Case: ABB

FAKTA OM CASEN

Kunde:
ABB AS

Sted:
Fornebu

Areal:
Ca. 14.000 m2

Antal etager:
6

Færdiggørelse:
1. april 2022

Antal medarbejdere:
Ca. 700

Indretningsarkitekt:
Scenario Interiørarkitekter AS

Baggrund

Baggrunden for flytteprojektet var behovet for sammenlægning af de eksisterende lokaler i Billingstad og Bryn. Samtidig ville man skabe et meget mere moderne kontor med en attraktiv placering, og valget faldt på Snarøyveien 30 i Fornebu. De nye lokaler består af 6 etager, hvor de forskellige afdelinger sidder samlet eller tæt på hinanden. Alle etager eller zoner opfylder forskellige behov, men fælles for de fleste zoner er, at de indeholder ergonomiske skrivebordspladser, flexrum (til koncentreret arbejde enten alene eller to og to), sociale zoner, madzoner, touchdown-pladser og møderum.

Scenario Interiørarkitekter har udarbejdet grundlaget for projektet med planløsning, farver og materialer i bygningen. Kinnarps har derefter rådgivet med hensyn til valg af møbler, tekstiler og endelig planløsning efter projektmøder med de forskellige brugergrupper hos ABB.

På fællesarealerne er gangzonerne godt udnyttet og tilpasset, så man kan sætte sig lidt med sin computer eller en kop kaffe.

ABB

ABB er teknologisk førende inden for elektrificering og automatisering og baner vej for en mere bæredygtig og ressourceeffektiv fremtid. Virksomhedens løsninger forener teknisk viden og software for at optimere, hvordan ting fremstilles, transporteres, drives og styres.

Engagement i bæredygtig værdiskabelse

For ABB handler bæredygtig udvikling om at balancere økonomisk udvikling, miljøforbedringer og samfundsansvar for at skabe værdi for sine ejere, partnere og andre interessenter.

ABB fokuserer på bæredygtighed i alt, hvad man foretager sig, både når det handler om produkter, løsninger, leveringer og også i alle interne aktiviteter. Dette omfatter temaer såsom minimalt energiforbrug, minimalt ressourcespild og indsatsfaktorer, kildesortering, HMS og integritet. Alle disse faktorer står øverst oppe på dagsordenen.

 


Social zone mellem to afdelinger. Området ligger i en gangzone, og pladsen kan udnyttes med en lang version af sofaen Monolite. De flotte borde Uni passer godt til sofaen og er nemme at flytte efter behov. For at opdele zonen mod det åbne kontorlandskab hænger der Vibe lydabsorbenter ned fra loftet, hvilket skaber både en visuel adskillelse og et bedre lydmiljø.


Behagelige, varme og jordnære farver indbyder til at sætte sig ned for at have en samtale eller et uformelt møde mellem kolleger. Deli stol med polstret sæde og træben giver indretningen en naturlig følelse.


Området består også af et projektbord, Uni Large, med ergonomiske stole med henblik på samarbejde mellem afdelinger. Kontorstolen Capella fungerer glimrende som mødestol eller projektstol i en udførelse med lav ryg uden armlæn. Alle sidder komfortabelt, også i længere perioder, og kan indstille stolen efter deres egne præferencer, samtidig med at man opnår et ensartet indtryk. På dette areal har også nærliggende afdelinger deres personlige opbevaring.

”Samarbejdet med Kinnarps har været godt. Meget dygtige, vidende og  effektive projektledere, som har været kreative og ikke mindst hurtige og fleksible. Det har været en stor fornøjelse at samarbejde med jer.”

- Helene Gunther Merg, Country Communications Manager,
Site Lead Manager Fornebu

Valg af leverandør

Kinnarps var en ud af fire mulige leverandører. Bæredygtige løsninger, som passer til ABB's profil og design, godt sortiment til konkurrencedygtige priser, fleksibel fremgangmåde, gode projektledere og godt salgsarbejde var de vigtigste faktorer ved valg af leverandør. ABB har også lang og god erfaring med Kinnarps som leverandør. Her er et eksempel fra 3D-visualiseringen i svaret, inden Kinnarps var blevet tildelt projektet.


For enden af det åbne kontorlandskab på femte etage er det møbleret til forskellige former for samarbejde. Her ses projektbordet Uni Large med Capella kontorstol, som kan indstilles efter individuelle behov. Plantekasser fungerer som adskillelse.


Samme område gør det også lettere at have mere uformelle og spontane møder. Lænestolen Deli Lounge er fuldt polstret og meget komfortabel at sidde i. Deli-familjen er godt repræsenteret i bygningen, både i form af barstolecaféstole og lænestole.


Forskellige aktiviteter i det åbne kontorlandskab. Miljøerne har velplanlagte steder, både åbne og lukkede, hvor man kan trække sig tilbage, tale i telefon eller have uformelle møder. Monolite sofa med høj ryg skaber et rum i rummet og giver et bedre lydmiljø i kontorlandskabet. Den smalle version af bordet Uni skaber en intim atmosfære.

Positiv feedback

Helene fortæller, at selve leveringsdelen også gik helt efter planen, og at alle leveringer var meddelt i god tid og godt planlagt. Desuden var montørerne utroligt flinke, dygtige og servicemindede.

Vi har fået nye moderne lokaler med lyse og behagelige farver, funktionelle møbler og godt udstyr. Med mange åbne arealer har det væget vigtigt at tage hensyn til lydmiljøet i lokalerne, og derfor har lydabsorbenter og lyddæmpende materialer været en vigtig del af indretningen. Rigtig indretning med grønne planter bidrager til en rar følelse i lokalerne og ikke mindst til et bedre lydmiljø. Desuden har medarbejderne fået mange stillerum og gode mødesteder. Alt i alt er der godt med plads og muligheder for at trække sig tilbage efter behov.

"Vi er meget tilfredse med resultatet og får kun positiv feedback fra medarbejderne," afslutter Helene.  

 

Kan du lide dette projekt? Lad os hjælpe dig med dit projekt!

Kontakt os

Et eget kreativt samarbejdsrum/bibliotek, perfekt til idéudvikling og projektarbejde!

Relaterede produkter

Uni

Uni

Boullée

Boullée

Alto

Alto

Deli

Deli

Deli

Deli

Deli lounge lænestol

Deli lounge lænestol

Pax

Pax

Pax

Pax

Serie P

Serie P

Fields

Fields

Crest

Crest

Capella

Capella

Rocca

Rocca

Esencia

Esencia

Monolite High

Monolite

Colt

Colt

Space

Space

Space skab med døre
Vibe

Vibe

Vibe Lyddæmpning væg og loft