Dahlia – en sofa til alle

Fremtidens pleje- og omsorgsmøbler rummer et væld af funktioner, som ikke kan ses på overfladen. Johan Franzén fra Kinnarps fortæller om succeskonceptet Dahlia.

Bæredygtig, funktionel og samtidig indbydende. Dahlia er den nye generation af pleje- og omsorgsmøbler, designet i henhold til samtlige krav, som fremtiden stiller. Serien af sofaer og lænestole blev skabt til Djupängens plejehjem i Hammarö Kommune.

"Kunden savnede en sofa med hjemlig hygge tilpasset pleje- og omsorgsmiljøer. Der fandtes ingen på markedet, så vi besluttede os for at udvikle en sammen med kunden og arkitekten. Det er sådan, vi arbejder."

Johan Franzén, sortimentsansvarlig hos Kinnarps og NC Nordic Care

Dahlia er en blød, komfortabel og fuldt polstret serie med sofaer og lænestole.

Udviklingen løb over flere år i et samarbejde, hvor Kinnarps, NC og arkitektbureauet Tengbom indgik sammen med en stor arbejdsgruppe fra kundens side.

– Når man arbejder med pleje- og omsorgsmiljøer, er det vigtigt at have forskellige interessenter med for at få et bredere billede af, hvad der er behov for. Nøglen til succes er at være tidligt ude, og her begyndte arbejdsprocessen tre år før indflytningsdatoen. I bedste fald planlægges bygning og indretning altid parallelt.

Dahlia blev en møbelserie ud over det sædvanlige. Møblerne ser indbydende og hjemlige ud, samtidig med at de har en række vigtige funktioner. En sprække mellem sæde og ryg sikrer, at snavs ikke sætter sig fast, og det bliver lettere at gøre rent. Siddehøjden er tilpas høj til den ældre krop. Betrækket er naturligvis slidstærkt og kan tages af og vaskes.

– Vi har været stærke inden for pleje- og omsorgsmiljøer i mange år. Det handler om at udvikle møbler, der er inkluderende og giver alle mennesker ret til at deltage i de offentlige rum, siger Johan Franzén.

"Vores møbler må ikke se institutionelle ud. De skal fremme selvstændighed, værdighed og tryghed."

Johan Franzén, sortimentsansvarlig hos Kinnarps og NC Nordic Care

Dahlia har også bæredygtighedsmærket Möbelfakta. Den er fremstillet i FSC®-certificeret birk i dele, der kan repareres eller udskiftes.

dahlia1-gron-1382x1382.jpg

dahlia2-gron-1382x1382.jpg

kp09-001369a.jpg