Case: Wärtsilä Finland

FAKTA OM CASEN

Kunde:
Wärtsilä Finland Oy

Lokation: 
Vaskiluoto, Vaasa

Projekt:
Sustainable Technology Hub 

Antal medarbejdere:
ca. 1,500

Areal:
ca. 10,000 m2

Færdiggjort: 
2021 - 2022

De nye rum på teknologicentret er fleksible og tilpasningsdygtige

The Sustainable Technology Hub er et integreret center for forskning, produktudvikling og produktion, beliggende i Finland. Et af målene med projektet var at skabe fleksible og tilpasningsdygtige rum, som ville gøre det muligt for teams, der tidligere havde arbejdet forskellige steder, at arbejde sammen mere effektivt. Et andet mål var at skabe funktionelle rum for partnere som nystartede virksomheder og forskere.

I årtier lå Wärtsiläs kontorer i Vaasa i en række gamle bygninger i byens centrum, på en grund, der ikke gav mulighed for yderligere udvidelse. Da det ikke længere var muligt at omdanne eller udvide de eksisterende kontorlokaler for at imødekomme virksomhedens behov, var den eneste gangbare mulighed at bygge nye lokaler. At bygge på en helt ny lokation gjorde det muligt at arbejde og betjene kunderne normalt i hele byggefasen.

"Projektets størrelse, den stramme deadline og budget og den samtidig implementerede ændring i arbejdsmetoder gjorde dette projekt særligt krævende" siger Wärtsiläs ejendomschef Tommy Grannas.

"Kinnarps’ professionelle projektteam fungerede som sparringspartner, da vi ledte efter funktionelle løsninger til vores nye kontorlokaler. Det succesfulde resultat viser, at Kinnarps formåede at finde de helt rigtige løsninger til vores behov."

1. salen rummer flere forskellige mødelokaler og loungerum. Der blev lagt særlig vægt på brugeroplevelsen i designfasen for at sikre, at rummene blev lette og behagelige at bruge.

Besøgsområderne er præget af klassisk elegance og brugervenlighed. Tidløse indretningsvalg af høj kvalitet gør investeringen langtidsholdbar og bæredygtig.

Specielt fokus på bæredygtighed

Wärtsilä havde købt en masse nye møbler til deres gamle kontorer i løbet af de sidste par år. Da det stadig var i god stand, ønskede man at gøre så meget brug af det som muligt også i de nye lokaler. Målet var dog at stille stilfulde, ergonomisk funktionelle og moderne kontorlokaler til rådighed for personalet. Dette krævede en opgørelse af eksisterende møbler og deres koordinering med de nye for at skabe et sammenhængende udseende og funktionelle, fleksible og inspirerende rum.

Der var ingen ekstern indretningsarkitekt involveret i indretningsprojektet, da Wärtsilä valgte den totalservice, der tilbydes af Kinnarps, som omfattede både indretning, udvælgelse af nye møbler og koordinering af eksisterende møbler.

Udover muligheden for at gøre brug af eksisterende møbler, blev det værdsat, at de nye møbler blev fremstillet i Skandinavien og indeholdt certificeret træmateriale.

"Kinnarps lykkedes, selvom Wärtsilä præsenterede mange ændringer og tidsplanrelaterede udfordringer under projektet," siger Grannas. "Samarbejdet har været rigtig godt under hele projektet og også efter implementeringen. Leverancer, tidsplaner og priser – alt fungerede som aftalt," tilføjer han.

Tilpasningsdygtige rum til social interaktion

Kinnarps_Wartsila_STH-8 lr_h 800.jpgPlads til forskellige arrangementer og grupper

Møblerne i eventlokalet er nemme at flytte og stable, så rummet kan tilpasses og modificeres efter behov. Det er muligt at arrangere arrangementer selv for større grupper, da rummet kan forbindes med den tilstødende spiseplads.

Fælles kantine

Den store kantine betjener dagligt både kontorpersonale og produktionsmedarbejdere. Du kan vælge at sidde ved et mere traditionelt spisebord eller for eksempel på en halvhøj sofa eller en skammel. Uden for frokosttid fungerer det store loungeområde også som mødested.

Partnercampus tilbyder rum til samarbejde.

Den alsidige indretning er baseret på en række forskellige siddearrangementer og mobile tegneflader, der også fungerer som skillevægge og akustiske elementer, såsom højryggede Fields-sofaer og Vibe-skærme. Samarbejdsrummene er velegnede til både individuelt og teamarbejde, og kan rumme flere grupper på samme tid.

De integrerede stikkontakter i møblerne letter arbejdet. Gyngestolene med hjul tilskynder til bevægelse i løbet af arbejdsdagen.

De tre bedste ting ved det nye arbejdsmiljø

Både Wärtsiläs medarbejdere og kunder har givet positiv feedback om de nye faciliteter. Ejendomsforvalteren er også tilfreds med projektet og opremser de tre bedste funktioner i det nye arbejdsmiljø:

1. Arbejdsmiljøets fleksibilitet og tilpasningsevne
2. God ergonomi
3. Det elegante og tidløse design af receptions- og besøgsområder

Lyder det interessant? Lad os tage en uforpligtende snak om jeres projekt!

Kontakt os

Relaterede produkter

Fields

Fields istuinkalusteet

Alto

Alto

Capella

Capella

264 Farver & Materialer | 4 Varianter

Space

Space

Space skab med jalousi

52 Farver & Materialer | 65 Varianter

Crest

Crest

Vagabond project

Vagabond project

Rocca

Rocca

Motus

Motus

Neo lite

Neo lite

Cap

Cap

Leia

Leia

350 Farver & Materialer | 15 Varianter

Polaris

Polaris

16 Farver & Materialer | 20 Varianter

Uni

Uni

Pop

Pop