Bæredygtighed hele vejen: Kinnarps' indsats og bæredygtighedsrapport

Hos Kinnarps skaber vi ægte bæredygtige løsninger. Det har vi bestræbt os på at gøre hver dag, siden virksomheden startede i 1942.

Bæredygtighed til dig

I dag ønsker flere og flere mennesker og virksomheder at træffe bæredygtige valg. Der er stigende efterspørgsel efter bæredygtige, tidløse indretningsløsninger af høj kvalitet – af hensyn til miljøet, vores velvære og økonomien. Hos Kinnarps har dette været en naturlig del af vores daglige arbejde, siden vi startede vores virksomhed i 1942. Det handler om at tænke på en ressourceeffektiv måde, handle miljømæssigt intelligent, fremme velvære og hjælpe dig som kunde med at gøre det samme. Tilbyde produkter med indbygget længere levetid og mulighed for, at de kan blive opfrisket og genbrugt. Levere på en bæredygtig måde og skabe indretningsløsninger, der er designet til at holde i mange år. Men det handler også om at gøre mennesker og virksomheder bæredygtige. Om skræddersyede miljøer, der opfylder behovene hos den enkelte, gruppen og virksomheden. Gennemtænkte, fleksible og multifunktionelle arbejdspladser, der styrker din firmaprofil og tiltrækker talenter. Vi gør det enkelt at se indretningsløsninger som en lang og sund relation, der gør det nemt for dig og din virksomhed at være bæredygtige. I dag og i fremtiden.

Læs vores bæredygtighedsrapport

Hos Kinnarps skaber vi ægte bæredygtige løsninger. Det har vi bestræbt os på at gøre hver dag, siden virksomheden startede i 1942. Det betyder, at vi fokuserer på at skabe reelle fordele for vores kunder og for vores planet. Hvert år opsummerer vi vores indsats og fortæller om langsigtede såvel som kortsigtede mål i vores bæredygtighedsrapport med titlen "The Better Effect".

LÆS (ENG)

Download (ENG)

Vi lytter til dig

For at være bæredygtig og fremme dine medarbejderes og aktiviteters trivsel og succes skal din arbejdsplads være skræddersyet til dine behov og mål. Støtte dine arbejdsopgaver på individuelt, team- og gruppeniveau. Sammen med vores kunder kortlægger vi og analyserer deres virksomhed. Dette skal hjælpe dem, så de får de rette møbler og den rigtige indretningsløsning allerede fra starten. Vi involverer ledelsen og medarbejderne i processen og skaber en bæredygtig arbejdsplads, der holder i mange år. Med andre ord lytter vi til dig for at finde den bedste løsning.

 • VED HJÆLP AF VORES ARBEJDSPLADSANALYSER SIKRER VI, AT DU FÅR EN INDRETNINGSLØSNING, DER ER SKRÆDDERSYET OG BÆREDYGTIG PÅ DEN LANGE BANE
 • VI HAR GENNEMFØRT OVER 350 ANALYSER I EUROPA
 • VORES ARBEJDSPLADSANALYSER ER EN DEL AF VORES KONCEPTER TIL KONTORER, SKOLER OG SUNDHEDSVÆSENET

Designet til dig

Vi udvikler vores produkter i samarbejde med forskere, designere, ergonomer og andre eksperter. Dette sker for at sikre, at møblerne har et inkluderende design med brugeren i fokus. Ved at lave produkterne multifunktionelle og nemme at tilpasse til den enkelte gør vi bæredygtighed nemt og tilgængeligt. Et eksempel herpå er vores kontorstole med FreeMotion™, som sørger for velafbalancerede mikrobevægelser i sædet og fremmer en aktiv siddestilling. Vi anvender også rene materialer såsom certificerede stoffer og primært vandbaserede lakker, som enten ikke indeholder eller har et lavt indhold af opløsningsmidler til overfladebehandlinger, hvilket sikrer en sund indeluft med meget lave solventemissioner (VOC). Designet til dig og fremtiden.

 • INKLUDERENDE OG MULTIFUNKTIONELT DESIGN – NEMT AT TILPASSE TIL DEN ENKELTE
 • KONTORSTOLE DESIGNET TIL AT HOLDE DIN KROP I BEVÆGELSE
 • TIDLØST SKANDINAVISK DESIGN

Cirkularitet til dig

For at være bæredygtig ønsker du en indretningsløsning, som holder i mange år – både med hensyn til design og kvalitet. Vi designer vores produkter, så de er nemme at bruge, opfriske og genbruge. Du kan nemt forlænge produktets levetid ved at tilføje nye dele, f.eks. aftageligt stof til sofaer, udskiftelige bordplader eller nye sæder og ryglæn til kontorstole. Ved at indbygge denne mulighed for opgradering allerede fra starten hjælper vi dig med
at være bæredygtig og tilpasse dig til nye behov. Cirkularitet til dig og din virksomhed.

Vi skaber produkter, der er bygget til at holde, og som kan opdateres, så de imødekommer skiftende behov eller trends. Vi hjælper vores kunder med at forlænge produkternes levetid. Mange kan nemt opgraderes eller opfriskes ved at udskifte bordplader, stof eller andre reservedele.

Johanna Ljunggren, Sustainability Manager, Kinnarps AB

 • PRODUKTER MED INDBYGGET CIRKULARITET – BRUG, OPFRISK, GENBRUG OG GENINDVIND
 • NEMT AT OPGRADERE VED AT UDSKIFTE BORDPLADER ELLER STOF
 • DESIGNET MED MATERIALER DER KAN ADSKILLES MED HENBLIK PÅ GENVINDING

Fremstillet til dig

Dine produkter fremstilles og leveres med afsæt i en kontinuerlig kvalitetsproces. Alle vores seks produktionsanlæg ligger i Sverige. Høj kvalitet og lav miljøpåvirkning er karakteristisk på tværs af hele kæden – fra råmaterialerne til de færdige løsninger. Vi har en meget høj procentdel af certificeret eller tredjepartsinspiceret råtræ (96 %). Vi undgår også miljø- og sundhedsskadelige stoffer, optimerer brugen af ressourcer og genanvender affaldsmateriale.

 • PRODUCERET I SVERIGE I OVERENSSTEMMELSE MED MILJØLOVGIVNINGEN OG LOVGIVNINGEN OM SUNDHED OG SIKKERHED PÅ ARBEJDSPLADSEN
 • VI OPVARMER VORES FABRIKKER MED BRIKETTER FREMSTILLET AF VORES TRÆAFFALD
 • VORES TEKSTILAFFALD OG GENANVENDTE MATERIALER ANVENDES TIL NYE PRODUKTER

Kvalitet til dig

Vi ved, at du ønsker, at produkter, der er funktionelle og holdbare, også skal være både miljømæssigt og økonomisk bæredygtige. Det ønsker vi også. På vores eget akkrediterede test- og verifikationscenter gennemgår vores produkter grundige tests for at sikre den højeste kvalitet. De testes i overensstemmelse med lovfæstede krav, men også i henhold til vores erfaringer. Vi har omfattende viden om udviklingen af bæredygtige produkter og tester altid produkterne for at sikre, at de holder godt til det formål, de er beregnet til. Derfor testes vores højdeindstillelige borde tre gange så meget som den gængse industristandard. Testet, så du kan bruge dem år efter år.

 • LANGTIDSHOLDBARE PRODUKTER, DER ER MILJØMÆSSIGT OG ØKONOMISK BÆREDYGTIGE
 • PÅ VORES EGET AKKREDITEREDE TEST- OG VERIFIKATIONSCENTER GENNEMGÅR VORES PRODUKTER GRUNDIGE TESTS
 • VORES HØJDEINDSTILLELIGE BORDE ER TESTET TRE GANGE SÅ MEGET SOM DEN GÆNGSE INDUSTRISTANDARD (15.000 CYKLUSSER I STEDET FOR 5.000 CYKLUSSER)

Distribueret til dig

Vores BLÅ LASTBILER er vores eget leveringskoncept. Det giver os fuld kontrol over distributionsprocessen, samtidig med at du opnår logistikmæssige fordele og en stærkere miljøprofil. Vores lastbiler kører på det højest tilgængelige niveau af vedvarende diesel, hvilket giver den største reduktion i CO2-udledningen (svarende til ca. 358 gange rundt om jorden i bil). Den måde, vi laster vores lastbiler på, betyder, at vi kan laste flere produkter på hver enkelt. Og i stedet for engangsemballage pakker vi produkterne i tæpper, som vi tager med os igen og genanvender. Dette sparer os og vores kunder for 270 kg emballage pr. transport. Distribueret til dig for at gøre transporten mere effektiv og bæredygtig.

 • I STEDET FOR ENGANGSEMBALLAGE ANVENDER VI GENANVENDELIGE TÆPPER TIL AT PAKKE IND I.
 • VI LASTER VORES LASTBILER SOM ET PUSLESPIL – OG GØR DET MULIGT FOR OS AT LASTE 50 % FLERE PRODUKTER, HVILKET GIVER EN MERE EFFEKTIV DISTRIBUTION
 • VORES LASTBILER KØRER PÅ BIODIESEL MED 85 % REDUCERET KLIMAPÅVIRKNING

Bæredygtige valg

Hos Kinnarps omfatter bæredygtighed alt fra at reducere vores klimapåvirkning og passe på miljøet, støtte folk i at føle sig sunde og være de bedste, de kan, til at hjælpe virksomhederne med at være attraktive og succesfulde. Når vi designer og fremstiller vores produkter og skaber vores indretningsløsninger, fokuserer vi altid på helhedsbilledet.

Bæredygtige historier

Bæredygtighed er en uundværlig del af vores identitet – vores fortid, nutid og fremtid. Det er en lang og løbende historie, der er skabt af mange menneskers dedikation og de innovationer, de skaber. Dette er blot et lille udpluk. Forskellige historier, men den samme drivkraft til at gøre bæredygtighed nemt.

scandinavia_sust@2x.jpg

Vores SCANDINAVIA har et enkelt og tidløst design, der består tidens test. Den har aftageligt stof, herunder på korpusset, hvilket gør det let at opfriske dens udseende med nyt stof på en meget nem og omkostningseffektiv måde. Du kan også øge siddekomforten ved blot at vende sædehynderne.

vibe_sust@2x.jpg

Vores skærmsystem VIBE er udviklet under strenge krav til råmaterialer og ressourcer, klimabeskyttelse, rene materialer, social ansvarlighed, genbrug og ergonomi. Skærmene har også et aftageligt stof, som gør det nemt at opdatere dem efter behov.

capella_sust@2x.jpg

Vores kontorstol CAPELLA har 100 % genvundet magnesium i mekanismen. Capella er designet til at være en del af din arbejdsplads i lang tid. Efter mange års brug kan dens levetid forlænges yderligere ved at udskifte sæde, ryglæn, nakkestøtte eller armlæn.

embrace_sust@2x.jpg

Vores EMBRACE har et tidløst design, er fremstillet af rene materialer og leveres i et bredt udvalg af modeller. Alle komponenter opfylder kravene i de førende miljøstandarder og kan adskilles og genvindes. Stolen er designet med en gennemgående nøglekomponent for alle modeller. Et fremragende eksempel på bæredygtigt design med færre dele for hele serien af stole.

refill_sust@2x.jpg

RE:FILL er et innovativt materiale, der er udviklet in-house, og som bruges som fyld i vores lydabsorberinger – herunder Prim-skærmen. Materialet er 50 % genvundet. Mens 25 % er affaldsstof fra Kinnarps' fabrik i Skillingaryd, er andre 25 % genvundne plastflasker.

Sæt hak ved dine bæredygtighedsmål med the better effect index

The Better Effect Index er det første fulddækkende redskab til dig, der ønsker at kunne træffe bæredygtige indretningsvalg. Indekset giver Kinnarps' produkter karakterer inden for seks vigtige bæredygtighedsområder og viser den mulige effekt. 

Læs mere

NOGLE AF VORES CERTIFICERINGER OG MÆRKNINGER