Materialer med en rød tråd

En gruppe stærke individer, som elsker at samarbejde og blive et endnu stærkere kollektivt. Sådan kunne Kinnarps' materialesortiment passende beskrives. ”Det fungerer som en basisgarderobe, hvor de forskellige beklædningsgenstande altid kan kombineres med hinanden og varieres med spændende nuancer", siger Christina Wiklund, farve- og materialeansvarlig hos Kinnarps.

I Kinnarps Colour Studio samles alle de materialer, som Kinnarps anvender til at fremstille sine møbler – såsom stof, træ, plast og metal. Hver enkelt del udvikles med minutiøs omsorg, men der lægges ligeså meget omsorg i, at helheden skal være perfekt afbalanceret.

”Hele vores sortiment har en rød tråd, så alle materialer, farver og udtryk kan blandes og matches på forskellige måder. Eftersom vi har et gennemtænkt basissortiment, som vi fornyer og udvikler med nuancer, er mulighederne for at skabe egne, kreative løsninger ubegrænsede", siger Christina Wiklund. 

Trends på Kinnarps' måde

Hendes arbejde handler meget om at opdage nye trends og omsætte dem på en måde, som passer til Kinnarps. Det indebærer til gengæld, at hun arbejder tværkulturelt både i og uden for Kinnarps for at få så mange indfaldsvinkler som muligt.

”De nye tekstiler, som vi lancerer i 2017, er udviklet i samarbejde med arkitekter, indretningseksperter og repræsentanter fra Kinnarps' otte fokusmarkeder, og det har været et utroligt kreativt arbejde", siger Christina. 

Art déco går igen

En af de trends eller stilarter, der er aktuelle nu, er en nutidig version af klassisk art déco fra begyndelsen af 1900-tallet.

Her findes geometriske mønstre i kombination med både lyse pasteller og mørkere farver. Mest kendt er måske den version af stilarten, som designeren og modeikonet Coco Chanel skabte.

”Art déco bygger meget på at blande forskellige mønstre og farver, og det har vi fokuseret på i vores sortiment. Det kan handle om at blande fiskebensmønster med runde former og rosa eller gule farvenuancer med sort-hvid", siger Christina. 

Natur og retro

Grøn er også en aktuel farve ligesom brun, som Christina kalder for ”det nye sort”. Det er i tråd med nutidens renæssance for det cirkulære i form af second hand, retro og koblingen til tidligere klassikere.

”Vi fortsætter også med at henvise til og inspireres af naturen, hvilket er noget, som vi f.eks. ser ved, at ubehandlet træ og uldtekstiler vinder stadigt større indpas. Det er også tydeligt, at stadigt flere værdsætter kvalitet og håndværk. Produkter, som bærer præg af manuel forarbejdning, er en luksus".

Innovativ fremtidstænkning handler også om nye materialer såsom hamp, bambus, jute og cellulose. Alt er baseret på, at Kinnarps bedriver systematisk overvågning af omverdenen og samarbejder med eksterne aktører for at opfange kommende trends.  

”Vi skal altid tænke på både top og bredde, således at vi har spændende individuelle materialer og samtidig en helhed, hvor farver, mønstre og udtryk fungerer sammen. Resultatet er, at vi i Kinnarps Colour Studio har hundredvis af bæredygtige, kreative og attraktive materialer, som kan kombineres på personlige måder".

Kinnarps Colour Studio

Sortimentet i vores inspirerende Kinnarps Colour Studio har alt, hvad du kan ønske dig, hvad angår kreative og attraktive materialer (stof, læder, laminat, finér, metal, akryl, plast og glas). Denne bæredygtige kollektion med et bredt udvalg af farver og mønstre kombinerer klassisk elegance med de seneste trends. Her findes alt, hvad du behøver for at finde frem til det look, der passer til dit miljø.


Vil du vide mere om vores tekstiler og øvrige materialer?

Gå til Kinnarps Colour Studio

Vi er her for at hjælpe.
Fra start til slut.

Leder du efter et bestemt produkt? Er du interesseret i at tilpasse en løsning til dine individuelle behov? Eller blot nysgerrig efter at lære mere om hvad vi kan tilbyde dig? Kom i kontakt - vi er her for dig.