Case: Voldsløkka Skole

FAKTA OM CASEN

Lærelyst og fællesskab

"Vejen ind i fremtiden går gennem meningsfulde aktiviteter, der stimulerer lysten til at lære og fællesskabet"

Det er skolens vision, og med denne vision har de et ønske om at udvikle aktive og nysgerrige elever, at udfordre eleverne til at bidrage positivt til eget og andres liv og udvikle et stærkt engagement i miljøet og egen fremtid. Udgangspunktet for indretningsløsningerne var, at de skulle understøtte den måde, de ville undervise på. Samtidig skulle løsningerne være robuste og fleksible og holde i mange år. Det var også væsentligt at værne om arkitekturen og bygningens unikke karakter.

Elevstol Xact med FreeFloat™-mekanisme som opmuntrer til bevægelse ved at ryg og sæde bevæger sig uafhængigt af hinanden.

Fleksible Vagabond bord med hjul til elevstolene, som kan flyttes rundt ved behov. Oberon kateter/lærerpult med justerbar højde for god ergonomi, samt opbevaringen Space.

God ergonomi handler også om et godt lydbillede. I et lokale med mange hårde materialer, hjælper den højryggede Monolite sofa til bedre akustik. Bordet Uni i en smal variant, til det den gode samtale eller samarbejde.

Tildeling

Fleksible løsninger

Der blev lagt vægt på, at løsningerne er fleksible, så de nemt kan ommøbleres, hvis det er nødvendigt. Med udgangspunkt i visionen om at stimulere læring og fællesskab var det vigtigt nemt at kunne ændre indretningsløsningen til at tilpasse sig forskellige undervisningssituationer. Derudover var god ergonomi for eleverne vigtigt, og at løsningerne indbyder til at kunne arbejde på forskellige måder, og tilskynder eleverne til at bevæge sig i løbet af dagen.

Samarbejde

Tone Bergstrøm arbejder som lagerkonsulent/projektleder og fortæller, at samarbejdet med Kinnarps hele vejen igennem har fungeret rigtig godt med flere møder i showroomet og tæt opfølgning, når den endelige løsning skulle leveres. Brugere og rektor var involveret, da tekstilerne, farvepaletten og løsningen blev præsenteret sammen med den norske undervisningsmyndighed og Oslobygg.

De er stolte af, at resultatet har ført til gode, ergonomiske løsninger for både elever og lærere.

 

"Møblerne blev leveret af behagelige installatører, og vi har kun fået positive tilbagemeldinger"

- Tone Bergstrøm, rådgiver/projektleder inventar

Kan du lide projektet? Har I brug for hjælp til at designe jeres læringsmiljøer?

Kontakt os