Case: Airbus

FAKTA OM CASEN

Kunde:
Airbus

Område:
18.000 m2

Bygninger: 
4

Etager:
4

Færdiggørelsesdato:
2021

Antal medarbejdere:
1600

Arkitekt:
Estudio Lamela

Vi planlægger succes

Med omhyggelig forberedelse og en klar vision er fantastiske indretningsløsninger mulige. Det blev bevist, da Airbus udviklede et 18.000 m2 nyt arbejdsområde i i alt fire bygninger uden for Madrid. Med et ønske om at arbejde mere effektivt og samtidig opnå bedre ergonomi og komfort på arbejdspladsen understregede projektet værdien af at indsamle data og bruge dem optimalt.

Airbus er en pioner inden for luftfartssektoren med en mangeårig og respekteret historie inden for design, fremstilling og levering af brancheførende kommercielle fly af alle typer. Med et stort europæisk knudepunkt, der allerede var etableret i Spanien, var virksomheden på udkig efter at udvikle endnu et af deres anlæg ved Getafe lige uden for Madrid – et projekt, som omfattede opførelse af fire nye bygninger.

Ud over selve bygningsdelen af det nye anlæg forpligtede Airbus sig også til at implementere en ny måde at arbejde på, som ville forbedre effektiviteten og muliggøre en omorganisering af medarbejdere og afdelinger. Som følge heraf blev der planlagt en grundlæggende nytænkning med hensyn til layout og design.

HJÆLP TIL DESIGN af ARBEJDSPLADSEN

En arbejdspladsanalyse hjælper med at kortlægge og analysere behov og arbejdsmønstre, før du designer et nyt kontor. Med specifikke værktøjer og workshops er personalet involveret gennem hele forandringsprocessen for at skabe engagement og deltagelse. Baseret på resultaterne gives der anbefalinger vedrørende layout, pladsallokering og arbejdsmetoder. Læs mere om vores arbejdspladsanalyse Next Office® her.

Det store konferencerum er indrettet på en smidig måde med Fendo stole på hjul og Foldex sammenklappelige borde, som gør det nemt at ændre indretningen.

Nye måder at tænke på

For at kickstarte projektet internt igangsatte Airbus i 2019 et initiativ kaldet "Fremtidens arbejdsplads". Formålet var at skabe en fælles vision for projektet og ensrette alle parter internt. Som en del af dette arbejde blev flere virksomheder inviteret til en leverandørkonference, hvor oplægget var at udfordre Airbus og præsentere nye måder at tænke på, som kunne understøtte virksomhedens bredere ambitioner for projektet. Kinnarps deltog med tanker om fremtidens arbejdsplads, og hvordan den kan udformes, og præsenterede også deres arbejdspladsanalyse Next Office®, som hjælper med at indsamle viden og data for at skabe en vellykket arbejdsplads.

Med sine klare processer og intelligente værktøjer var Kinnarps’ analytiske tilgang perfekt synkroniseret med Airbus’ ambitioner, og analysen blev implementeret.

"Vi startede denne rejse, inden covid-19 kom ind i vores liv. Vi talte om nye måder at arbejde på, digitalisering og fjernarbejde næsten som science fiction, da pandemien satte denne arbejdsmåde på dagsordenen i hverdagen. Det har utvivlsomt hjulpet os meget i det nye kontorbegreb, i den ændrede tankegang og i tilpasningen af teams til designet baseret på den aktivitet, vi udfører med alle de medarbejdere, der arbejder i vores nye bygninger. Vi havde forventet en fremtid, som vi ikke vidste var lige rundt om hjørnet. De nye møbler, de nye rum til udvikling af aktiviteter, samarbejdsrummene og koncentrationsrummene er blevet godt modtaget, og vores medarbejdere har meget hurtigt tilpasset sig til brugen af dem. Arbejdspladsen, der er baseret på de faktiske aktiviteter, er uden tvivl en metodik, der er kommet for at blive, og vi har flere og flere forespørgsler på information og folk, der gerne vil i gang med den." - siger Lourdes Perez Duran, Space Manager i Getafe.

4columns-1.jpg

Space-opbevaringen skaber en naturlig opdeling i det åbne rum og giver medarbejderne plads til at opbevare deres ejendele.

4columns-2.jpg

Oberon-borde med 5000 kontorstole og Vibe-kontorskærme skaber ergonomiske arbejdspladser i det åbne rum.

4columns-3.jpg

Samarbejdsområde med høje siddeflader indrettet med Neo-bænke og Serie [E]one-bord. Den fleksible og multifunktionelle Vibe-lydabsorbering på hjul fremmer et godt lydmiljø og tilbyder en skrivetavle.

4columns-4.jpg

Fields sofa med høj ryg skaber et rum i rummet og bidrager til god akustik. I baggrunden indbyder Trixagon-bordet med 5000[CV]-stole til samarbejde.

Airbus' vej til det nye kontor

2019

Juni

Airbus inviterer til en leverandørkonference med det formål at blive udfordret med nye idéer omkring deres kommende kontor.

2019

November

Airbus har valgt Kinnarps som partner, og Next Office® arbejdspladsanalyse er bestilt.

2020

Januar–marts

Arbejdspladsanalysen implementeres i organisationen, og resultaterne præsenteres for ledelsen.

2020

Oktober–november

Der foretages justeringer af layoutet på grund af den nye situation forårsaget af den globale pandemi.

2020

December

Udbuddet på indretningen afsluttes, og Kinnarps fortsætter med at være partner for Airbus.

2021

Februar

Levering og implementering af møbler og totalindretning.

columns-high-1.jpg

Kantinens VIP-område med Oberon-søjleborde og Pax-stole er kendetegnet ved diskrete beige farver.

columns fields.jpg

Fields armstole og sofabord indbyder til at sætte sig ned for at læse eller få en uformel snak med en kollega.

columns-high-2.jpg

Afternoon-bord og -sofa i eg ses ved indgangen til kantinen.

Udnyt data til at skabe fremtidens kontor

Processen med Next Office® arbejdspladsanalysen startede i begyndelsen af 2020 og omfattede et tæt samarbejde med Airbus-ledelsen og projektteamet. Gennem dette samarbejde blev der også igangsat en inddragelsesproces med flere forskellige workshops for medarbejderne med det formål at kortlægge behov og arbejdsmønstre. Ved hjælp af præsentationer, som beskriver idéer til fremtidens kontor, fik medarbejderne øjnene op for nye måder at tænke på og blev opmuntret til at overveje relaterede emner, f.eks. hvor de udfører specifikke arbejdsaktiviteter mest effektivt, og hvilket fokusniveau de kræver. Via en onlineundersøgelse blev der indsamlet værdifuld indsigt i emner såsom samarbejde, kreativitet, produktivitet og trivsel. Processen blev suppleret med flere interviews med nøglemedarbejdere hos Airbus. Kinnarps’ repræsentant i Spanien understreger værdien af arbejdspladsanalysen -

"Arbejdspladsanalysen er et stærkt værktøj. Det hjælper vores brugere med fuldt ud at forstå, hvad deres behov er med henblik på at skabe en effektiv arbejdsplads, hvor folk trives. Den gav os et grundigt overblik over, hvordan Airbus’ forskellige afdelinger opererer og samarbejder, og gav os mulighed for at forstå projektets udfordringer og udvikle idéer, der understøttede kundens vision."

Masser af naturligt lys og trægulve i kantinen. Her møbleret med Origo borde og Leia stole i en flot blød koralfarve.

Efter afsluttet analysefase blev de indsamlede data fra arbejdspladsanalysen samlet og præsenteret i en rapport sammen med detaljerede anbefalinger til det fysiske miljø i det nye kontormiljø. Efter at have modtaget rapporten gik Airbus ud med et udbud, hvor der blev indhentet tilbud fra parter, som kunne levere møbler til projektet. Det var med stor glæde, at Kinnarps blev valgt til denne rolle. Men skæbnen greb ind, og på dette tidspunkt satte den globale pandemi en stopper for projektet i en periode. I slutningen af 2020 blev udbuddet imidlertid afsluttet, og Kinnarps kunne begynde at omsætte resultaterne fra arbejdspladsanalysen til konkrete tegninger og indretningsløsninger til de nye miljøer. I februar 2021 begyndte de første møbler at ankomme til de nye lokaler på over 18.000 m2 og skabe en arbejdsplads til mere end 1.600 Airbus-medarbejdere.

Vi ser med stolthed tilbage på dette projekt. Omfanget var udfordrende, men ved at anvende en gennemprøvet strategi, udvikle et godt teamwork og udnytte alle vores kompetencer inden for design og ergonomi på arbejdspladsen var vi i stand til at udvikle og levere en indretningsløsning, der levede op til alle forventninger.

Kinnarps Spanien

Var det en spændende case? Kunne du godt tænke dig at vide, hvad der kunne gøres i dine bygninger?

Kontakt os

Relaterede produkter

Fields

Fields

297 Farver & Materialer | 23 Varianter

Fendo

Fendo

Cap

Cap

Space

Space

Space skab med jalousi

52 Farver & Materialer | 65 Varianter

Plus

Plus

324 Farver & Materialer | 12 Varianter

Leia

Leia

350 Farver & Materialer | 15 Varianter

Pax

Pax

Multicom

Multicom

35 Farver & Materialer | 46 Varianter

Uni

Uni

Neo barstol

Neo barstol

Neo lite

Neo lite

5000

5000

228 Farver & Materialer | 6 Varianter

Humlan

Humlan