Case: BSBI - Berlin School of Business and Innovation

FAKTA OM CASEN

Kunde:
Global University Systems (GUS)

Varighed:
15 måneder

Areal:
5,000 m²

Færdiggjort:
Juli 2023

Fotograf:
Annika Feuss
Angela Elbing (Portræt Roy Lavian)

Innovativt uddannelses design

BSBI skaber et fremtidssikret campus med Kinnarps

Uddannelsens udtryk har ændret sig i digitaliseringens og globaliseringens hurtige tidsalder. Men denne ændring påvirker ikke kun undervisningsmetoder og læseplaner. Det fysiske rum, hvor læring finder sted, har også gennemgået en transformation. På det nye campus for Berlin School of Business and Innovation (BSBI) i Berlin Neukölln har Kinnarps været med til at skabe et uddannelsesmiljø, der giver eleverne mulighed for at fordybe sig i deres fremtidige arbejdspladsers verden.

Gammel bygning – ny brug

På et hjørne, diagonalt til Karl-Marx-Straße i det travle kvarter Neukölln, ligger den fredede "Alte Post"-bygning, der tidligere husede postkontoret. Dens slående røde murstensfacade har formet kvarterets karakter siden 1899. Store, halvcirkelformede vinduesfronter med elementer i renæssancestil samt kunstfærdige designelementer fra forskellige tidsaldre gør bygningen til et stort blikfang.

Breve starter ikke længere deres rejse til destinationer over hele verden fra denne bygning. Nu bruges det af internationale studerende, i forskellige studieforløb. Global University Systems (GUS) gruppe af virksomheder har lejet 5.000 kvadratmeter over tre etager til sit private universitet BSBI for at skabe et innovativt læringsmiljø for 1.200 studerende og omkring 200 administrative medarbejdere. GUS, der ejer 32 brands verden over og driver 89 lokationer i 48 byer - over 450.000 kvadratmeter - søger, ombygger og designer uddannelsesfaciliteter til det højeste professionelle niveau. Både ledelse og akademisk ledelse har deres egne krav, som bruges som grundlag for at træffe beslutninger om et nyt sted.

”Stop, træk vejret og tænk på miljøet...”

Et af de vigtigste beslutningskriterier i enhver udvælgelse er bæredygtighed, siger Roy Lavian, Head of Property Development hos GUS. Arkitekten ser genbrug og fortsatte brug af eksisterende bygninger og deres indretning som en vigtig ny arkitektonisk bevægelse. "Hvis man vil tage ansvar for planeten og miljøet, er man nødt til at tage denne tilgang, selvom man skal indgå et par kompromiser undervejs." Eksempelvis på BSBI Campus blev mange af de eksisterende kontorer bevaret, i stedet for at alt blev splittet op, revet ud eller genopbygget, blev f.eks. indvendige vægge og gulvbelægninger bibeholdt. Sammen med møbler fra Kinnarps tilbyder campus en harmonisk blanding af moderne æstetik og bæredygtigt design, der skaber en følelse af velvære for alle brugere. Eksisterende strukturer og materialer blev bevaret og genbrugt. "Hovedmålet er at reducere det miljømæssige fodaftryk," siger Roy Lavian. Denne "genbrugs"-tilgang er mere end blot en trend; det er et udsagn.

WEB_KI_BSBI_275.jpg

Pladsudnyttelse med Foldex borde og Leia stole.

WEB_KI_BSBI_291.jpg

Foldex borde er nemme at flytte rundt og kan foldes, så de fylder minimalt ved opbevaring.

WEB_KI_BSBI_304.jpg

Pladsudnyttelse med Leia stole.

Fleksibilitet og bæredygtighed

Beslutningen om at vælge Kinnarps passede også med denne idé. Kinnarps imponerede med sit holdbare og fleksible produktsortiment i høj kvalitet. Foldex bordene er sammenklappelige og mobile, hvilket gør dem nemme at flytte og tilpasse til forskellige læringssituationer.

Origo-bordene var også et nemt valg for beslutningstagerne, da en krog på siden giver eleverne mulighed for at hænge deres tasker direkte ved siden af dem, hvilket øger sikkerheden og komforten.

WEB_KI_BSBI_088.jpg

WEB_KI_BSBI_102.jpg

Fields serien fås i forskellige moduler, med lænestole, sofaer, puffer og borde, der nemt kan tilpasses de fleste rum. Stole i kantinen kan ligesom Anagram hænges på skrivebordene, mens der for eksempel gøres rent på gulvet.

"Samarbejdet med vores kontakt i Kinnarps var meget harmonisk, han forstod altid, hvad vi ønskede og havde brug for"

Roy Lavian – Head of Property Development at GUS

Udover produktsortimentet var beslutningstagerne også imponerede over samspillet med Kinnarps-teamet: "Samarbejdet med vores kontakt hos Kinnarps var meget harmonisk, han forstod altid, hvad vi ville og havde brug for", siger Lavian.

At Kinnarps’ møbler er så fleksible understøtter også indretningskonceptet. Dette er baseret på den tilgang, der bruges i fitnesscentre, hvor indretningen af enhederne ændres hver tredje til sjette måned for at forhindre, at besøgende keder sig. Baseret på denne metodik er målet løbende at ændre møblerne i klasseværelserne, så læringsmiljøet forbliver interessant og motiverende for studerende, der tilbringer flere år der på at læse til deres bacheloruddannelse.

WEB_KI_BSBI_237.jpg

WEB_KI_BSBI_266.jpg

WEB_KI_BSBI_048.jpg

WEB_KI_BSBI_045.jpg

Instagramvenligt

Kinnarps har indrettet alle områder lige fra klasseværelserne til venteområder, lounges, cafeterie og kontorer. Studerende ønsker, at det sted, hvor de studerer, skal se godt ud. "Vi har sørget for, at mange områder er 'instagramvenlige', og vi tilbyder også vores elever en visuel platform, hvor de kan dele deres erfaringer," siger Roy Lavian.

WEB_KI_BSBI_202.jpg

Læringsrum med moderne kontordesign

Uddannelsesfaciliteten er også udviklet til at ligne moderne kontorlokaler. Det private universitet minder ikke længere om gamle universiteter med hvide borde og sorte stole indrettet på grå gulve.
I stedet ønsker man at være en pioner inden for design og funktionalitet: ”Hos os tager eleverne udgangspunkt i læringsmiljøer, der minder om moderne kontorlokaler og derfor er med til at forberede dem til deres fremtidige arbejdsmiljø,” tilføjer Lavian.

 

WEB_KI_BSBI_263.jpg

WEB_KI_BSBI_078.jpg

Space opbevaringsmodulerne bevæger sig også væk fra den traditionelle hvide finish. Der blev valgt sofistikeret, mørke farver, på trods af at de kræver mere pleje. Dette er også som et statement. Mange studerende og pædagoger bruger mere tid på universitetet end derhjemme, og der er et stærkt ønske om en behagelig og hjemlig atmosfære, hvorfor design blev prioriteret frem for praktisk ved valg af farvekoncept.

Så det er ikke underligt, at alle føler sig godt tilpas her, og udvidelsesplaner bliver allerede diskuteret på stedet.

WEB_KI_BSBI_271.jpg

Sofistikeret farvekoncept

Farvekonceptet bidrager også til det nye indtryk. Atmosfære spiller en nøglerolle i formidlingen af viden. Et almindeligt scenarie: Studerende og lærere flytter møbler, hvilket ofte fører til et kaotisk miljø. Roy Lavian og hans team hos BSBI tog en innovativ tilgang til at modvirke dette kaos. I stedet for at gå med traditionelle hvide møbler, som ofte opfattes som monotont og endda trættende, valgte de en bred vifte af farver. Klasselokalerne er designet i en harmonisk farvekombination af fersken, koral og mellemgrå, samt mellemblå, lyseblå og mellemgrå i andre rum. En blanding af forskellige stole skaber altid et godt helhedsindtryk og en venlig og stimulerende atmosfære. Det røde og blå koncept er også taget i brug i de øvrige områder – rød afspejler farven på murstensbygningen, som projicerer sit lys gennem vinduerne, og mellemblå absorberer farven på BSBI-logoet. Kinnarps Color Studio (KCS) har en bred vifte af farver at vælge imellem.

WEB_KI_BSBI_040.jpg

WEB_KI_BSBI_205.jpg

WEB_KI_BSBI_031.jpg

WEB_KI_BSBI_034.jpg

Vil du vide mere om, hvordan I kan optimere jeres læringsmiljøer?

Kontakt os i dag

Relaterede produkter

Serie P

Serie P

17 Farver & Materialer | 42 Varianter

Origo

Origo

27 Farver & Materialer | 16 Varianter

Vibe

Vibe

Vibe Gulvskærm

144 Farver & Materialer | 110 Varianter

Esencia

Esencia

276 Farver & Materialer | 3 Varianter

Leia

Leia

350 Farver & Materialer | 15 Varianter

Fields

Fields

297 Farver & Materialer | 23 Varianter

Fields

Fields

297 Farver & Materialer | 3 Varianter

Nestor

Nestor

Anagram

Anagram

Neo lite

Neo lite

Neo barstol

Neo barstol

Rocca

Rocca

Motus

Motus

Polar

Polar

264 Farver & Materialer | 2 Varianter

Foldex

Foldex

32 Farver & Materialer | 6 Varianter

Oberon

Oberon

38 Farver & Materialer | 106 Varianter

Oberon

Oberon

38 Farver & Materialer | 11 Varianter

Crest

Crest