Design med et formål

Sådan skaber vi mere end blot møbler

Kinnarps’ designfilosofi har været dybt forankret i vores DNA, siden virksomheden startede i 1942. Vi udvikler møbler og indretningsløsninger, der gør en positiv forskel i menneskers liv. Kernen i denne filosofi er et problemfrit samspil mellem æstetik, funktionalitet, ergonomi og bæredygtighed. Der er altid en bevidst retning, noget større på spil, hvor alt udspringer af brugerens behov og drømme. At skabe design med et formål er fortsat vores primære drivkraft – for dig og for fremtidige generationer.

80 års innovativt design

Der opstår en gylden periode, når 80 års erfaring og ekspertise flettes sammen med nysgerrighed og at tænke ud af boksen. Resultatet er noget tidløst, ærligt og gennemtænkt ned til mindste detalje, lige fra hvordan et møbel bliver fremstillet og ser ud, til hvordan og hvor det bliver anvendt. Vi forstår menneskets behov og de mest velegnede materialer, samt hvordan man skaber total ergonomi. Kort sagt understøtter vores møbler og løsninger velvære og succes. Frem for alt giver vores designfilosofi mennesker mulighed for at trives og nå deres fulde potentiale.

"Vores møbler er designet til at holde, både visuelt og funktionelt – det kalder vi tidløst design."

Jenny Hörberg, Global Range and Design Director

Design, der er på din side

Et smukt møbel skal være en fryd for øjet, men noget af dets skønhed ligger også i funktionaliteten og de intuitive funktioner. Selv om du ved første øjekast rammes af, hvor flot det er, opdager du i næste øjeblik, hvordan indretningen er der for at gøre livet lettere for dig. Hvordan det lover at udvikle sig, forandre sig og vokse sammen med dig for løbende at opfylde dine behov. Det er let at forstå, praktisk, ergonomisk og støttende. Samtidig er det indbydende, imødekommende og gør forskellige aktiviteter mulige ved hjælp af dets funktioner, design og placering.

Når man nøje overvejer alt ned til mindste detalje og aldrig går på kompromis med materialevalg, kvalitet og funktionalitet, vil helheden altid være større end summen af de enkelte dele. Derfor er detaljerne så vigtige for os. I mange tilfælde er vores detaljer patenteret for at gøre brugen af vores møbler mere praktisk og mere bæredygtig på lang sigt. Nogle detaljer er usynlige, mens andre skiller sig ud. På vores rejse fra idé til færdigt produkt får vi hjælp fra kunder, brugere, arkitekter og andre eksperter til at skabe noget, der opfylder reelle behov og tilfører værdi til hverdagen.

Design, der forbedrer helheden

Inkluderende design

Godt design er essensen af alle de positive kvaliteter, folk forbinder med Kinnarps’ møbler. Det hele starter med brugeren. En stærk brugerfokus fører til højere tilgængelighed. Det resulterer igen i bedre inklusion. Jo flere brugere, der føler sig inkluderet, desto større er fordelen for både den enkelte og organisationen. Vores design er også ærligt. Det betyder, at vi ofte gør møblernes funktioner til et fokuspunkt i stedet for at skjule dem. Når folk instinktivt forstår, hvordan noget fungerer, kan de i stedet koncentrere sig om den aktuelle opgave.

Vores design er gennemtænkt fra starten, så vores møbler kan få en lang levetid sammen med dig eller den næste bruger. Derfor er vores møbler klargjort til fremtidige opdateringer, fornyelser eller forandringer. En løsning baseret på høj kvalitet, stor fleksibilitet og bevidste valg er også automatisk god for både mennesker og vores planet. Trends kommer og går, men stilen holder. I sidste ende er det netop det, vi laver. Vi designer møbler, der skaber varige fordele. Det er tidløst og bæredygtigt design i sin reneste form.

Holdbart design

Korrekt layout og funktionelle arbejdsgange

Vores designfilosofi omfatter mere end bare møbler. Det betyder, at vi designer den bedste totalløsning og layout i hvert eneste projekt. Ud fra kundens specifikke behov sørger vi for, at man får en indretningsløsning, der ikke kun er attraktiv for øjet, men også gør arbejdsdagen smidigere med bedre arbejdsgange. Det handler om at udforme og implementere miljøer til forskellige aktiviteter, med den rigtige placering og hvor man tager hensyn til zoner med forskellige fokusgrader. På den måde skaber vi forudsætninger for både trivsel, effektivitet og produktivitet. Et område, der er optimeret og skræddersyet til virksomheden, hvor mennesker får de bedste forudsætninger for at kunne udføre deres arbejdsopgaver optimalt.

For at gøre det lettere og inspirere til, hvordan det fysiske miljø kan udformes, så det bedst muligt understøtter jeres aktiviteter, har vi inddelt det i forskellige typer miljøer, såkaldte aktivitetszoner. Oplev de mest brugte miljøer til kontorer, skoler samt pleje- og sundhedssektoren.

Som hjælp har vi udviklet analyseværktøjerne Next Office®, Next Education® og Next Care®, som støtter dig i processen hen imod et nyt arbejdsmiljø. De indsamler værdifuld viden og data og kortlægger jeres behov og arbejdsmetoder grundigt.

 

Forskellige miljøer til at understøtte jeres arbejdsdag

Design, der skaber positive værdier

Vibe bordskærm – fleksibilitet og god akustik

Vibes patenterede klemme giver dig mulighed for nemt at installere og flytte bordskærme på de fleste bordplader – uden brug af værktøj. Den efterlader ingen mærker på bordene og giver dig samtidig større fleksibilitet. Designet gør det muligt at skifte problemfrit mellem forskellige typer aktiviteter, f.eks. individuelt arbejde og projektarbejde, på en hurtig og nem måde. Vibe-familien omfatter forskellige lydabsorberende og støjdæmpende gulv-, væg-, loft- og bordskærme, der giver uendelige muligheder for god ergonomi og en harmonisk helhed.

Læs mere

Capella – følger kroppens naturlige bevægelser

Capella er resultatet af 80 års ergonomisk tænkning og samarbejde med forskere og ergonomer. Det er Kinnarps, der tager et skridt tættere på sunde kontormiljøer! Stolens unikke FreeMotion®-mekanisme genererer konstante mikrobevægelser. Sædet og ryglænet bevæger sig uafhængigt af hinanden, og sædet kan aldrig låses helt fast. Det modvirker en usund statisk siddestilling og fremmer istedet en aktiv.

Læs mere

Fields – foranderligt design

Fields-modulserien er baseret på et smart klembeslag, der giver brugeren mulighed for at omarrangere sine moduler på mange forskellige måder. Med det rigtige materialevalg efterlader beslaget ingen mærker på møblet, hvilket gør denne serie til et bæredygtigt og fleksibelt valg. Det ærlige design af det patenterede klembeslag, der er lige så dekorativt, som det er funktionelt, sender et klart budskab til brugeren om, at det er muligt at ommøblere. Den gennemtænkte detalje med et mellemrum mellem møblet og beslaget bidrager til frit udsyn og trygge rum.

Læs mere

Xact – kontorstolen til elever

Xact er resultatet af Kinnarps’ bestræbelser på at udvikle en ergonomisk kontorstol til elever. Det er stolen, hvor både højde og sædedybde kan justeres, så den enkelte elev får den perfekte ergonomiske arbejdsstilling uanset størrelse eller alder. Freefloat™-mekanismen gør det muligt for sædet og ryglænet at bevæge sig med eleven, hvilket fremmer positive mikrobevægelser og bidrager til at bevare koncentrationen. Justerbare møbler skaber mere inkluderende rum.

Læs mere

Xpect flex – omfavnende design med integreret bevægelse

Den omfavnende ryg giver eleven et personligt rum, en følelse af tryghed og bedre muligheder for at fokusere på læring. Den fjedrende ryg giver mulighed for mikrobevægelser og gør det muligt for eleven at ændre arbejdsstilling. Det er et design, der giver større komfort og gør det muligt for eleven at koncentrere sig i længere tid. Den er også nem at stable og hænge op, hvilket kun øger dens fleksibilitet.

Læs mere