Case: KOLBOTN PLEJEBOLIGER

FAKTA OM CASEN

Kunde:
Kolbotn plejeboliger og Ingiertun aktivitetscenter

Antal medarbejdere:
80

Størrelse:
800 m2

Ansvarlig hos kunden:
Audun Wigdel

Ansvarlig hos Kinnarps:
Torill Solberg

Færdigt:
Foråret 2019

ÅRETS SUNDHEDSBYGGERI

– Vi er meget stolte over at være blevet kåret til årets sundhedsbyggeri 2019. Kinnarps har været med til at skabe et beboelsesmiljø, som på ingen måde er institutionspræget, fortæller Audun Wigdel, daglig leder hos Kolbotn plejeboliger.

Interiøret er varmt, imødekommende og hyggeligt, men samtidig også moderne. Der er meget få ting, som leder tankerne hen på en institution – uanset om du oplever bygningen udefra eller indefra. Juryen bag kåringen af "Årets sundhedsbyggeri 2019" fremhævede den utraditionelle udformning af korridorerne og den gennemtænkte materialebrug, som giver projektet et hjemligt præg og gode opholdsarealer. Thomas Sjøvold, borgmester i Oppegård kommune, roser også projektet: – Det er en helt særlig bygning, der er specialdesignet til brugerne ned til den mindste detalje.

09_kolbotn_case.jpg

Træstolen Ellinor skaber en følelse af stabil ro. En stol, der gør, at man føler sig hjemme, og som passer fint til restauranter, stuer og spisesale i offentlige miljøer og ældreboliger. Stolene har et polstret sæde og er samlet således, at snavs ikke sætter sig fast mellem stoffet, sædet og rammen.

08_kolbotn_case.jpg

Park er en sofa, som er designet til at skabe en udendørs følelse indendørs. Inspirationen kommer fra den velkendte parkbænk. Lamellerne kan polstres med forskellige stoffer. Bænken giver en skøn fornemmelse af at sidde udenfor i en grøn oase.

07_kolbotn_case.jpg

Monroe er en indbydende stol med et smukt udseende. Stolen er behagelig at sidde i og funktionel, samtidig med at den har et godt design, som giver et smagfuldt udtryk. Når du sammensætter din variant, kan du vælge mellem forskellige stoffer i Kinnarps Colour Studio, således at stolen nemt kan kombineres med andre møbler.

– Oplevelsen af at have et fælles engagement og en fælles entusiasme omkring projektet var noget helt særligt ved Kinnarps og utroligt vigtigt for os. I en periode med megen usikkerhed og udsættelser af tidspunktet for overtagelse af det færdige byggeri udviste Kinnarps desuden stor fleksibilitet og virkelig god service. Vi er utroligt glade for resultatet og glæder os så meget til at flytte ind!

Audun Wigdel, daglig leder hos Kolbotn plejeboliger

HJEMLIG HYGGE

– Kinnarps har været en professionel, engageret og lydhør samarbejdspartner, siger Audun Wigdel.

– Vi ønskede et stilrent interiør i skandinavisk design, som samtidig skulle føles hyggeligt og hjemligt for vores beboere og brugere. Fællesarealerne og samlingsstederne var vigtige: Møblerne i disse områder måtte ikke være institutionsprægede eller gammeldags. Vi ville have moderne design og kvalitet samt møbler, der var praktiske med hensyn til den daglige rengøring og ekstra rengøring ved uheld.

BÆREDYGTIGT

Selve bygningen er opført som et passivhus med træfacade og en bærende konstruktion af massivt træ. Kommunen lagde stor vægt på, at hele projektet skulle være bæredygtigt. Arkitekturen er moderne og nordisk, men også inspireret af træhytter og pavilloner. Principperne bag begrebet "mikro-urbanisme" er gennemgående både ude og inde. Det var et krav, at interiøret skulle være i samme stil som bygningen.

– Vi har fået et sundhedsbyggeri, som på ingen måde er institutionspræget, med moderne, farverige møbler, der giver hjemlig hygge, og som i høj grad harmonerer med bygningens overordnede identitet, siger Audun Wigdel.

INTERIØR, DER STIMULERER SANSERNE

Det varme træværk og de friske farver går igen i interiøret. Nuancer af gul, grøn, blå og rød kombineret med jordfarver. Bygningen har mange områder og samlingssteder, der stimulerer sanserne, og ikke noget hvidt og sterilt. Forskellige farver eller træværk på væggene, gangarealer med fotokunst, korridorer med spændende kroge og vinkler samt dekorative glasvægge med skovmønster.

ENTUSIASME

Det nye sundhedsbyggeri består af 72 plejeboliger med tilhørende servicefunktioner, et aktivitetscenter og base for hjemmeplejen. Kinnarps stod for interiøret i alle fællesrum og kontorer.

OPSUMMERING:

  • Indretningen har taget udgangspunkt i en utraditionel udformning af korridorerne. Det er den gennemtænkte materialebrug, som giver projektet et hjemligt præg og gode opholdsarealer.
  • Facaden er indbydende frem for institutionspræget. Byggeriet har en god og funktionel planløsning. Det er en helt særlig bygning, der er specialdesignet til brugerne ned i mindste detalje. Fokuspunkterne har været universel udformning, fælles brug, klimaaftryk og sanseoplevelser.
  • Kolbotn plejeboliger er et eksempel på et vellykket samspil mellem funktion, konstruktion, materialer og arkitektur. Byggeriet er tilrettelagt ud fra kommunens ønske om, at det indvendigt ikke måtte ligne en institution med ensartede korridorer og sterile opholdsrum.
  • Konceptet er udført med omfattende brug af træ som byggemateriale – både for at skabe en varm og hyggelig atmosfære, men også af miljømæssige årsager. De fire øverste etager er bygget i massivt træ som bærende konstruktion, og det er også synligt indvendigt i boliger og fællesrum. Bygningen er beklædt med varmebehandlet træ for at give den en gylden glød.

VIL DU GERNE HAVE MERE AT VIDE?

KONTAKT OS HER

PRODUKTER FRA CASEN

Ellinor

Ellinor

Park

Park

Freja

Freja

Space

Space

Space skab med jalousi

51 Farver & Materialer | 65 Varianter

Leia

Leia

350 Farver & Materialer | 15 Varianter

Scandinavia

Scandinavia

263 Farver & Materialer | 4 Varianter

Monroe

Monroe

315 Farver & Materialer | 8 Varianter

Fields

Fields

297 Farver & Materialer | 23 Varianter

Uni

Uni