt? Er der tænkt i genanvendelse af produktet?

Vil du vide mere om Kinnarps store arbejde med bæredygtighed? Her giver vi dig et overskueligt indblik

Du er altid velkommen til at kontakte os

Kontakt os