Be a part of – en del af gruppen

Ella Westlund står bag møblet Be a part of, som inkluderer kørestolsbrugere i fællesskabet.

Da Ella Westlund skulle i gang med sit eksamensarbejde på Beckmans designskole, indså hun, at hun kunne forene sine to passioner i livet, formgivning og arbejdet med mennesker med funktionsvariationer.

– Jeg er vokset op med en lillesøster med Downs syndrom, så den verden har altid været en naturlig del af mit liv. Så snart jeg fik mulighed for det, begyndte jeg at arbejde med kunstneriske aktiviteter for mennesker med funktionsvariationer, noget jeg virkelig elsker og stadig gør.

Ella fortæller, hvordan hun som lille fik lov til at tage med sin søster til et oplevelsescenter, Korallen, hvor der var forskellige temaværelser, hvor man kunne røre ved det hele og mærke forskellige teksturer. Så da det var tid til at starte på eksamensprojektet, bad hun hende om at komme for at lave research og hente inspiration.

– Jeg opdagede, at mange af børnene sidder i kørestol, og i opholdsrummet, hvor man møder andre forældre og børn, var der ikke rigtig plads til den. Der fandt også mange vigtige møder sted mellem forældre og børn, dels med andre familier, og dem ville jeg gerne gøre nemmere.

Be a part of, her som trepersoners sofa, giver plads til kørestolen mellem to sæder.

Ud fra det identificerede behov tog siddemøblet Be a part of form. Møblet giver plads til, at en kørestol mellem to sæder kan være i samme niveau. Det fungerer også godt til f.eks. forældre, der vil tale om ting, der er svære, fordi man så kan sidde over for hinanden. Projektet blev så populært, at NC valgte at udvikle det sammen med Ella til et færdigt produkt, som kan bidrage til at skabe inkluderende miljøer.

– Jeg ville skabe noget, der gjorde en forskel for nogen. Et produkt, der forandrer opfattelsen af, hvem fællesarealer er beregnet til. Et sted, hvor alle føler sig inkluderet.

Hvad synes søsteren om møblet?

– Nu sidder hun ikke i kørestol, men hun synes, det er et sjovt møbel. Og det var jo gennem hende, jeg kom i kontakt med hele den fantastiske verden, så uden min søster var det aldrig blevet til et møbel.

nc-product-beapartof-855-856-858-9285.jpg

nc-product-beapartof-855-856-858-9490.jpg

nc-product-beapartof-855-856-858-9255.jpg

Inkluderende design

"Jeg ville skabe et produkt, der forandrer opfattelsen af, hvem fællesarealerne er beregnet til.”

Ella Westlund