Case: OMNES Education Rennes

FAKTA OM CASEN

Kunde:
OMNES Education

Sted: 
Rennes, Frankrig

Antal personer på campus:
Målet er 2.000 elever inden for tre år

Areal:
3 000 m2

Fotograf:
Alexis Paoli

OMNES Education Rennes: Skaber betingelserne for de studerendes succes

Kinnarps satte kurs mod Rennes i det vestlige Frankrig for at gennemføre et projekt sammen med OMNES Education, en leder inden for private videregående uddannelser, der har åbnet fire uddannelsesinstitutioner i lokalområdet: INSEEC (lederuddannelse), HEIP (internationale relationer og statskundskab), Sup de pub (kommunikation/events) og ECE (IT-uddannelse). Bygningen klarede sig igennem Anden Verdenskrig og er i dag blevet omdannet til en uddannelsesinstitution, hvor eleverne kan tage fire forskellige kurser. Universitetsområdet er det lokale anker for OMNES Education, og det forventes i de kommende år at tiltrække et stort antal franske og udenlandske studerende. Udviklingsprojekterne er en del af arbejdet for bæredygtighed og fleksibilitet, så efterhånden som de studerendes behov udvikler sig, skal det være muligt at tilføje nye møbler. Eleverne har nu optimale forudsætninger for at få succes med alle deres projekter. Lokalerne er tilpasset alles forskellige behov, uanset om eleverne er på grunduddannelse eller videregående uddannelse.

Forberedelse til arbejdslivet

Et af hovedmålene med projektet var at skabe miljøer, der var i overensstemmelse med OMNES Educations ambition om at tilbyde førsteklasses undervisning. Det var derfor vigtigt at skabe studieområder, der gør det nemt at koncentrere sig. Et eksempel på, hvordan dette kom til udtryk i indretningen er Point-sofaerne, hvor brugeren kan blokere for omgivende støj ved individuelt arbejde, men som også kan bruges til gruppearbejde. I såvel klasseværelserne som i grupperummene ønskede man at lægge vægt på elevernes kompetenceudvikling og forberedelse til at komme ud på arbejdsmarkedet. Det betyder, at eleverne kan udføre deres projektarbejde under passende forhold og nemt udveksle tanker og ideer om de projekter de hver især arbejder med.

Traditionel skønhed kombineret med moderne elegance

Mødet mellem OMNES Education og Kinnarps resulterede i en indretningsløsning, der forbinder fortiden med fremtiden. Bygningen er blevet restaureret til de nuværende miljøstandarder og huser nu moderne og veldesignede kontormøbler, samtidig med at dens historiske arv respekteres. Kinnarps’ høje ambition om bæredygtighed kombineret med OMNES Uddannelsesgruppens RSE-politik Time TO ACT har spillet en afgørende rolle i dette projekt, hvor ønsket om at give eleverne indsigt i miljøspørgsmål har været i centrum. Når arkitekturen, der er præget af stilen fra starten af ​​1900-tallet ("La belle époque"), møder det moderne interiør i skandinavisk stil, forstærker de hinanden og danner bro mellem fortid og nutid.

Det moderne touch fører til en følelse af velvære, som deles af de studerende og administrative medarbejdere, som værdsætter indretningsløsningen som et svar på hverdagens problemer. Takket være de store glasvinduer strømmer lyset ind i bygningen og er med til at skabe motivation hos eleverne. Lyset er en vigtig del af den samlede ergonomi, det Kinnarps normalt kalder holistisk ergonomi. Hver detalje betyder noget og bidrager til helheden i en gennemtænkt indretning. Lyset stimulerer sanserne, giver energi og fremmer trivslen hos eleverne. Ud over indsatsen for at bringe lyset ind, ønskede de at skabe et naturligt mødested, hvor eleverne kan mødes og socialisere, selvom de ikke går på samme uddannelse. De ønskede at skabe et imødekommende og behageligt arbejdsmiljø, hvor alle kan udvikle sig frit. Det bidrager også til, at eleverne lykkes på studiet, fordi de føler sig mere engagerede og motiverede, når de ved, at skolen investerer i deres trivsel.

Omnes_Rennes_28.jpg

Omnes_Rennes_20.jpg

Sammenhæng mellem forskellige campusområder

Det er ikke første gang, at OMNES Education har valgt Kinnarps til at indrette et af sine campusområder. En række universitetscampusser i Paris har allerede adgang til lokaler indrettet af Kinnarps, hvilket giver dem en unik arbejdsoplevelse.

Her er målet i lige så høj grad at tiltrække studerende til det, der anses for Frankrigs næstbedste studieby.
Derfor har det været vigtigt med skalerbare rum, som kan tilpasses det arbejde, der skal udføres. Der er både klasselokaler, der kan rumme op til omkring 40 elever, og andre lokaler, der kan bruges som "øer" til storsalen, for eksempel til gruppearbejde. Møblerne skal tåle hårdt slid fra mange årgange af elever, derfor er holdbarheden af ​​Kinnarps produkter af største betydning.

”Vi har arbejdet hånd i hånd med Kinnarps for at sikre, at denne campus bliver et mødested, der er hyggeligt for både de studerende og virksomhederne. Kinnarps har demonstreret den vigtige og nødvendige lydhørhed i denne form for øvelse, og spillet en væsentlig rådgivende rolle efter vores opfattelse, især da vi i gruppen kun rekrutterer folk, der er eksperter inden for deres specifikke område. Det bidrager til en optimal oplevelse, og vi har ofte "åbent hus" på campus, hvor vi kan vise vores innovative lokaler frem. Vi ønsker, at de studerende får de bedst mulige forudsætninger for at fortsætte deres studier, deltage i arrangementer og så vidt muligt føle sig hjemme. Alt dette er muligt med Kinnarps, og vi har et tillidsfuldt forhold takket være deres professionelle tilgang og tætte opfølgning”.

Édouard Vaury, Campus Director, OMNES Education

Omnes_Rennes_03.jpg

Omnes_Rennes_51.jpg

Kan du lide dette projekt? Vi kan hjælpe dig med at udvikle og indrette dine lokaler!

Kontakt os!

Indretning til fremtiden

Kinnarps indretningsløsning har givet eleverne nye måder at arbejde på samt et nyt syn på, hvad trivsel betyder i et læringsmiljø. Lokalerne er blevet mere harmoniske og giver samtidig plads til en nyfortolkning af biofili, hvor naturen inviteres ind for at stimulere trivsel og produktivitet. Universitetsområdet er nu de studerendes yndlingssted, hvor de i fred og ro kan studere og drage fordel af den nye indretningsløsning, inden de endelig gør deres indtog i arbejdslivet.

 

Resumé:

  • Kinnarps indretningsløsning har gjort det muligt at sætte fokus på alles succes.
  • Dette projekt bidrager til at styrke OMNES Educations position som en fremtrædende aktør i sin branche.
  • Eleverne sætter selv pris på deres nye arbejdspladser og beskriver dem som "moderne", "nyskabende" og "behagelige og praktiske".

Relaterede produkter

Frisbee

Frisbee

329 Farver & Materialer | 6 Varianter

Point

Point

Neo Lite barstol

Neo Lite barstol

Neo lite

Neo lite

Matsumoto laptop-bord

Matsumoto laptop-bord

Invito

Invito

265 Farver & Materialer