Case: DSV USA

FAKTA OM CASEN

Projekt:
DSV

Antal medarbejdere:
300+

Antal arbejdsstationer:
450

Gulvareal:
Mere end 9.200 m²

Færdiggjort:
April 2021

Det første skridt mod et fornyeligt alternativ 

Selv med en omfattende bæredygtighedsrapport og en veldefineret strategi afhænger meningsfulde foranstaltninger mod klimaforandringer af noget, Kinnarps aldrig tager for givet – vores kunders engagement. Det definerende projekt, der blev gennemført i samarbejde med den danske logistikgigant DSV, er en milepæl i forhold til, hvordan Kinnarps anvender muligheden for fornyelse som et alternativ til udskiftning. Det beviser også, at alle vinder med partnere, der deler idealer og en passion for miljømæssig innovation.

"Vi havde været i vores gamle lokaler i 20 år, og flytningen var en mulighed for at gøre noget særligt med den nye indretning. Vi havde en klar vision om at skabe et ægte hovedkvarter for DSV USA, der var kendetegnet ved lyse farver, en luftig, åben følelse og, tro mod vores rødder, en minimalistisk skandinavisk æstetik."

Rasmus Haaning, Branch Manager hos DSV


415 eksisterende Serie P-borde fik nye bordplader, som blev ændret fra bøg til et mere opdateret look med hvidt laminat. 248 eksisterende Plus-stole fik nye sædehynder og ryglæn, der gav indtryk af en helt ny stol og bragte farven på linje med resten af det nye kontor.

Det fornyelige alternativ

På dette tidspunkt er det ofte planen, at der skal købes helt nye kontormøbler. DSV havde dog noget andet i tankerne. Virksomheden har været partner med Kinnarps i mange år, og de havde investeret i nye møbler blot seks år tidligere. 

Møblerne er kendetegnet ved høj kvalitet, og selv efter mange års brug er løsningen med at udskifte slidte dele i stedet for blot at købe nye møbler rentabel og omkostningseffektiv. Ud fra et bæredygtigheds- og økonomisk synspunkt var DSV interesseret i at udforske denne mulighed. Med den tillid, der allerede eksisterede på baggrund af et langvarigt samarbejde, gik David Auer, der er Senior Key Account Manager hos Kinnarps USA, i gang med at udvikle en løsning, der ville imødekomme DSV's krav.

"Oplægget fra DSV var klart – de ønskede, at deres nye lokaler skulle afspejle en overgang til en mere stilren og moderne æstetik, samtidig med at bæredygtighed og omkostningseffektivitet blev prioriteret. For at opnå dette foreslog vi et skift fra større til mindre arbejdsborde, og for at nå vores ambition om fornyelse frem for udskiftning ville bordpladerne i bøg blive udskiftet med nye, hvide bordplader – i alt over 400 arbejdsborde. Den samme udskiftning fra bøg til hvid ville også gælde for flere hundrede skabsfronter og skuffeelementer med hjul."

David Auer, Senior Key Account Manager hos Kinnarps USA

For nogle kan beslutningen om at forny eksisterende møbler frem for at udskifte dem med nye synes ukonventionel. Havde Rasmus nogen forbehold? "Ud over at holde driften i gang, mens omlægningen og fornyelsen af møblerne fandt sted, havde vi ingen forbehold overhovedet. Vores forhold til Kinnarps går langt tilbage, og det gav os den ro i sindet, vi havde brug for til at stole på deres dømmekraft og evne til at levere."

Et positivt resultat – fra alle vinkler

I løbet af få uger blev arbejdet med at forny alle arbejdsstationer, skuffeelementer og skabe gennemført. Efter færdiggørelsen kom de positive resultater af fornyelsen til udtryk på flere måder. David fortsætter: "De økonomiske besparelser ved fornyelse er betydelige. Ca. 80 % sammenlignet med prisen for at udskifte gammelt med nyt. Der er også affaldsaspektet at tage højde for. Ud fra et miljømæssigt synspunkt har udskiftning af en del af et møbel en betydelig mindre påvirkning end at sende det hele på lossepladsen. Og sidst, men ikke mindst, fik DSV's nye lokaler det æstetiske løft, de ønskede, og alle i virksomheden kan nyde godt af det løft, der kommer fra at arbejde i et levende og attraktivt miljø.

DSV-image-2column1.jpg

Monroe-stolene fik udskiftet det blå stof med gråt og beholdt det eksisterende stel og armlænene.

DSV-image-2column2.jpg

I takt med at DSV USA tager deres nye lokaler i brug, reflekterer Rasmus Haaning over det indtryk, som fornyelsesprojektet allerede har gjort: 

"Det mest tiltalende ved projektet for os var skabelsen af en indretning, der føles som en 'helhed' frem for separate, markante elementer. Arbejdsstationerne er kendetegnet ved lysere farver og et stilrent look, der virkelig afspejler vores virksomhedsværdier og skandinaviske oprindelse. For mig er køkkenet og det fælles spiseområde en særlig favorit. Lige fra de polerede betongulve til de fornyede møbler og indretninger er det allerede blevet et sted, hvor vores medarbejdere føler sig hjemme og rigtig godt tilpas. Det faktum, at vi har opnået alt dette gennem fornyelse og en omkostningseffektiv, bæredygtig løsning, er noget, som alle de involverede parter kan være stolte af."

Rasmus Haaning, Branch Manager hos DSV


Over 50 eksisterende skabe blev opdateret fra bøg til hvide fronter.

Styrken ved konstant nysgerrighed

I Kinnarps' bæredygtighedsrapport beskriver vi vores engagement i at introducere et stigende antal miljømærkede produkter og udvikle indretningsløsninger som en del af et kredsløb. Vores strategi tvinger os også til at bruge mere genbrugsmateriale, når vi designer og skaber nye møbler og løsninger. Når vi ser fremad, vil projekter som dette også fremhæve den afgørende rolle, som fornyelse vil spille i vores bæredygtighedsstrategi. 

"Miljømæssig innovation kræver, at vi tænker ud af boksen, når muligheden byder sig. Dette eksempel viser tydeligt, at "nyt i stedet for gammelt" ikke altid er den optimale løsning. Hvis vi ønsker at levere håndgribelige fordele for mennesker, planeten og vores kunders overskud, fortæller dette projekt os, at det er vores ansvar at forblive nysgerrige og udforske andre muligheder."

Johanna Ljunggren, Sustainability Manager hos Kinnarps

Var det en spændende case? Kunne du godt tænke dig at vide, hvad der kunne gøres i dine bygninger?

Kontakt os

Relaterede produkter

Monroe

Monroe

Kinnarps
Plus

Plus

324 Farver & Materialer | 12 Varianter

Leia

Leia

Kinnarps
Fields

Fields

Kinnarps
Multicom

Multicom

Kinnarps
Flex

Flex

Space

Space

Kinnarps
Space

Space

Kinnarps
Space

Space

Kinnarps
Flex Chair

Flex

Skandiform
Stack barstool

Stack barstool

Neo barstol

Neo barstol