Fleksibilitet er nøglen til fremtidssikret kontorindretning

Skiftende arbejdsmønstre og den hybride arbejdsmodel stiller nye krav til kontoret. Det skal være muligt at tilpasse og udvikle en virkelig bæredygtig arbejdsplads som respons på skiftende behov. Disse ændringer kan være mindre ændringer, der foretages dagligt, eller større ændringer, der forekommer langt mindre hyppigt. Alt dette afhænger af en indretningsløsning, der er omhyggeligt planlagt og designet på basis af organisationens arbejdsmåde og identificerede aktiviteter. Indretningsløsningen skal udstyres med fleksible og multifunktionelle møbler med funktioner, der kan bruges eller opdateres på forskellige måder for at understøtte forskellige aktiviteter.

Fleksibilitet kan føles som et modeord, folk bruger til at vise, hvor vigtigt det er at ændre sig med tiden. "Vi skal være fleksible" – men hvad betyder det egentlig? For at få styr på konceptet og dets betydning har vi inddelt det i tre niveauer: daglig, kortsigtet og langsigtet fleksibilitet.

Daglig fleksibilitet

I har en række indretningselementer, som I ønsker at variere fra dag til dag eller endda flere gange om dagen. Det kan f.eks. være at tilføje ekstra stole eller skærme til et mødelokale eller flytte en stol for at samarbejde ved en kollegas skrivebord. Andre eksempler omfatter individuel justering af kontorstolene for at opnå den bedste ergonomi eller ændring af din arbejdsstilling ved et hæve-/sænkebord. Den daglige fleksibilitet skal være enkel og intuitiv. Møbler med f.eks. hjul er ideelle, da de nemt kan flyttes til det sted, hvor der har brug for dem. Den daglige fleksibilitet understøttes også af multifunktionelle produkter som f.eks. fritstående skærme med whiteboards, der ikke kun forbedrer det akustiske miljø og afskærmer et område, men også tilbyder skrivemuligheder. Af andre eksempler kan nævnes opbevaringsmoduler, der også giver siddepladser eller stabelbare taburetter, der er nemme at tage med ud til præsentationer.

Kortvarig fleksibilitet

Et kontors behov kan ændre sig. Et arbejdsteam kan have brug for et dedikeret projektområde i en bestemt periode, eller (som vi så under pandemien) kan det være nødvendigt at afskærme skriveborde for at øge hygiejnen. Denne form for kortsigtet fleksibilitet kan indebære muligheden for at omdanne individuelle arbejdsstationer til et projektrum, flytte møbler mellem forskellige områder uden at ødelægge indretningens sammenhæng eller at kombinere loungemøbler i forskellige konstellationer for at ændre dynamikken i et rum. Ved at vælge indretningsløsninger og tidløse produkter, der i sig selv kan ændres, kan der skabes fleksibilitet, der gør indretningen fleksibel og kan understøtte forskellige aktiviteter, når behovet opstår.

Langsigtet fleksibilitet

En indretningsløsning, der er ideel lige nu, er måske ikke lige det, der er brug for om to år eller efter en flytning til nye lokaler. Det kan indebære store justeringer for at tilpasse rummene til en anden måde at arbejde på eller et varierende antal medarbejdere. Her er det vigtigt, at man kan foretage ændringer og tilføjelser uden at skulle udskifte møbler. Fleksibilitet på lang sigt er således et spørgsmål om at træffe bevidste valg fra starten for lettere at kunne skalere indretningen op eller ned og samtidig bevare et harmonisk helhedsindtryk. Møbler, der tilhører en produktfamilie i samme stil, samt modulsystemer, der gør det muligt at tilføje eller fjerne møbeldele for at skabe nye konstellationer, er nogle løsninger, der fremmer langsigtet fleksibilitet. Selvom det måske ikke er indlysende for medarbejderne i deres hverdag, så er det noget, som ledere og indkøbere kender til. Langsigtet fleksibilitet og valg af møbler af høj kvalitet i en løsning, der er designet til at opfylde identificerede behov og arbejdsmetoder, giver et fremtidssikret kontor med lave livscyklusomkostninger. Denne type løsning gør det muligt at bruge indretningen i lang tid, hvilket er både økonomisk og miljømæssigt bæredygtigt!

Et bæredygtigt kontor er blevet forberedt til at opfylde forskellige behov

Ved at vælge fleksibel indretning kan I skabe et bæredygtigt og fremtidssikret kontor. Her er det samme rum indrettet på fire forskellige måder med samme møbelsæt for at understøtte forskellige typer af opgaver.

Flexibla rum_1-utan-ram.jpg

Flexibla rum_2-utan-ram.jpg

Flexibla rum_3-utan-ram.jpg

Flexibla rum_4-utan-ram.jpg

Vil du vide mere om fleksible indretningsløsninger?

Kontakt vores eksperter

Fleksibiliteten opnås også gennem nøje udvalgte farver og materialer i indretningen, som er med til at skabe et roligt og sammenhængende udtryk. Det gør det muligt at flytte og kombinere møbler fra forskellige steder på kontoret uden at ødelægge helhedsindtrykket.

Christina Wiklund, responsable des couleurs, des matériaux et des finitions chez Kinnarps

Se flere fleksible produkter

produkt square_vibe.jpg

Vibe - Et fleksibelt sortiment af fritstående, væg-, lofts- og bordskærme i forskellige størrelser og udførelser med tilbehør, herunder whiteboards, hylder, kroge og en magasinholder.De er med til at sikre et godt lydmiljø og bliver samtidig dekorative elementer. Vælg skærme med eller uden hjul.

produkt square_cap.jpg

Cap er en let taburet, der kan stables. Disse taburetter kan stables og flyttes på den tilhørende vogn, så de er nemme at placere, hvor der er brug for dem.

produkt square_space.jpg

Space er en modulopbygget serie af opbevaringsmoduler, der kan kobles sammen i uendelige muligheder og unikke løsninger. Det er nemt at tilføje bløde hynder til det lave opbevaringsmodul for at tilbyde siddemuligheder.

 

produkt square_serieP.jpg

Ved at vælge et bord, der har et understel med fleksibel sarg, er det muligt at justere understellet, så det passer til forskellige bordstørrelser. Så behøver I kun at udskifte bordpladen i stedet for hele bordet.

   

Fields - Et udvalg af sofaer, lænestole og puffer i forskellige størrelser og versioner.En patenteret fitting med klembeslag gør det muligt at sætte forskellige dele sammen og ændre kombinationer uden skadelig virkning på møblerne. Som tilvalg fås en stikkontakt i soklen. Sortimentet omfatter også et bredt udvalg af sofaborde i forskellige størrelser og udførelser.

 

Capella er et godt eksempel på en ergonomisk kontorstol, der kan ændres, så den opfylder organisationens behov. Fra at være en ideel stol i et mødelokale eller ved et skrivebord, hvor brugeren foretager en pause mellem forskellige opgaver, kan den opgraderes med funktioner, der endnu bedre understøtter lange sessioner siddende ved et skrivebord. Det gøres nemt ved at tilføje armlæn samt skifte til en høj ryg og en nakkestøtte.

Et kontor, der er skabt til at holde i længden, er et kontor, der kan ændre sig til enhver tid.

Jenny Hörberg, directrice mondiale de la gamme chez Kinnarps