Case: DNV Hamborg

FAKTA OM CASEN

Kunde:
DNV

Lokation:
Hamborg, Tyskland

Antal medarbejdere:
800

Areal:
14 000 m2

Færdiggjort:
2023

Fotograf:
Annika Feuss

Fantastisk indsigt

En drømmebeliggenhed midt i Hamborg, en fantastisk udsigt – og en behagelig ny indretning designet af Kinnarps. Derfor er DNV­ medarbejderne vendt tilbage til kontoret.

Da pandemien var ovre, kontaktede DNV deres rammeaftalepartner Kinnarps. Der var fornemmelsen af, at det tyske hovedkontor i Hamborg ikke længere var egnet til formålet – det var svært at få medarbejderne tilbage på kontoret. Både møbler og indretning virkede forældede med grå farver og cellekontorer, uden plads til spontane møder.

Kontoret har en fantastisk beliggenhed i HafenCity Hamborg. Det nye område har været under udvikling i den gamle havn siden begyndelsen af 2010’erne, et dynamisk havneområde, hvor 40.000 mennesker nu arbejder – heraf 800 hos DNV.

Kontorbygningen på Brooktorkai 18, tegnet af arkitektfirmaet gmp, stod færdig i 2010. Nærhed til havnen er en vigtig faktor, da DNV er en velkendt global aktør i skibsindustrien. Herfra har man udsigt til det historiske Speicherstadt-område og ”Elphi”, som er byens nye vartegn.

Column var.1_dnv.jpg

DNVs kontorbygning på en drømmebeliggenhed i byen Hamborg.

Column var.1_dnv2.jpg

Med sin bølgende form og høje siddekomfort indbyder den kompakte lænestol Pax – her vist i en af de mange tilgængelige varianter – til at sætte sig ned. Bordet Tinnef med bordplade i genbrugsplast giver plads til dine ting.

Kinnarps fik af DNV til opgave at designe et mere bæredygtigt, behageligt og fleksibelt arbejdsmiljø. Teamet gik i gang med at studere de oprindelige tegninger, gennemføre en støjmåling og involvere medarbejderne i processen. Den nye indretning blev præsenteret og evalueret i workshops med  Kinnarps’ indretningskonsulenter på stedet. En gruppe medarbejdere fik også mulighed for at teste en række forskellige møbler.

Projektet blev afsluttet i 2023 – og både medarbejdere og ledere har været meget tilfredse med resultatet.

”Alt gik problemfrit,” fortæller ind-køber Esther Zopf om samarbejdet med Kinnarps. ”Sammen har vi opnået et fantastisk resultat, både hvad angår funktionalitet og æstetik.” 

”Sammen har vi opnået et fantastisk resultat, både hvad angår funktionalitet og æstetik.”

Esther Zopf, Indkøber, DNV

Image_dnv2.jpg

Loungen i en indbydende og varm farvepalet er designet til forskellige måder at mødes på. Stolen Fendo er matchet med bordet Centrum og sofaen Monolite. Det legende siddemøbel Mr T inviterer til at sidde aktivt og taler for vigtigheden af mobilitet.

Image_dnv.jpg

Serie P hæve-/sænkebordene giver medarbejderne mulighed for både stående og siddende arbejde. På væggen sidder de lydabsorberende vægpaneler Oktav, som er delvist fremstillet af tekstilrester fra Kinnarps’ fabrikker. Siden lanceringen i 2001 er der solgt mere end to millioner Plus kontorstole med fremragende ergonomi og bæredygtigt design. Stolekomponenter, der er nemme at udskifte, muliggør reparationer og æstetiske opdateringer.

Der er nu en helt anden harmoni. Medarbejderne er vendt tilbage til et kontor, der er tilpasset optimalt til hybridarbejde. Det, der tidligere var små køkkenområder, er forvandlet til udvidede lounger på hver etage. Her er indrettet med de delvist polstrede stole Deli og barstolene Embrace. Hybridmøder kan afholdes med strategisk placerede skærme i andre møde- og konferencerum. I stueetagen er der en lounge til hygge, socialt samvær og møder. De polstrede stole Fendo, sofaen Monolite, siddemøblet Mr T og bordene Tinnef indbyder til dialog og samvær.

En god akustik er sikret med skærmvægge, nøje udvalgte materialer og  indretning. Hæve-/sænkebordene Serie P er inddelt i forskellige grupper og kan reserveres på forhånd via et bookingsystem. En ny æra er også begyndt inden for dokumentstyring. Tidligere var arkivskabe og flytbare skuffeelementer almindelige. Nu har alle et rum i et af Kinnarps’ åbne opbevaringsmoduler fra serien Space. Til det aktivitetsbaserede kontor kan opbevaringsmøbler på hjul med skuffeelementer, skabe og hylder være løsningen.

Paletten af varme grønne og blå nuancer blandet med hvid er nøje gennemtænkt. Esther Zopf, som har været involveret i udviklingen, forklarer:

”Naturlige farver har en positiv indvirkning på vores trivsel og koncentration. De symboliserer også himlen, jorden og vandet i vores DNV-logo. Kinnarps’ indretningskonsulenter har oversat dette til møbler og materialer på en meget attraktiv måde.”

Den prisbelønnede stoleserie Embrace fås i mange design, her som høj barstol. Ved væggen er der indrettet siddemuligheder med stolen Deli og bordet Uni.

”Paletten af varme grønne og blå nuancer blandet med hvid er nøje gennemtænkt.”

Esther Zopf, Indkøber, DNV

Bæredygtighed var også et centralt tema for opgaven. Ikke mindst fordi DNV tilbyder bæredygtige løsninger til sine kunder og har strenge bæredygtighedsmål for egne operationer. Derfor var valget af møbler, tæpper og belysning baseret på tydeligt definerede kriterier.

”At have en rammeaftale med Kinnarps gjorde det nemmere for os,” fortæller Esther Zopf.  ”Vi vidste, at Kinnarps er på forkant med bæredygtighed. Det passede perfekt til vores specifikationer.”

Har du brug for hjælp til at designe dine kontorlokaler?

Book et møde

Relaterede produkter

Fendo

Fendo

Tinnef

Tinnef

Serie P

Serie P

17 Farver & Materialer | 42 Varianter

Cap

Cap

Oberon

Oberon

Oberon desk, sit/stand

38 Farver & Materialer | 43 Varianter

Pax

Pax

Vibe

Vibe

Vibe Focus Bordskærm

141 Farver & Materialer | 41 Varianter

Space

Space

Space skab med jalousi

48 Farver & Materialer | 65 Varianter

Monolite High

Monolite High

Plus

Plus

324 Farver & Materialer | 12 Varianter

Oberon

Oberon

38 Farver & Materialer | 15 Varianter

Nexus

Nexus

34 Farver & Materialer | 7 Varianter

Fields

Fields

297 Farver & Materialer | 23 Varianter

Embrace

Embrace

335 Farver & Materialer | 2 Varianter

Uni large

Uni large

Oktav

Oktav

50 Farver & Materialer | 2 Varianter

Deep Forest

Deep Forest

Deli

Deli

Allé

Allé

Matsumoto

Matsumoto

Mr T

Mr T