Case: Håsta ældre- og plejecenter

FAKTA OM CASEN

Kunde:
Hudiksvall kommune

Projekt:
Tilbygning til Håsta ældre- og plejecenter

Arkitekt:
FE Arkitekter, Tillsammans Arkitekter

Areal:
ca. 4000 m²

Antal etager:
Two

Færdig:
April 2022

Fremtidssikret indretning med fokus på individet

Bred kompetence og virksomhedens erfaring var en af nøglerne til succes, da Hudiksvall kommune skabte indretningen til et ældre- og plejecenter, der blev udbygget med flere lejligheder. Målet med den nye satsning var en indretningsløsning, der både er et godt boligmiljø og et attraktivt, ergonomisk arbejdsmiljø. "Kinnarps har hjulpet os med at opdatere og fremtidssikre indretningen i den nye del af plejecenteret," siger Thomas Eriksson, projektansvarlig for ejendomme hos social- og omsorgsforvaltningen i Hudiksvall.

I den lyse entré bliver man budt velkommen af lænestols- og sofaserien Thyra. Sammen med planter og tekstiler giver det et varmt indtryk. Thyra er et meget bæredygtigt valg, da alle løse dele kan opdateres eller udskiftes efter behov, helt uden brug af værktøj. Sprækken mellem sæde og ryg samt god adgang under møblet giver optimal hygiejne og letter rengøringen.

Den oprindelige del af Håsta ældre- og plejecenter med 40 lejligheder blev bygget omkring årtusindskiftet. Da kommunen besluttede at udvide den eksisterende bygning med yderligere 48 lejligheder, var det med den viden, at meget har ændret sig i løbet af de seneste 20 år. "Kravene og forventningerne fra beboere, pårørende, ansatte og samfundet som helhed er anderledes i dag. Nutidens ældre- og plejeboliger skal have fokus på individet og kunne kombinere et hjemligt miljø med funktion og en god helhedsergonomi. Det handler om respekt både for de ældre og for personalet," siger Thomas Eriksson.

Column var.1_håsta3.jpg

Column var.1_håsta.jpg

Column var.1_håsta2.jpg

Han fortæller, at Hudiksvall kommune tidligt identificerede behovet for at supplere sin egen arbejdsgruppes erfaringer med aktuel kompetence udefra, for at indretningen skulle leve op til de høje målsætninger. Processen, som gik forud for indkøb, har været præget af dialog og samarbejde mellem interne og eksterne aktører.

"Nøglen til indemiljøet var ikke mindst det tætte samarbejde mellem Kinnarps og Tillsammans Arkitekter. De har arbejdet hårdt og skabt en sammenhængende løsning med farver, lyd og lys, der harmonerer godt. Det betyder en tryg, stimulerende helhedsoplevelse for vores beboere og et godt arbejdsmiljø for vores personale," siger Thomas Eriksson.

Column var.1_håsta4.jpg

Column var.1_håsta6.jpg

Column var.1_håsta5.jpg

Det er teamet hos Kinnarps Hudiksvall, der har ansvaret for projektet på Håsta. "Kommunen begyndte at tænke på indretningen tidligt i projektet, hvilket altid skaber gode forudsætninger for et vellykket slutresultat. Vi har været involveret i processen og har derfor kunnet bistå med både kompetence og konkrete indretningsløsninger – en helhedstankegang, det gavner alle," siger Jonas Sjölund, Kinnarps Hudiksvall.

Kinnarps har virkelig været engagerede og interesserede. Det føles trygt at arbejde med en virksomhed, der forstår opgaven, udfordringerne og mulighederne så godt, og derefter kan levere de faktiske løsninger, der er behov for.

Thomas Eriksson, projektansvarlig for ejendomme hos social- og omsorgsforvaltningen i Hudiksvall

Den nye bygning på Håsta består af fire afdelinger med to grupper med seks boliger i hver afdeling. Huset er bygget med bærende bygningsdele i træ, og møblerne fra Kinnarps i boligafdelingens fællesområde og tilhørende afdelingskontorer tager hensyn til arkitekturens naturlige, lyse og varme fornemmelse.

Thomas Eriksson fremhæver indretningens vellykkede kombination mellem bløde og hårde værdier, der på den ene side er hyggelig og hjemlig og på den anden side praktisk og let at holde. "Det er ganske simpelt nogle rigtig fine møbler med rigtig god funktion og kvalitet, og det indebærer også en langsigtet holdbarhed og god helhedsøkonomi."

Ud over at de, der bor og arbejder på Håsta, trives, er indretningen også vigtig af en anden grund, mener Thomas Eriksson.

Det er stadig mere tydeligt, at vi skal kunne tilbyde et godt arbejdsmiljø for at være en attraktiv arbejdsgiver. En både gennemtænkt og hyggelig indretning er meget vigtig for at kunne rekruttere personale fremover og dermed holde en god kvalitet i virksomheden.

Thomas Eriksson, projektansvarlig for ejendomme hos social- og omsorgsforvaltningen i Hudiksvall

Relaterede produkter

Jackie

Jackie

Be a part of

Be a part of

Thyra

Thyra

John

John

Jackie

Jackie

Nivå

Nivå

Ruter

Ruter

Nivå coffee table

Nivå coffee table

Kompis

Kompis

Dahlia

Dahlia

Scandinavia

Scandinavia

263 Farver & Materialer | 4 Varianter