Case: DB Netz AG

FAKTA OM CASEN

Projekt:
DB Netz AG's hovedkontor, Frankfurt am Main

Arkitektur:
Jo. Franzke, Neumann

Indretning:
MERZ INNEN.ARCHITEKTUR

Arbejdspladser/lokation:
2.200

Område:
45.290 m² lejemål

Opførelsesperiode: 
3 år

Færdiggørelsesdato:
2021

Godt netværk

DB Netz AG's nye hovedkontor i Frankfurt am Main er et knudepunkt for kommunikation og et eksempel på brug af farver i nye arbejdsmiljøer – Kinnarps leverede møblerne til bygningen.

DB Netz AG har etableret én fælles kontorlokation i Frankfurt am Main, hvor 15 tidligere separate lokationer i byen er blevet sammenlagt. Efter en opførelsesperiode på tre år står det nye hovedkontor, kaldet "NETZwerk" efter en intern navnekonkurrence, nu færdigt i en ny bygning i umiddelbar nærhed af hovedbanegården. Der er ca. 2.200 arbejdspladser i Adam-Riese-Straße 11-13, hvor byens postterminal tidligere havde til huse.

Det afgørende punkt er hubben

Merz Innen.Architekturs kontorkoncept er inspireret af grundtanken bag bygningens design: Et knudepunkt, hvor alle afdelinger mødes og netværkes. Hubben er synlig i hele bygningen, f.eks. på folien på glasskillevæggene.

Arbejdsmiljø for moderne og opkoblet kommunikation

De individuelt designede kontorlokaler blev udviklet som en blanding af åbne, halvåbne og lukkede områder og fungerer positivt i forhold til kommunikationen. Alle har mulighed for at koncentrere sig om individuelle opgaver ved en højdejusterbar standardarbejdsplads. Og så åbner en ny verden op med tænketanke, workshoprum, projektområder og mødesteder samt mødelokaler. Kontormiljøet gør det nemt at finde det rigtige sted til enhver aktivitet – uanset om den er fleksibel, teamorienteret eller koncentreret.

3columns-image1.jpg

TÆNKETANKE
Adskillige lukkede arbejdsområder (tænketanke) i tre forskellige størrelser inviterer til udveksling af idéer og inspiration mellem kolleger eller fungerer som steder, hvor man kan trække sig tilbage. De fremmer også kreativ brainstorming ved delvist at være udstyret med skærme, whiteboards eller flipovere.

3columns-image2.jpg

MØDESTEDET ER DEN NYE "KAFFEAUTOMAT"
Selvom man stadig kan få varme drikke her, har kaffeautomaten i dens oprindelige form udspillet sin rolle i NETZwerk. De store hjemlige "mødesteder" erstatter kaffeautomaten og køkkenet og fungerer som bindeled mellem afdelingerne og et sted, hvor der skabes en overordnet sammenhæng.

3columns-image3.jpg

WORKSHOPRUM
Der er også masser af plads til kreativt samarbejde. De fem største rum i komplekset er udstyret på en hypermodulær måde og egner sig ideelt til kreative miljøer. Indretningen suppleres af forskellige digitale og tekniske enheder.

3columns-image4.jpg

PROJEKTOMRÅDER
De åbne projektområder, der er udstyret med fleksible indvendige hjul, giver også anledning til sammenkomster. Materialerne til afdelingen gøres offentligt tilgængelige i et modulopbygget opbevaringssystem. Møblerne er designet og indrettet til at give maksimal beskyttelse af privatlivet og lydisolering uden behov for rumlig opdeling.

Seks farver sætter tonen

Farvetemaet spiller en afgørende rolle i designet af kontormiljøet. På den ene side giver farvekonceptet kontoret sjæl, på den anden side fungerer det som et orienteringssystem for medarbejderne. Merz' indretningskontor er også ansvarligt for dette, og konceptet blev implementeret sammen med Kinnarps. Hver lille fløj fik tildelt en primær farve, som giver orientering i den komplekse bygningskonstruktion. Der findes i alt seks farver; rød, blå, grøn, gul, lilla og orange på vægfladerne, de polstrede møbler, på folierne på glasskillevæggene og på bogstaverne. Matchende farvedetaljer giver de ellers grå, sorte og hvide rum en levende karakter. I hvert tilfælde blev der valgt en mere dæmpet farvetone i forskellige gradueringer og nuancer for den respektive primære farve for at give en sammenhængende variation, selv inden for en fløjs farvepalet.

MØDERUM. Yderligere mødelokaler er integreret i kontorområderne, som er individuelt designet i henhold til afdeling og arbejdsopgaver. Fleksible og mobile bordsystemer eller klassisk indretning skaber præcis det ønskede miljø i hvert enkelt tilfælde. Et stort konferenceområde i stueetagen er også tilgængeligt med auditorier og forskellige rum til formelle konferencer med mange deltagere.

Valg af møbler

Alle kontorerne blev udstyret med Kinnarps-produkter. Den svenske leverandørs omfattende og mangfoldige sortiment, der består af seks brands, giver mulighed for en komplet indretning af bygningskomplekset.

I processen arbejdede indretningskonsulenten fra Kinnarps tæt sammen med Büro Merz om at oversætte specifikationerne fra den såkaldte "rumbog" til rum- og møbelmoduler. Alle de involverede mødtes til kreative workshops, først for at tildele møbler til de enkelte rum og i næste trin for at vælge farverne. Afgørende for det gode samarbejde var blandt andet det fælles niveau, hvor indretningsarkitekterne og kunden kunne kommunikere med hinanden.

image-caption1.1.jpg

Kontorbygningen består af to syvetagers bygningsafsnit, der er forbundet med hinanden i stueetagen. På de seks øverste kontoretager er der designet en række fremtidsorienterede arbejdsformer. Arbejds-, møde- og frem for alt kommunikationsområder udgør arbejdspladserne i den differentierede kontorstruktur.

Var det en spændende case? Kunne du godt tænke dig at vide, hvad der kunne gøres i dine bygninger?

Kontakt os

Relaterede produkter

Fields

Fields

Kinnarps
Fields

Fields

Kinnarps
Monolog

Monolog

Curling

Curling

Space

Space

Kinnarps
Space

Space

Kinnarps
Mr T

Mr T

Deli lounge lænestol

Deli lounge lænestol

Space

Space

Space skab med jalousi
Vagabond

Vagabond

Motus

Motus

Leia

Leia

Kinnarps
Ava

Ava

Pax

Pax

Monolog

Monolog

Monolog table

Monolog table

Monolite High

Monolite High

Alto

Alto

Neo Lite barstol

Neo Lite barstol

Sitter L

Sitter L

Uni

Uni